En 5-homer inning?!  Astros startar på Fenway

En 5-homer inning?! Astros startar på Fenway

BOSTON — Hur motverkar du en motståndare som spelar in tre outs på bara fem pitcher? Slå fem homers av honom nästa inning.

Houston slog ett franchiserekord och knöt ett Major League-märke i tisdagen 13-4 vinst över Boston, taggade Red Sox-startaren Nathan Eovaldi för fem homers i den andra inningen för att ge klubben en rejäl ledning med 9-1. Astros avslutade natten med 15 träffar och var ansvariga för sex av matchens åtta homeruns.

“Jag tror inte att jag någonsin har sett det förut,” sa managern Dusty Baker. “Jag har haft några bra lag, spelat på några bra lag. Men … det var en första där.”

Den historiska löpningen började med Jordan Alvarez, som skickade en snabbboll på 97,7 mph in i sätena på det gröna monstret för att kort knyta Yankees’ Aaron Judge för MLB-hemkörningens ledning (12). Nästa långboll kom med tillstånd av Kyle Tucker, som fick högerfältaren Jackie Bradley Jr. att skala väggen när bollen seglade över Astros bullpen för en tvåkörd homer. I sin Fenway Park debut, New England infödd Jeremy Peña gick sedan rygg mot rygg för sin sjunde Major League-homer och Houstons tredje av inningen.

Med ingen som värmde i Bostons bullpen efter en flyout, singel och en dubbel, Michael Brantley klev upp och skickade en in i läktaren på högerfältet för att köra i ytterligare tre löpningar. Och slutligen kom den homer som satte det nya klubbmärket av stapeln Yuli Gurrielsom gick djupt till vänster-mittfältet.

Deras tidigare rekord var fyra homeruns i en inning den 8 september 2004, när Craig Biggio, Jeff Bagwell, Lance Berkman och Mike Lamb gick varsin djupt i den första mot de röda.

Högerhanden Tyler Danish avlöste Eovaldi och pensionerade Tucker för att avsluta inningen. När den tredje utspelningen spelades in, hade Astros spelat in 1 970 fot hemmalöpningar.

Ett lag har slagit fem homeruns i en enda inning bara åtta gånger inklusive tisdag:

• Astros, 2:a (17 maj 2022)
• Yankees, 4:e (17 september 2020)
• Nationals, 3:e (27 juli 2017)
• Brewers, 4:e (22 april 2006)
• Tvillingar, 7:e (9 juni 1966)
• Giants, 9:e (23 augusti 1961)
• Phillies, 8:e (2 juni 1949)
• Giants, 4:e (6 juni 1939)

“Jag menar, vi har en fantastisk bollklubba,” sa Peña, “och vi vet att vi kan göra skada. Och det var bara det ena efter det andra, och man tappar liksom bara spåret, och man är i nuet — man tänker inte riktigt på skivorna och allt det där. Vi hörde om rekordet efter matchen. Men det var fantastiskt att se.”

Även efter att den andra inningen slutade fortsatte träffarna att komma för Astros. Deras 15 på tisdagen matchade ett säsongshögtal — de slog också 15 mot tvillingarna i slutförandet av en avstängd match på torsdagen — och deras 13 körningar gjorde ännu ett säsongstopp (senast den 8 april mot Angels i Anaheim).

Med solo-homers från Alvarez och Peña, två-runs skott från Tucker och Gurriel och en tre-run-homerun från Brantley, var det enda som saknades i homerun-cykeln en grand slam.

Tucker tog hand om det två innings senare, vilket gav Houston en ledning med 13-3 med en grand slam till högerfältet, hans sjunde homer för säsongen och andra för natten.

En stark offensiv prestation är inte precis en chock för 2022 års Astros. Efter tisdagens vinst är Houston nära toppen i ett antal offensiva kategorier – inklusive ledande Majors med 55 homeruns, ranking trea i American League med 167 runs och ranking tvåa i AL med en .422 slug-procent.

Men en fem-homer-inning på en sex-homer-natt faller i sin egen kategori, särskilt mot en veteranpitcher som Eovaldi.

“Det finns ingen förklaring,” sa Baker. “Jag menar, ibland slår du den stora [pitchers] bra och ibland, du vet, så som så [pitchers] du slår dem inte. Det finns inte en förklaring till allt. … Det är inte så lätt att slå homeruns, och som jag sa, det var bara vår dag.

“Gubbarna gillade inte smaken av att förlora i går kväll, så de kom ut redo att spela idag. Jag menar, de kommer ut redo varje dag, men de var särskilt redo idag eftersom de visste att vi hade en tuff kille på högen där borta.”

.
#5homer #inning #Astros #startar #på #Fenway

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *