Depps advokat försöker misskreditera Heard när korsförhören avslutas

Depps advokat försöker misskreditera Heard när korsförhören avslutas

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Korsförhör av Amber Heard av en av Johnny Depps advokater avslutades på tisdagseftermiddagen i Fairfax County i den bittra ärekränkningsrättegången mellan filmkändisarna. Depp-advokaten Camille Vasquezs snabba frågor försökte misskreditera Heards vittnesmål och kategoriserade henne kontinuerligt som förolämpande mot sin exman under deras tumultartade förhållande och äktenskap.

Depp stämde Heard på 50 miljoner dollar för en 2018-kommentar som hon publicerade i The Washington Post, som påstod övergrepp i hemmet från en icke namngiven person. Han hävdar att stycket har förstört hans rykte och karriär och hävdar att han aldrig fysiskt eller sexuellt misshandlat Heard. Hon stämde honom på 100 miljoner dollar efter att hans advokater sa att hennes anklagelser var falska. (Posten är inte svarande i rättegången.)

Advokater för Johnny Depp försökte misskreditera hans ex-fru Amber Heards påståenden om övergrepp den 17 maj genom att visa juryn en kniv som hon köpt till skådespelaren. (Video: Reuters)

Vasquez gav juryn en kniv som Heard gav Depp på sin födelsedag, graverad med frasen “till döden” på spanska. “Det här är kniven du gav till mannen som skulle bli full och våldsam med dig,” sa Vasquez.

“Jag var inte orolig att han skulle hugga mig med det,” sa Heard.

Som hon gjorde under sina korsförhörsfrågor på tisdagen, svängde Vasquez sedan snabbt och tog upp en annan, orelaterade incident. Hon ifrågasatte Heards vittnesmål om en särskilt brutal incident hon påstås ha ägt rum i Australien, där hon hävdar att hon utsattes för sexuella övergrepp med en spritflaska och att spetsen på Depps finger skars av. Depp hävdar att Heard skar sig i fingret genom att kasta en vodkaflaska på honom, medan försvaret föreslår att Depp skadade sig själv.

Vasquez fokuserade på händelseförloppet, som hon föreslog var osannolikt – hävdade att Depp inte kunde göra så mycket skada med ett avhugget finger. Heard hävdade att hon inte kom ihåg i vilken ordning saker och ting skedde och sa: “Jag har aldrig påstått att jag kan komma ihåg den exakta sekvensen av dessa saker. Det här är en flerdagarsmisshandel som ägde rum under tre hemska dagar.”

Vasquez försökte vidare misskreditera Heards vittnesmål om händelsen i Australien genom att påpeka att “det inte finns en enda journal” över Heards skador, och det finns inte heller några fotografier av dem.

Vasquez noterade att Heard uttryckte oro för Depps missbruk men fortsatte att använda droger och alkohol själv. Hon ifrågasatte om det var Hört vem var svartsjuk, snarare än Depp – som svaranden har hävdat. Hon föreslog att Depp skulle få Heard sin roll i filmen “Aquaman” och presenterade en bandinspelning där Heard förolämpade Depps karriär och kallade honom “tvättad” och ett “skämt”. Hon presenterade också flera uppsättningar textmeddelanden där Heard upprepade gånger ber Depp att svara i telefonen, som ett försök att framställa Heard som svartsjuk. “Du skickade ett sms till honom oavbrutet,” sa Vasquez. Heard sa att hon skickade dem i ett desperat försök att få Depp att sluta använda droger.

Vasquez pressade hårt mot Heards argument att den text hon skrev – som ligger i hjärtat av rättegången – inte handlar om Depp utan om vad som hände henne efter att hon fick ett tillfälligt besöksförbud mot skådespelaren. “Jag pratade faktiskt om ett större problem än bara Johnny,” sa Heard.

Heards motprocess kretsar kring flera påståenden i pressen av Depps före detta advokat Adam Waldman, som kallade Heards anklagelser för en bluff. Hon hävdar att anklagelserna, som hon karakteriserade som en “negativ smutskastningskampanj”, ledde till förlusten av karriärmöjligheter.

Som svar läste Vasquez rubriker från artiklar som negativt karakteriserade Heard som publicerades före Waldmans kommentarer.

Korsförhöret varade till cirka 14.40, då Heards advokat, Elaine Bredehoft började omdirigera förhör, där hon ifrågasatte några av Vasquez punkter – som hur Heard fick sin roll i “Aquaman”.

“Jag jobbade riktigt hårt,” sa Heard.

Omdirigeringen varade i cirka 35 minuter, och Vasquez protesterade konsekvent – ​​och framgångsrikt – mot frågor från Bredehoft – ofta så många gånger i rad att det väckte skratt från åhörarna i rättssalen, som under hela rättegången har bestått av mestadels Depp-fans.

Rätten spelade sedan upp videodepositionen av artisten iO Tillett Wright, en vän till Heard som växte nära Depp under några år. Han beskrev skådespelaren som “härlig”, “magisk” och “väldigt rolig” när han var nykter, men “paranoid”, “elak” och “buttig” när han var berusad.

Även om han aldrig bevittnade Depp fysiskt övergrepp på Heard, sa Wright, att han hörde Depp säga saker omkring henne, som “allt hon har är hennes utseende.” Han sa att när Depp var berusad skulle han också “förolämpa sina fans” och kalla dem “remoras”, även känd som suckerfisk. Han mindes också att Depp sa till honom att “han verkligen inte gillade livet nyktert” och att han skulle “uppleva stora anfall av svartsjuka i relationer.”

Strax efter Depp och Heards bröllopsceremoni, sa Wright, att han gratulerade Depp till deras bröllop. Depp ska ha svarat: “Vi är gifta. Nu kan jag slå henne i ansiktet och ingen kan göra något åt ​​det.”

Han vidarebefordrade också en incident där han var i telefon med Heard, som berättade för honom att Depp var övertygad om att de hade avföring på hans kudde. Wright och Heard började skratta, sa han, och Depp blev upprörd. Wright hörde ett smäll, “och telefonen tappade. Och han sade till henne: ‘Tror du att jag slog dig? Tror du att jag slog dig? Tänk om jag drar tillbaka ditt f—ing hår?’ Och så hörde jag telefonen falla igen och jag hörde henne skrika.”

Rättegången är planerad att fortsätta på onsdag med vittnesmål från ytterligare vittnen.

#Depps #advokat #försöker #misskreditera #Heard #när #korsförhören #avslutas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *