NBA-förutsägelser: Expertval för Warriors vs. Mavericks och Heat vs. Celtics i konferensfinalerna

NBA-förutsägelser: Expertval för Heat-Celtics och Warriors-Mavericks i konferensfinalerna

Efter ett par Game 7s på söndag, är NBA:s finalmatchups fastställda. I väst kommer det att bli nummer 3 Krigare mot nr 4 Dallas Mavericks. I öst är det nr 1 Miami-hetta mot nr 2 Boston Celtics.

Boston-Miami börjar på tisdag. Golden State-Dallas startar på onsdag.

Vi har sagt hela säsongen att det här skulle bli en vild eftersäsong, och det har det verkligen varit. Titeln har inte varit aktuell på ett bra tag. Det känns verkligen som att vilket som helst av dessa fyra lag skulle kunna hamna i finalen, men vi har alla våra åsikter om vem som faktiskt kommer att klara det.

Med det i åtanke, nedan är våra personalval för båda matcherna, komplett med antalet spel vi ser varje serie på gång och en förklaring av våra val. Det här ska bli roligt.

Eastern Conference finaler: Heat vs. Celtics

Reiters val: Celtics i 6. Miami är ett väldigt bra basketlag. Men Celtics är fantastiska – och kanske spelets bästa sedan slutet av januari. De har NBA:s näst bästa försvar, årets defensiva spelare, en superstjärna i Jayson Tatum, anmärkningsvärt djup, en överlägsen mängd momentum och till synes ett svar på varje fråga som ställs i deras väg den här säsongen. Under 0,500 i slutet av januari? Inga problem. Första omgången serie kontra den förment formidabla Brooklyn Nets? Sopade dem. Ett 3-2-underläge mot den regerande mästaren Milwaukee Bucks? Som Ime Udoka kallade det: Bara så mycket sötare när den oundvikliga comebacken utspelade sig på ett dominerande sätt. Och nu, ett mycket talangfullt Miami Heat-lag med sitt eget utmärkta försvar, med Jimmy Butler, med erfarenheten av Erik Spoelstra i spetsen? Inga problem, igen. Detta Celtics-lag, som med alla andra utmaningar det har ställts inför, är helt enkelt för bra.

Quinns val: Celtics i 6. Jag kan inte få bilden av att Miami gör 79 poäng i match 3 i deras serie mot 76ers ur mitt huvud. Det här är ett lag som kämpade för att göra mål under långa sträckor mot Philadelphias ynka försvar… och vi ska lita på att de gör mål mot Boston? Celtics har varit historiskt dominerande i försvaret sedan i princip i januari. De störtade precis de två bästa spelarna i världen. Om Kyle Lowry var frisk, den här serien blir mycket mer intressant. Som det ser ut skulle jag förvänta mig att Miami skulle använda sin enorma vilofördel för att ta Game 1 hemma, men för att den här serien annars ska luta sig mot ett Boston-lag som verkar redo att ta revansch på Heat för deras nederlag i Eastern Conference finalen 2020.

Ward-Henningers val: Celtics i 6. Om vi ​​trodde att Boston-Milwaukee-serien var ett blodbad, hur kommer den här att se ut? Med två elitförsvar skulle konventionell logik diktera att laget med mer offensiv eldkraft kommer att segra, och det är Celtics – tack vare Jayson Tatum, Jaylen Brown och rollspelare som har bevisat att de kan ta steget när det gäller. Som sagt, det är omöjligt att ignorera vad Jimmy Butler har gjort den här eftersäsongen, och Tyler Herro kan bero på ett utbrott. I slutet av dagen tror jag bara att Heat kommer att ha problem med att göra mål i alla serier, så det är Boston till NBA-finalen.

Maloneys val: Celtics i 6. The Heat är extremt tuffa och ett fantastiskt defensivt lag i sig, men vi såg precis hur Celtics stängde av ett Bucks-lag som saknade skottskapare. Miami står inför ett liknande problem, särskilt med Kyle Lowry som fortfarande kämpar mot en hamstringsskada, och har ingen så bra som Giannis Antetokounmpo. Det här kommer att vara ett seriöst skrot, men i slutändan kommer Celtics att ha för mycket talang på båda sidor om bollen.

Wimbishs val: Celtics i 7. Även om väst kunde se några affärer med höga poäng, förväntar jag mig att den här serien blir motsatsen, eftersom båda lagen använder ett kvävande försvar som kan slita ner motståndaren. Men jag litar mer på Bostons förmåga att sätta poäng på tavlan mer än Heat, vars offensiv stannade under långa perioder mot Sixers i den senaste serien. Den okända variabeln för Kyle Lowrys hamstringsskada väcker också frågor för Heat, som inte har massor av skottskapare att kämpa mot Boston.

Botkins val: Celtics i 6. Dessa två lag speglar varandra på många sätt. Överlägset växlingsförsvar. Tvåvägs stora som kan hålla sig i omkretsen. Superstjärnor i Jayson Tatum och Jimmy Butler. Djup. Disciplin. Drive-and-kick-etos. Än en gång, Miami är mycket bättre än de får kredit för, åtminstone i vanliga samtal, men Celtics kommer i slutändan att bli för mycket på båda sidor.

Herberts val: Celtics i 6. Kan Heat göra mål mot detta otroliga försvar? Lika fantastiska och anpassningsbara som de har varit den här säsongen oroar jag mig för dessa individuella matcher och jag misstänker att de helt enkelt inte har tillräckligt med eldkraft. De kommer att försöka smutskasta, men särskilt med tanke på att Miami inte har en sund Kyle Lowry, måste jag hålla mig till Boston, laget jag valde för att vinna allt som kommer till slutspelet.

Kaskey-Blomains val: Celtics i 6. Den här serien lovar att bli en tuff, defensiv kamp, ​​eftersom båda lagen hänger på hatten på att spela hårt, lockdown-försvar. Men med det sagt har Celtics mer eldkraft på offensiven och den bästa spelaren i hela serien i Jayson Tatum. Efter att ha bromsat duon Kevin Durant och Kyrie Irving i första omgången och eliminerat de regerande mästarna och utan tvekan den bästa spelaren i världen just nu i Giannis Antetokounmpo i andra omgången, borde Celtics inte ha några problem med att bromsa Jimmy Butler , Bam Adebayo och Co.

Western Conference finaler: Warriors vs. Mavericks

Reiters plocka: Krigare i 5. Heroiken i Luka Doncic i att leda Dallas Mavericks förbi Phoenix Suns kan inte överskattas. Men Golden State Warriors kommer att visa sig vara en helt annan utmanare – en, till skillnad från Phoenix, som inte spänner sig inför en stark D och fantastisk superstjärna. Warriors tidigare erfarenhet – med att vinna titlar och att förlora dem – kommer att hjälpa dem att förbi Luka & Co. Warriors har NBA:s bästa försvar. De har den bästa skytten i NBA-historien. De har mer djup än under Durant-åren, rubriken men inte begränsad till uppkomsten av Jordan Poole. De har Klay och Dray igen. Och de kommer inte att slösa bort ytterligare ett skott på en annan titel som Phoenix precis gjorde.

Quinns val: Warriors in 7. Jag tror att vi överskattar Mavericks just nu väldigt lite baserat på några faktorer som sannolikt inte kommer att hålla. Phoenixs anfall är så beroende av två skapare för att skapa anstöt att en till synes skadad helt neutraliserade dem. Golden States mer jämlika system kommer inte att vara så sårbart. Warriors kan straffa Dallas atletiskt på sätt som Suns bara inte kunde. Flera Mavericks skjuter långt över huvudet i slutspelet, och om Maxi Kleber fortsätter att göra 48 procent av sina 3:or? Mer kraft till honom, börja planera paraden. Jag tror bara att Golden States komfortbyte på försvar kommer att tvinga Dallas att söka alternativ offensivt, hur otrolig Luka Doncic än är, jag tycker att det är värt att notera att samma kärna har slagit Lebron James i finalen tre gånger. De är inga främlingar för den här typen av matchup. Doncic kommer att ta sig till finalen någon dag, men det här är fortfarande Golden States tid.

Ward-Henningers val: Warriors i 7. Warriors har visat många brister den här eftersäsongen, men de har anpassningsförmågan och mästerskapsförmågan att ta sig tillbaka till finalen för första gången sedan 2019. Det finns inget svar för Luka Doncic, men mellan Andrew Wiggins och Draymond Grön de kan åtminstone försöka göra hans liv svårt. Warriors har också personalen att matcha Mavs när de går femma, vilket har varit ett av deras största vapen. Det kommer att vara nära, men jag litar mer på Draymond, Steph och Klay än Lukas kohorter. Ge mig Golden State.

Maloneys val: Warriors i 7. Det här borde vara en fascinerande matchup, eftersom båda lagen älskar att bli små och leva och dö med 3-poängaren. Det är svårt att välja mot Luka Doncic och Mavs efter hur de precis demonterade Suns i Game 7, men jag kommer att luta mig något mot Warriors tack vare deras kollektiva talang, mästerskapserfarenhet och fördel på hemmaplan.

Wimbishs val: Mavericks i 7. Om du inte tror att dessa två lag nästan är speglar av varandra, här är lite statistik att tänka på. Warriors och Mavericks har båda ett defensivt betyg på 110,5 i slutspelet, och Dallas offensiva betyg på 114,5 är bara 0,2 bättre än Golden State. Det här är två lag som matchar otroligt bra mot varandra eftersom båda kan gå till småbollsuppställningar för att tvinga sina motståndare till underkastelse, och förlitar sig mycket på att 3:or faller. Även om Warriors är favoriterna att vinna den här serien – och vinna titeln – baserat på deras mästerskapshistoria, har Golden State inte sett ut som det världsslagna, rädda laget vi såg tillbaka 2016. De är benägna att spelar slarvig basket, och Stephen Curry har inte slagit de där galna 3:orna som vi har vant oss vid att se från honom. Samtidigt går Mavericks in i den här serien och spelar sin bästa basket, och det är svårt att satsa mot Luka Doncic just nu som ser ut som den bästa återstående spelaren i slutspelet.

Botkins plocka: Krigare i 7. Golden State tog ett uppehåll med Phoenix som förlorade. Luka Doncic är en certifierad galning, men Mikal Bridges Att inte jaga Stephen Curry över hela banan är en stor sak, liksom det faktum att Dallas spelar mindre, vilket borde tillåta Golden State att kontra med sina mest potenta laguppställningar utan lika mycket oro. Lägg till det faktum att Warriors nu kommer att ha fördelar på hemmaplan, och det gör skillnaden i Game 7 i en serie som borde vara fantastisk att se.

Herberts val: Mavericks i 7. Under försäsongen valde jag ut Warriors för att vinna titeln, och i slutet av grundserien valde jag dem att ta sig till finalen. Varför välja sin motståndare till konferensfinal nu? För jag har fler frågor om Golden State som går in i den här serien än vad jag har om Dallas. Skador på Gary Payton IIOtto Porter och Andre Iguodala har bråkat med Warriors rotation, och några av laguppställningarna de kastade där ute mot Memphis kommer inte att vara livskraftiga mot Mavs. Det här känns som en toss-up för mig, men jag tar att laget verkar förbättras med nästan varje match.

Kaskey-Blomains val: Warriors in 7. Warriors har erfarenhetsfördelen i den här serien, och det kan i slutändan visa sig vara skillnaden, eftersom de två lagen är jämnt matchade på papper. Den största oro som Golden State står inför är hur de ska bromsa Luka Doncic, som har varit direkt dominerande den här eftersäsongen. Warriors har inte en individuell försvarare som de kan känna sig bra på att matcha med Doncic, speciellt med Gary Payton II som fortfarande är åsidosatt, så det måste vara en ordningssak. Att bli liten har dessutom varit en fördel för Dallas i det här slutspelet, men det blir inte mot Golden State, som också har en extremt effektiv lineup för småbollar.


#NBAförutsägelser #Expertval #för #HeatCeltics #och #WarriorsMavericks #konferensfinalerna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *