Ryktet om Pixel Watch som snabbt tystade rummet

Ryktet om Pixel Watch som snabbt tystade rummet

Det fanns massor av lättsamma skämt att dra efter att Google tillkännagav Pixel Watch på I/O förra veckan, mest för att ryktena om en sådan klockas existens har pågått i flera år. Vi skrattade faktiskt lite när det var officiellt, för vi var nästan inte säkra på att det var riktigt officiellt. Det är officiellt, förresten.

Strax efter skämten kunde vi inte låta bli att finna spänning i avtäckningen. Google hade äntligen gjort det – de förberedde sig för att ge oss en Pixel Watch, den Wear OS-klocka som vi känner har saknats i ekosystemet från början. Designen är på plats. Google kopplar in Fitbit för hälsospårning. Det ser ut som den perfekta storleken. Det kommer till och med att köra någon ny version av Wear OS som låter som att den har stora förbättringar. Allt stod i rad utanför porten, även om vi inte kände till de små detaljerna som specifikationer eller pris.

Och så strax innan helgen slog till kom det första ryktet kring verklig Pixel Watch dök upp för att döda alla vibbar. Besättningen kl 9to5Google hört från källor som föreslog att 2022 Pixel Watch kommer att köra en 2018 chipset från Samsung. Broder, vad? Nej, nej.

Enligt denna rapport använder Google Exynos 9110, en dual-core chipset som först användes av Samsung i Galaxy Watch som debuterade 2018. Chipet var tillräckligt stort i Samsung-världen för att det också letade sig in i Galaxy Watch Active 2 ett år senare och sedan Galaxy Watch 3 ytterligare ett år efter det.

Exynos 9110 var ett mer än kapabelt chip, det är säkert. Det är ett 10nm-chip som drev Tizen och gav en av de bättre smartwatch-upplevelserna på marknaden. För Galaxy Watch 3, troligtvis tack vare RAM-minnet från Samsung, noterade jag i min recension att klockan fungerade ganska bra och smidigt hanterade alla uppgifter jag kastade på den. Så vad är problemet?

Det är ett chip från 2018. Det största problemet i Wear OS-världen under större delen av de senaste 6 åren har varit att alla enheter körde gammal teknik från Qualcomm och inte kunde hänga med i tiden, konkurrenterna och tekniska framsteg. Vi trodde att vi äntligen skulle gå vidare från den handlingen med lanseringen av Samsungs W920-chip i Galaxy Watch 4-linjen förra året och ändå, här är vi.

Google använder enligt uppgift det här chippet eftersom Pixel Watch har funnits under en tid och det finns en chans att ett försök att byta till ett nyare chip skulle ha gjort det ytterligare. Eller kanske är Samsung inte ens villig att låta någon annan använda 5nm W920 ännu. Eftersom det har blivit tydligt att Google inte längre är ett fan av Qualcomm-chips för enheter, var 12nm Wear 4100+ troligen uteslutet.

Förhoppningen, åtminstone för nu, är att Google har spenderat en betydande tid (tycka om flera år) att ta reda på sätt att få ut allt och sedan en del ur detta chip. Eftersom jag inte kommer ihåg att ha sett en Wear OS-klocka köra 9110, kanske vi alla får en överraskning. Google är ganska bra på att optimera sina enheter med chipset som inte alltid är på toppnivå (tror Pixel 5…Pixel 6 också), så vi kunde se det igen i Pixel Watch.

Jag är dock orolig för den allmänna prestandan. Google har redan sagt att Wear OS 3 medför stora förändringar och utfärdat varningar om att äldre klockor kan köra det, även de med Qualcomms Wear 4100 och 4100+ chips. Google förklarade att uppgraderingen från Wear OS 2 till Wear OS 3 på enheter som kör det chipet kan lämna upplevelsen påverkad. Exynos 9110 är tekniskt sett ett mer effektivt chip än de.

Min andra oro, åtminstone när det gäller uppfattning eller Pixel Watchs storyline, är att det inte spelar någon roll hur bra Google gör det om de använder Exynos 9110. Google använder en 4 år gammal chipset är den typ av föremål som skriver sina egna rubriker, och inte på ett bra sätt. Vi ser dem redan och Pixel Watch är 5 månader från lanseringen.

#Ryktet #Pixel #Watch #som #snabbt #tystade #rummet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *