Heards syster säger att hon bevittnade ett fysiskt slagsmål med Depp

Heards syster säger att hon bevittnade ett fysiskt slagsmål med Depp

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Whitney Henriquez, Amber Heards yngre syster, berättade för jurymedlemmar i Fairfax County Circuit Court på onsdagen att hon bevittnade ett fysiskt bråk mellan Heard och exmaken Johnny Depp, vilket motbevisade Depps tidigare vittnesmål att han slog aldrig till hans ex-fru.

Den 58-årige skådespelaren stämmer Heard, 36, på 50 miljoner dollar för förtal efter att hon publicerade en op-ed i The Washington Post 2018 och hänvisade till sig själv som en offentlig person som representerade övergrepp i hemmet, två år efter att hon ansökte om skilsmässa och ett besöksförbud. Depp förnekade alla anklagelser om övergrepp och sa att Heard var fysiskt våldsam mot honom. Heard stämde Depp på 100 miljoner dollar efter att hans advokat kallade hennes anklagelser för en bluff.

Henriquez, 34, upprepade vad andra vittnen har sagt om Depp och Heards förhållande: Det började väldigt kärleksfullt och snällt och började försämras ungefär ett år senare. Henriquez sa att Depps beteende förändrades när han började dricka och använda droger. Hon berättade för juryn att Heards personlighet också började förändras allteftersom förhållandet fortskred, och jämförde det med ett “slow-motion skott.” Henriquez sa att Heard så småningom blev mindre sällskaplig, slutade sova och såg utmärglad ut.

Henriquez sa att hon och Depp en gång var nära varandra – och brukade dricka och göra kokain tillsammans ibland – men så småningom började skådespelaren hävda mer kontroll över Heard, försökte diktera hennes karriärval och alienera henne från hennes nätverk av vänner. “Det var svårt att se,” sa Henriquez.

En del av vittnesmålet fokuserade på natten den 23 mars 2015, då Henriquez sa att Heard kom in i hennes rum (hon bodde granne med paret i en lägenhet som betalades av Depp) och sa att Depp var otrogen mot henne. Henriquez gick till deras takvåning och hittade Debbie Lloyd, Depps personliga sjuksköterska, och Travis McGivern, en av hans säkerhetsvakter. Henriquez sa att Depp först förnekade en affär och sedan sa att han var otrogen mot Heard, men det var Heards fel.

Henriquez sa att paret började skrika “hemska saker” åt varandra. Vid ett tillfälle befann hon sig, Heard och Lloyd på en mezzanine som hade utsikt över takvåningens nedre plan. Hon sa att Depp kastade en Red Bull-burk på baksidan av Lloyd, som inte reagerade, och att Depp sprang uppför trappan och slog Henriquez i ryggen. Heard skrek: “Slå inte min jävla syster”, mindes Henriquez, och att Heard sedan slog till Depp, vilket fick McGivern att springa uppför trappan.

“Vid den tiden hade Johnny redan tagit Amber i håret med ena handen och slog henne upprepade gånger i ansiktet med den andra medan jag stod där,” sa Henriquez och tillade att säkerhetsvakten drog isär dem medan hon tog tillbaka Heard. till hennes takvåning. Henriquez sa att när de gick kunde hon höra Depp kalla dem vulgära namn och att han “skrek som ett djur”. Hon sa att hon kunde höra saker krossas, och när hon gick tillbaka till deras takvåning nästa dag fanns det krossat glas och platsen hade “förstörts”.

Elaine Bredehoft, en av Heards advokater, tog upp skådespelerskans motprocess och frågade Henriquez hur Heard påverkades av Depps advokats uttalanden som kallade hennes misshandelsanklagelser för en bluff. “Dessa uttalanden ödelade henne,” sa Henriquez. “De ödelade henne för att de inte var sanna.”

Vid korsförhör frågade Rebecca Lecaroz, en av Depps advokater, Henriquez varför hon trodde att det skulle vara en bra idé att ta kokain med Depp om hon misstänkte att han slog hennes syster och vid ett tillfälle till och med hade skämtat med Depp om sms om att slå Heard. Henriquez kallade texten “olyckligt” som skämt och sa att hon inte var medveten om situationen då. Hon bekräftade också att hennes förhållande med Heard ibland var svårt, och att hon så småningom flyttade ut från den delade takvåningen efter att Depp anklagat henne för att sälja berättelser om paret till media.

Lecaroz tog upp “trappuppgången” och frågade Henriquez varför hon hade försökt få paret att försonas månader senare. “Jag försökte bara hjälpa det jag trodde att de båda ville,” sa Henriquez. Hon sa att hon fortfarande “älskade” Depp som en svåger vid den tidpunkten och trodde att han och Heard fortfarande ville vara tillsammans.

“Du ville att Ms. Heard skulle stanna hos Mr. Depp även efter att du påstås ha sett honom slå henne, eller hur?” frågade Lecaroz.

“Det är verkligen att förenkla något som är långt ifrån enkelt,” sa Henriquez och tillade att om Heard ville stanna hos Depp, skulle hon försöka stödja sin syster och kände inte att det var hennes plats att säga något annat.

Tidigare under dagen hörde juryn vittnesmål från Raquel Pennington, Heards tidigare bästa vän, även om hon sa att de sedan dess har vuxit ifrån varandra och inte längre är vänner. Pennington, som också bodde i Depps takvåningar, har kommit upp många gånger under rättegången, eftersom hon var på plats natten till den 21 maj 2016, när polisen kallades till byggnaden. Den veckan ansökte Heard om skilsmässa och ett besöksförbud.

Under Heards vittnesmål påstod hon att Depp var berusad och kastade en telefon i hennes ansikte (han förnekar detta); Pennington sa att hon mindes att hon hörde skrik utanför lägenheten. När hon gick in såg hon Depp skrika på Heard, som bad Pennington om hjälp, så Pennington gick fram och ställde sig mellan dem och höll upp händerna och sa till Depp, “Nej.” Så småningom ingrep hans säkerhet och Pennington tog med sig Heard till hennes takvåning. Josh Drew, Penningtons ex-make som också vittnade och var i takvåningen den natten, sa att Heard verkade “katatonisk”, men när polisen kom bad hon Drew prata med dem eftersom hon fortfarande ville skydda Depp och inte ville att göra en anmälan.

Pennington visades flera bilder av Heard efter incidenten den 21 maj 2016, och bekräftade att det var så hon mindes att Heard såg ut den natten och nästa dag: Att hennes kind var röd och svullen, med rodnad och ett blåmärke runt ögat. Både Pennington och Drew sa att bilderna av Heard inte ändrades på något sätt; Depps advokater har hävdat att hon redigerade bilderna av sina skador.

Elizabeth Marz, Heards bekant som befann sig i takvåningen samma natt, sa att hon var “rädd” av Depps beteende den kvällen, och sa att hon sprang och gömde sig efter att han “laddat” på henne medan hon höll en vinflaska.

Heards advokater kallade också på Melanie Inglessis, Heards makeupartist, som vittnade om att ha gömt skådespelerskans blåmärken och skurna läppar med smink för ett framträdande på “The Late Late Show With James Corden” i december 2015 – en dag efter att Heard sa att Depp huvud- stötte henne. Inglessis bekräftade för Depps advokat att hon inte bevittnat några fysiska övergrepp från Depp, och att hon bara vet vad Heard och hennes vänner sa till henne.

#Heards #syster #säger #att #hon #bevittnade #ett #fysiskt #slagsmål #med #Depp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *