Southampton v Liverpool: Premier League – live!

Peeeeep! Vi är igång igen. Liverpool behöver ett mål!

Liverpool kommer att göra den förändringen. Jordan Henderson kommer in för Gomez, med Milner över till högerback.

Grafik för damfotboll Flytta målstolparna

Anmäl dig till vårt nya nyhetsbrev för damfotboll.

Halvtidsläsning:

Under tiden i Notttingham … Forest närmar sig slutspelsfinalen med Huddersfield. Brennan Johnson är en spelare.

Halvtid: Southampton 1-1 Liverpool

Som det ser ut, Liverpool har bara en mycket liten chans att övervinna tre poängs (och sju mål) skillnaden på söndag.

45+2 min: Gomez krymper ihop sig i en hög när han och Tella faller obekvämt. Det ser ut som om Liverpool försvarare fångade sitt vänstra knä i utmaningen. Oooo, det kan vara otäckt. Men jag är glad att kunna rapportera att Gomez reser sig och går till sidlinjen. Det ser ut som att Liverpool kommer att bedöma skadan i halvtid innan de bestämmer sig för om de ska göra en förändring.

45 min: Två minuter tillagda här.

44 min: Det här är en sensationell liten historia.

“Jag var på City Ground i april 1991 för att se Brian Cloughs Forest slå Liverpool 2-1 och *definitivt* överlämna titeln till Arsenal”, mejlar John Swan. “Det var en häftig match, uppskjuten från december eftersom det hade kommit en fot av snö i Nottingham. Jag kom nästan inte in i det omarrangerade spelet eftersom jag hade hållit min biljett i fönsterbrädan och den hade bleknat i solen, så killen vid vändkorset tyckte att det var skumt. Eek!”

42 min: Gomez slår ett kryss för en målspark. Någonstans rynkar Trent Alexander-Arnold på näsan.

40 min: Första halvlek tappar ut lite. Southampton försvarar djupt och Liverpool gör bara lite tiki-taka, utan någon form av hot.

36 min: Broja kommer att bli en väldigt bra anfallare för någon i framtiden. Han driver kanalerna, vet var målet är och ger Konaté och Matip en rejäl gå över. Han kunde göra mycket värre än att låna tillbaka Southampton nästa år.

@michaelbutler18 Visst är det målet ett tecken på vad en bra manager Pep är. Vi minns alla hans gnäll mot Redmond efter att Southampton förlorade mot City för några år sedan där han uppenbarligen berättade för Redmond hur bra han var. Uppenbarligen spelar Pep det långa spelet och vet att detta en dag skulle hända.

— Brendan Large (@brendanlarge) 17 maj 2022

Det var ett väldigt konstigt ögonblick. Jag tycker alltid att Pep framför kamerorna är lite oäkta.

34 min: Elliott gör klokt i att gräva fram ett kors och det fångar Southampton försvar av vakt! Firmino lever för det och placerar bollen tvärs över sex-yard boxen men Lyanco gör klokt i att rensa från under sin egen ribban!

32 min: ”Var precis på väg att säga att det här påminde mig om när Saints slog Liverpool 1-0 i april 1991 för att effektivt ge Arsenal titeln, sedan gjorde Liverpool mål, säger Gregory Phillips. “Där går min chans att använda en av de många värdelösa kunskapsbitarna som har fastnat i min förvirrade hjärna.”

Anständig guldklimp dock, Gregory!

30 minuter: Spelet öppnar sig lite. Jota skalar brett till vänster och hittar utrymme, Firmino har sett riktigt vass ut på mitten och börjar dra några trådar.

MÅL! Southampton 1-1 Liverpool (Minamino 26)

Japanen gör mål mot klubben han var utlånad förra säsongen! Det är ett stort mål, och det är ett väldigt bra! Jota fångar ett knepigt lågt inlägg från Gomez, och skjuter en härlig lay-off till Minamino, som tar en touch bredvid, innan han skjuter vackert i taket på nätet. Det var en snäv vinkel och han susade förbi McCarthy på ett ögonblick! Vi är jämna och som det ser ut går vi till sista dagen (nästan).

Takumi Minamino dunkar in kvitteringen för Liverpool.
Takumi Minamino dunkar in kvitteringen för Liverpool. Foto: Mike Hewitt/Getty Images

23 min: Ännu en vinkel på den där foulen på Jota har kommit upp, och som ett par av er har påpekat var det en klar foul på portugiserna. VAR borde verkligen ha tagit upp det.

21 min: Det verkar som att Liverpool höjer tempot lite. Men de har inte skapat något allvarligt anmärkningsvärt. Minamino har haft ett svagt skott i mål, och det har varit ett par hoppfulla inlägg. Men Southampton packar mitten och det finns inga mellanrum mellan raderna. Liverpool saknar verkligen TAA och Robertson.

MÅL UNDANTAGET!

18 min: Från en djup frispark kommer Firmino före Salisu och nickar tillbaka över målet innanför bortre stolpen, men linjemannen flaggar korrekt för offside. Klopps firande på sidlinjen är avskurna!

15 min: Klopp är helt sur, till synes mot domaren snarare än sina spelare. Han tycker att det var en foul på Jota i upptakten till målet. Han tog förvisso bollen men förmodligen efter mannen. Men det var marginellt.

Jurgen är inte road.
Jurgen är inte road. Foto: Clive Rose/Getty Images

MÅL! Southampton 1-0 Liverpool (Redmond 13)

Är det målet som ger Manchester City titeln?! Liverpool har varit ljumma, och Southampton har förkylt dem på rasten. Lyanco vinner bollen från Jota, och Redmond släpps ner på vänsterkanten. Han skär insidan på höger fot och släpper sitt skott från 18 yards, tar ett hack från Milners lår och flyger in i det övre hörnet. Allison ingen chans!

Nathan Redmond låter flyga för att ge Saints ledningen.
Nathan Redmond låter flyga för att ge Saints ledningen. Foto: Ian Walton/Reuters

9 min: Broja låser sig på en snygg boll längs linjen, och plötsligt är han en-mot-mot med Matip. Ett par finter och han pilar förbi kamerunen men går något för brett och Alisson kommer ut för att minska vinkeln och stoppa krysset/skottet med fötterna. Livstecken från de heliga!

7 min: Konaté går ner i en hög efter en kollision med någon vid a Liverpool hörn. Det verkar som om Salisu gav honom en oavsiktlig smäll i munnen. Fransmannen kommer att vara OK att fortsätta.

4 min: En väldigt slapp start från båda håll. Gomez, som spelar högerback i dag som han gjorde i Newcastle, slår ut bollen för en målspark när han försöker hitta Minamino längs linjen.

2 min: Lite stöd här för mängden förändringar som Klopp gjort.

“Jag tror att Liverpools trupp inte ges tillräckligt med beröm här”, mejlar Ricky Gill. “Liverpool klarade sig tillräckligt bra utan Salah & Mane under Afcon. Och utan att Salah, Mane, VVD, Fabinho och Trent fortfarande har den bänken säger det mycket om djupet i den här truppen just nu. Om det fanns en match där han kunde vila spelare efter 120 minuter av obeveklig fotboll, så skulle det här vara det. Jag tror inte att Klopp kastar in handduken för ligan, det här var säkert väntat.”

“Vilka är oddsen att Villa slår City? Lotto odds. Han kan slita ner sitt lag i en Man of La Mancha-fantasi eller så kan han ge dem den vila de behöver för realistiska, uppnåeliga mål.”

Osäker på lottoodds. Och Champions League-finalen är hela sex dagar efter Wolves-matchen. Det är inte som om dessa Liverpool-spelare kommer att bli bortkörda.

Peeeeeep! Vi åker till St Mary’s.

Lagen är ute. Southampton i sina röda och vita skjortor, svarta shorts och vita strumpor. Liverpool i sitt helgula nummer. Lagen tar ett knä. Det finns inget utrymme för diskriminering i vårt samhälle.

Detta kan vara Armando Brojas sista match i en Southampton skjorta på St Mary’s med Saints sista match borta mot Leicester. 20-åringen har gjort det briljant den här säsongen, och han har säkert några alternativ. Det är inte omöjligt att han kan vara med i Chelseas trupp nästa säsong, Newcastle sägs ha nosat på eller så kan det bli ännu ett lån. Han har gjort tillräckligt för att sätta £15 miljoner på att värva Adam Armstrong den här säsongen. Armstrong var tänkt att vara den som skulle ersätta Danny Ings men har bara två mål den här säsongen.

Det har verkligen släppt det på sydkusten.

Ah.
Ah. Foto: Frank Augstein/AP

“Du tror att Klopp vet att matchen är över och att det är dags att koncentrera sig på Big Cup?” mejlar Geoff Saunders.

Det verkar verkligen så. Klopp kommer att hävda att han litar på hela sitt lag och att skador och trötthet har tvingat fram hans hand. Om jag var Pep skulle jag ha cigarrerna redo.

Wow. Det är ganska uppställningen från Liverpool. Vi visste att Salah och VVD var ute i kväll och hörde att Robertson kan ha lidit av kramp efter sina Wembley-bravader. Men det finns nio förändringar från lördagen. Nio!

Milner, Jones, Elliott, Minamino kommer alla från kylan. De två sistnämnda har särskilt inte haft mycket speltid på senare tid. Ingen Mané eller Alexander-Arnold, ens på bänken.

Lagen

Southampton: McCarthy, Stephens, Lyanco, Salisu, Walker-Peters, Ward-Prowse, Diallo, Tella, Redmond, Elyounoussi, Broja.
Subs: Romeu, Long, Adam Armstrong, Adams, Caballero, Stuart Armstrong, Djenepo, Bednarek, Valery.

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Jones, Milner, Elliott, Minamino, Firmino, Jota.
Subs: Thiago, Keita, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Diaz, Robertson, Origi, Williams, Kelleher.

Domare: Martin Atkinson (W Yorkshire)

Inledning

Om Liverpool förlora ikväll kommer Manchester City att krönas till Englands mästare. Vinst, och de röda hänger kvar på ledarnas axel, en poäng efter, med bara sista dagen av säsongen på söndag. Insatserna blir sällan högre än så här.

De flesta av oss kommer att haka på en Liverpool-seger ikväll, för vi alla stödjer tydligen Klopp och co, men främst för att vi bara älskar lite drama. Utsikten att Steven Gerrard och Aston Villa ska slå City att ge Liverpool titeln på sista dagen är en läcker idé, hur man än gör.

Klopp har redan bekräftat att Virgil van Dijk och Mohamed Salah kommer att missa resan till Southampton på grund av mindre problem, vilket inte borde vara ett alltför stort problem. Liverpool är relativt välfyllda på de positionerna och paret kommer att vara i form för Champions League-finalen och kan återvända till söndagens match mot Wolves.

För Southampton har detta varit en fruktansvärd avslutning på säsongen, men de är säkra från nedflyttning, trots ett lopp i form som har sett dem vinna bara en gång – mot Arsenal – under de senaste 10 ligamatcherna. Men de kommer in i denna “helt fräscha” efter att ha haft en 11-dagars paus sedan deras senaste utflykt i Brentford, och har tagit poäng från Manchester City, Tottenham och Arsenal på St Mary’s Stadium den här säsongen.

“Förra sommaren förlorade vi vår bästa anfallare och andra nyckelspelare och folk sa att vi skulle kämpa för att hålla oss undan nedflyttning,” sa Ralph Hasenhuttl. “Och vi har inte haft något med det att göra. Lagen som är där nere skulle älska att byta plats med oss ​​så det här är en stor prestation. Glöm aldrig det.”

Avspark: 19.45 BST.


#Southampton #Liverpool #Premier #League #live

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *