Femman | Liverpool, diverse frenesis och Premier League otänkbart

HELIGA OCH SMÅ MARGINALER

Med bara två matcher kvar av den här säsongen har Southampton ont om tid för att arrangera sin årliga 9-0 drubbing: en underbar festival av nöje som sitter fint vid sidan av Monty Python och The Fiver som en av detta lands finaste komiska traditioner, som osar i båda slapstick och klassiskt brittiskt självförakt. Som det händer, med Liverpool fyra poäng efter Manchester City (och avgörande, bara sju efter i målskillnad) i ett av de mest engagerande titelloppen på flera år, skulle en 9-0-tjusning från Merseyside Reds passa både Jürgen Klopp och supportrar av Berättelsen mycket snyggt. Det skulle faktiskt betyda att om $tevie Mbes Aston Villa slog Pep Guardiolas jugging på söndag, skulle Liverpool åka till titeln med bara oavgjort hemma mot Wolves.

Registrera dig för att få den fullständiga versionen av The Fiver skickad till din inkorg.

Små marginaler – massor av om, men och kanskeeeeeeeeeeees – men alla räknas. Och medan de flesta av oss närmar oss den här veckan med all spänning från Robert Smith vid en Rock & Roll Hall of Fame-ceremoni, det finns några, särskilt med Sky Sports-mikrofoner i handen, som arbetar sig in i olika frenesis. Men chanserna för Liverpool att göra nio och hålla nollan i Southampton har minskat avsevärt med nyheten att både Mo Salah och Virgil van Dijk kommer missar resan söderut på grund av olika småsaker.

“De är okej båda två”, suckade Klopp, hans röst knappt hörbar över en närliggande orkester med små violiner. “Målet för båda skulle vara att de skulle kunna vara involverade igen till helgen. Rätt involverad. På bänken och på i några minuter eller börja – vi får se med det eftersom det skulle vara perfekt för den [Madrid] spel. Om inte, tar vi varje dag efteråt. Det är mycket positivt och vi tvivlar inte på det [Big Cup] final men vi är ganska realistiska om Wolves-spelet. Men [Southampton]inte.”

Och så, de modiga röda får nöja sig med Joël Matip, utan tvekan en av de bästa mittbackarna i ligan i år, och £36m Ibrahima Konaté i försvaret, med ett anfall som på något sätt måste skapas av Sadio Mané, Luis Díaz, Diogo Jota och Roberto Firmino. Om Liverpool kan klara av det otänkbara och om City “gör ett Madrid” hemma mot Villa, kanske det till och med blir ordentligt firande. Eller så kanske alla sitter dystra på sina telefoner, smuttar på en burk fullfet kolsyrad pop, i väntan på nästa morgons videoanalysmöte och nästa säsongs jakt mot ett sekel av poäng. Hurra!

DAGENS CITAT

“Jag vill att folk ska känna det riktiga jaget … Jag frågade mig själv om jag skulle vänta tills jag har gått i pension med att komma ut. Ingen annan spelare i det professionella spelet här är ute. Jag visste dock att det skulle leda till att jag ljuger länge och inte kan vara mig själv eller leva det liv jag vill. Jag hoppas att jag genom att komma ut kan vara en förebild, att hjälpa andra att komma ut om de vill. Jag är bara 17 men jag är tydlig med att det här är vad jag vill göra och om andra tittar på mig när jag kommer ut och känner att de kanske kan göra det också, det skulle vara briljant” – Blackpool-anfallaren Jake Daniels på hans beslut att avsluta decennier av tystnad inom herrfotbollen genom att bli den första spelaren i Storbritannien som kom ut som gay sedan Justin Fashanu 1990.

Ja, Jake.
Ja, Jake. Foto: Blackpool FC

DAGENS ‘TASLIG CHATT’

“Jag satte mig ner med Jamie Vardy och han tog en kaffe. Det var ett så besvärligt ögonblick” – Wayne Rooney vittnar i ”Wagatha Christie”-rättegången och avslöjar att Englands EM-läger 2016 var en sådan härd av paranoia att Roy frågade honom att ha ett ord med sin Englandskollega om “frågor angående hans fru”. Nej, det hjälpte inte.

REKOMMENDERAD UTSEENDE

Boos, bangers och en stor elefant i Newcastle-rummet … det är David Squires.

Här har du.
Här har du. Illustration: David Squires/The Guardian

FEM BOKstäver

“Ett ögonblick av beröm och gratulationer till Jake Daniels. Det är inte ofta som fotbollsspelare gör något som verkligen kan förbättra livet för andra människor – förmodligen människor de aldrig kommer att träffa – så han förtjänar allt beröm som kommer i hans väg. Förlåt – inga skämt eller kvickheter, men det är The Fiver” – Jim Hearson (och andra).

Dagens citat igår anklagade James Milner för att pappa till millennials om skärmtid, men James Milner (född 1986) är en millennial. Jag vill inte anklaga The Fiver för att ligga efter tiden, utan som en boomer till en annan …” – Chris Boys.

“Det har äntligen hänt. Arsenal är nu officiellt det Spursiest laget i norra London. De är nu mer Spursy än Spurs! Om inte …” – Paul Southgate.

“Jag var lite orolig när jag såg bilden av Chelseas Ji So-yun med locket av FA-cupen på huvudet (gårdagens Vill du fortfarande ha mer?). Efter att ha vunnit vår lokala plåtkruka, planterade en av mina kompisar locket på min kala hårbotten och tänkte att det skulle vara humoristiskt för festliga bilder efter matchen, som i otaliga FA-cupbilder genom tiderna. Men alla dessa statyetter som pryder toppen av kopparna är vanligtvis inskruvade från ovan, vilket betyder att metallutsprånget under penetrerade min hud. Jag var den enda knackade efter matchen” – Andy Morrison.

Skicka dina brev till the.boss@theguardian.com. Och du kan alltid twittra The Fiver via @väktare_sport. Dagens vinnare av vårt värdelösa brev på dagen är … Andy Morrison.

NYHETER, BITS OCH BOBS

Spaniens polischef är försiktig med “allvarliga problem” när Sevilla står för 150 000 Pope’s Newc O’Rangers och Eintracht Frankfurt-fans inför onsdagens Big Vase-final, tillsammans med 35C temperaturer. “Det är för många människor med för mycket alkohol, majoriteten utan biljetter och massor av byggarbetsplatser runt om i staden, ett recept som kan leda till allvarliga problem”, skräckblandade Juan Carlos Castro Estévez.

Polisen i Sevilla.
Polisen i Sevilla. Foto: Marcelo del Pozo/Reuters

Som du kan förvänta dig har Granit Xhaka gått in sent på sina lagkamrater efter Arsenals stora cup-skadliga 2-0-förlust mot Newcastle. “Vi förtjänade inte att vara på planen … om du inte är redo eller är nervös, stanna på bänken, stanna hemma,” skrek han, två fot klart från marken. “Vi behöver folk som har bollarna att komma hit och spela.”

Jordan Nobbs kommer att missa EM 2022 efter att knä-knäppning dömde henne bort Englands provisoriska trupp. Georgia Stanway är i 28:an och det är hon också gjort en från Manchester City till Bayern München.

Och Lutons Nathan Jones är inte nöjd med att Huddersfield-supportrar kom upp i hans galler när de sprang vidare för att fira slutspelets semifinalseger. “Fansen var en ren skam … [but] vi kommer inte att klaga eftersom fotbollsfans är såna, han klagade inte.

Under Huddersfield-ljusen.
Under Huddersfield-ljusen. Foto: Matt West/Rex/Shutterstock

Vill du fortfarande ha MER?

Tack, Jake Daniels: Barney Ronay berömmer Blackpool-tonåringen för att ha kommit ut och sagt att vi nu bara ska låta honom spela.

Allan McGregor får sin chatt med Ewan Murray om påvens Newc O’Rangers Big Vase-final och hur segern skulle ge honom den viktigaste medaljen.

Och om det är din grej… du kan följa Big Website på Big Social FaceSpace. Och INSTACHAT OCKSÅ!

40 000


#Femman #Liverpool #diverse #frenesis #och #Premier #League #otänkbart

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *