2022 Stanley Cup-slutspelsbetyg inleds till en historisk start med ESPN, Turner

2022 Stanley Cup-slutspelsbetyg inleds till en historisk start med ESPN, Turner

Den första omgången av Stanley Cup-slutspelet 2022 visade sig vara historisk för ESPN och Turner Sports, med betygen för TNT och TBS de högsta sedan kabel-tv kom.

Spel som täcktes på ESPN, ESPN2, TNT och TBS hade i genomsnitt 768 000 tittare, en ökning med 58 procent från förra säsongen på NBCSN, CNBC och USA Network.

Turner Sports slog rekord för individuella spel och totala omgångar. Det serieavgörande spelet mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins på TBS den 15 maj gav 2,3 miljoner tittare i genomsnitt, vilket gör det till det mest sedda första omgångsspelet någonsin på kabel. Siffran var den högsta för ett icke-Stanley Cup-finalspel på kabel sedan spel 7 i Eastern Conference Final 2018, då 2,6 miljoner såg Washington Capitals besegra Tampa Lightning med 4-0.

Match 7 mellan Lightning och Toronto Maple Leafs på TNT den 14 maj hade i genomsnitt 1,7 miljoner tittare, vilket gör det till den näst mest sedda första omgången någonsin på kabel. Kvinnliga tittarsiffror för NHL-slutspel som sänds på TNT och TBS ökade också avsevärt, med 83 procent på kabel från 2021 och 49 procent från 2019.

[RELATED: How to watch 2022 Stanley Cup Playoffs]

“Jag är nöjd”, sa NHL-kommissionären Gary Bettman. “Det är vad vi hoppades och förväntade oss. Walt Disney Company, ESPN, ABC, HULU, ESPN+, Turner, som nu är Warner Brothers/Discovery, de har fantastiska plattformar. De gör ett bra jobb med att marknadsföra, de gör en bra jobbat i produktionen… Om man tittar på hur schemat var i den första omgången var det sensationellt hur vi hade matcherna varje kväll. Vi hade fyra matcher, absolut i början, tills lagen började hoppa av eller få stryk. På varje mätvärde vi kan tänka på i termer av kommunikation, entusiasm, energi, de investeringar de har gjort, inklusive talang, kunde vi inte vara mer nöjda med behandlingen vi får med dessa partners.”

Betygets välsignelse kommer under det första av ett sjuårigt mediarättsavtal i USA mellan NHL och Turner Sports, som kommer att sända Stanley Cup-finalen 2023, 2025 och 2027.

“Vi är nöjda med varje aspekt av vår NHL-bevakning och vi är väldigt tacksamma för responsen från hockeygemenskapen,” sa Turner Sports president Lenny Daniels. “Det här har varit ett fantastiskt samarbete med ligan och resultatet av all spänning på isen, såväl som de många begåvade människor vi har som arbetar framför och bakom kameran.”

Match 7 mellan Boston Bruins och Carolina Hurricanes på ESPN den 14 maj hade i genomsnitt 1,6 miljoner tittare, den fjärde mest sedda första omgången på kabel. Match 7 mellan Los Angeles Kings och Edmonton Oilers på ESPN senare samma dag hade i genomsnitt 1,1 miljoner tittare och nådde en topp på 1,2 miljoner. Match 7 mellan Calgary Flames och Dallas Stars på ESPN den 15 maj hade i genomsnitt 1,01 miljoner tittare – en ökning med 99 % jämfört med det jämförbara spelet 2021 – och nådde en topp på 1,2 miljoner.

“Stanley Cup-slutspelet har fått en otrolig start, med fem första omgångsserier på sju matcher”, säger Ilan Ben-Hanan, ESPNs senior vice president, programmering och förvärv. “Vi kan inte vänta med att fortsätta att ge dessa otroliga spel till fansen, inklusive hela Stanley Cup-finalen på ABC och ESPN+.”

Stanley Cup-finalen kommer att sändas på ABC den här säsongen, 2024, 2026 och 2028 som en del av ett sjuårigt USA:s streaming- och mediarättsavtal som förde tillbaka NHL till ESPN för första gången sedan 2004.

En kumulativ nordamerikansk publik på 28 miljoner ställde in för fem Game 7s (två som gick till övertid), inklusive ett genomsnitt på 6,1 miljoner för Lightning-Maple Leafs och 4,3 miljoner för Penguins-Rangers.

Den andra omgången av slutspelet 2022 började på tisdagen med match 1 av Lightning och Florida Panthers (Tampa Bay vann med 4-1), och Colorado Avalanche mot St. Louis Blues (21:30 ET; TNT, CBC, SN, TVAS).

NHL.com senior chef för redaktionen Shawn P. Roarke bidrog till denna rapport

.
#Stanley #Cupslutspelsbetyg #inleds #historisk #start #med #ESPN #Turner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *