Google backar efter avstängning av äldre GSuite-konto, tar inte emot användarnas e-postmeddelanden

Google backar efter avstängning av äldre GSuite-konto, tar inte emot användarnas e-postmeddelanden

Förstora / En artists återgivning av Googles nuvarande rykte.

Google lanserade äntligen en lösning för personer med “legacy” GSuite Google-konton. Efter att till en början ha hotat med att stänga ner gratis GSuite-konton om användarna inte började betala för tjänsten, har Google backat helt. När användarna har hoppat igenom några registreringsringar kommer Google att låta deras ~16-åriga konton fortsätta att fungera. Du kommer till och med att få behålla din e-postadress.

Sagan hittills, om du inte har följt, är att Google har en användarkontotjänst för anpassad domän, för närvarande kallad “Google Workspace” och tidigare kallad “G Suite” och “Google Apps.” Tjänsten är för det mesta ett vanligt Google-konto som låter dig använda ett e-postmeddelande som slutar på ditt anpassade domännamn snarare än “@gmail.com.” Idag är den här tjänsten riktad till företag och kostar pengar varje månad, men så var det inte alltid. Från 2006 till 2012, anpassade Google-konton var fria och blev till och med ställda hos familjer som ett nördigt sätt att ha en Google-identitet online.

I januari märkte någon bönräknare på Google att denna lilla grupp långvariga användare tekniskt sett fick en betaltjänst gratis och beslutade att detta var oacceptabelt. Google publicerade ett tillkännagivande i januari där de förklarade dessa personer “Legacy GSuite-användare” och sa i princip till dem, ‘Betala eller förlora ditt konto.’ Dessa användare registrerade sig för en gratis Google-tjänst och lagrade data på den så länge som 16 år, och det fanns inga indikationer på att de någonsin skulle debiteras. Google höll detta decennium av användardata som gisslan och sa åt användarna att börja betala företagspriser för Workspace eller möta ett kontoavstängning.

En vecka senare, efter det oundvikliga offentliga ramaskri, Google ångrade sig något och sa att det vagt, så småningom skulle ge “ett alternativ för dig att flytta ditt betalda innehåll som inte kommer från Google Workspace och de flesta av dina data till ett kostnadsfritt alternativ.” Att få veta att du kommer att kunna behålla “de flesta av dina data” som du har samlat på dig i 16 år är ett ganska alarmerande uttalande. Googles ena detalj i januari var att “det här nya alternativet kommer inte att inkludera premiumfunktioner som anpassad e-post”, så du måste sluta lagra din e-post hos Google, och du måste förmodligen gå igenom något vilt Google-konto omvandlingsprocess. Det lät sedan dessa användare oroligt flaxa i vinden, utan ytterligare detaljer, i sex månader.

Hur du sparar ditt gratis GSuite-konto

I maj berättade Google äntligen för dessa användare vad som skulle hända med deras konton. De ny supportsida säger“För individer och familjer när du använder ditt konto för icke-kommersiella ändamål kan du fortsätta använda den gamla gratisutgåvan av G Suite och välja bort övergången till Google Workspace.” Länken till det är här eller i din GSuites adminpanel. Du måste bekräfta att ditt GSuite-konto är för personligt bruk och inte för affärsbruk, eftersom företag fortfarande förväntas betala för Workspace. Om du redan böjt dig för Googles vilja och börjat betala för Workspace på grund av tillkännagivandet i januari, säger Google att du borde kontakta supporten.

Den där botten
Förstora / Den nedersta knappen “Personlig användning” är vad du vill ha.

Lee Hutchinson

Den största nyheten från detta senaste tillkännagivande är att Google har beslutat att inte ta bort folks anpassade e-post. A andra supportsidan säger: “Du kan fortsätta använda din anpassade domän med Gmail, behålla åtkomst till kostnadsfria Google-tjänster som Google Drive och Google Meet och behålla dina köp och data.” Det låter nu som att det inte kommer att ske några ändringar på ditt konto, förutsatt att du klickar dig igenom skärmen “självövergång” innan deadline.

Tidsfristen för att välja bort ett kontoavstängning, som har ändrats flera gånger nu, är den 27 juni 2022. Om du inte slutför detta borttagande senast den 27 juni faktureras du automatiskt för Workspace. Om du inte har ett kort registrerat och inte väljer bort det kommer ditt konto att stängas av den 1 augusti och stängas av.

Den automatiska registreringen och faktureringen, utan uttryckligt användarmedgivande, är en av de vildare delarna av den här historien. Om du inte följer den tekniska nyhetsscenen noga, finns det en god chans att du inte vet att detta kommer, och du kommer antingen plötsligt att faktureras utan ditt medgivande eller upptäcka att ditt Google-konto plötsligt har slutat fungera.

För ett företag vars viktigaste affärspelare är att övertyga användare att lagra stora mängder data på sina servrar, är att spela spel som detta ett bisarrt beslut. Det kom åtminstone till en rimlig slutsats.

#Google #backar #efter #avstängning #äldre #GSuitekonto #tar #inte #emot #användarnas #epostmeddelanden

Leave a Comment

Your email address will not be published.