Grubhub "gratis lunch" förvandlas till ett matfiasko i NYC: "Jag åt inte på hela dagen"

Grubhub “gratis lunch” förvandlas till ett matfiasko i NYC: “Jag åt inte på hela dagen”

Grubhubs initiativ för gratislunch i New York på tisdagseftermiddagen gjorde att kunderna tröttnade – och klagade på sociala medier över att de inte lyckades leverera.

“Jag var riktigt irriterad eftersom jag var hungrig och jag ville ha min mat,” sa Ryan Melendez, 28, till The Post om sitt mardrömslika försök att få gratis mat via den digitala matleveransen.

Marknadsföringen, som arbetar i Soho, var en av de 400 000 ätare som försökte dra fördel av onlinemarknadsplatsens rabatt på 15 USD med kampanjkoden “FREELUNCH” för beställningar som gjordes mellan klockan 11 och 14 den 17 maj.

Matgäster var endast ekonomiskt ansvariga för “alla tillämpliga skatter, avgifter och valfria dricks”, enligt Grubhub.

Grubhubs kampanjerbjudande för gratis lunch lämnade ett antal New York-bor utan mat för dagen.
grubhub/Twitter

Men kampanjen gick inte som planerat – med syndafloden av användare som kraschar systemet och omfattande rapporter om olevererad mat.

I vissa fall var populära lunchställen så hårt slängda att de tvingades avbryta beställningar. I andra kom maten aldrig fram till sin avsedda destination på grund av kraftigt minskade leveranshastigheter.

En trendig TikTok med mer än 110 000 visningar innehöll scener från en lokal Just Salad, där anställda till slut var tvungen att slänga ut hundratals lunchbeställningar i säckar som inte kunde distribueras i tid.

Ryan Melendez
Ryan Melendez berättade för The Post att han försökte dra fördel av Grubhub-kampanjen men att hans beställning till slut avbröts.
Ryan Melendez

Efter att ha fått en rad “fel”-meddelanden när han försökte använda lösenordet på appen för en tallrik med spettkyckling, bönor och ris från Sophie’s Cuban Cuisine i Manhattans finansdistrikt, gick Melendez beställning slutligen igenom klockan 11:30.

Lättad betalade han totalt 6 USD i skatt och dricks – sedan väntade han i mer än två timmar på en maträtt som aldrig skulle komma.

“Omkring 14.00 ringde jag Grubhub och jag var pausad i cirka 20 minuter innan jag fick kontakt med en representant, som till slut var tvungen att avbryta beställningen eftersom restaurangen inte hade levererat maten”, säger Melendez, som pendlar till Manhattan från Jersey City.

“Men när representanten avbröt beställningen hade kampanjen slutat, så jag gick helt miste om rabatten”, sa han.

Företaget återbetalade Melendez hans $6 betalning och gav honom en 40% kupong för hans nästa köp.

Cyniker på sociala medier anklagar GrubHub för att inte ha informerat restaurangerna i New York City ordentligt om sin gratislunch.
Cyniker på sociala medier anklagar Grubhub för att inte ha informerat restaurangerna i New York på ett korrekt sätt om sin strävan efter gratislunch.
SOPA Images/LightRocket via Gett

Grubhub svarade inte på The Posts begäran om en kommentar. Men på Twitter skrev den: “För att hjälpa företag att förbereda sig för dagens marknadsföring har vi lämnat förhandsbesked till vårt restaurangnätverk.” (Ett avmarkerad Twitter-användarevars tweet fick in mer än 108 000 likes, påstod att företaget “inte berättade för restauranger och leveransarbetare att de gjorde detta.”)

“Dessutom, med tanke på den förväntade efterfrågan, ökade vi incitamenten för förare,” tillade Grubhub. “Vi är tacksamma för det otroliga arbete de lägger ner idag och är arbetar för att ta itu med eventuella problem de kan ha och optimera för framtida erbjudanden.”

En talesperson för appen släppte ett uttalande till Eater på tisdagen och noterade: “Under kampanjperioden för gratis lunch var inlösen sex gånger högre än en liknande kampanj som vi lanserade 2021, och ibland låg vi i genomsnitt sex tusen beställningar per minut.”

påsar med mat
En trendig TikTok med mer än 110 000 visningar innehöll scener från en lokal Just Salad, där anställda till slut tvingades kasta ut hundratals lunchbeställningar i säckar som inte kunde distribueras i tid.
euffyxoxo/Tiktok

Melendez, som har varit en glad beskyddare av Grubhub i mer än fem år, föreslår att leveranstjänsten överväger att utöka sin generositet bortom ett snävt tvåtimmarsfönster i framtiden.

“Nästa gång borde de köra kampanjen för hela dagen,” sa han. “På så sätt kommer det inte att finnas massor av människor som översvämmar restaurangerna på en gång, alla kan utnyttja rabatten och ingen blir hungrig.”

.
#Grubhub #gratis #lunch #förvandlas #ett #matfiasko #NYC #Jag #åt #inte #på #hela #dagen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *