Heat vs. Celtics poäng, takeaways: Jimmy Butler tappar 41 poäng när Miami drar ifrån i match 1-vinst

Heat vs. Celtics poäng, takeaways: Jimmy Butler tappar 41 poäng när Miami drar ifrån i match 1-vinst

Miami Heat vann en 118-107 vinst över Boston Celtics i Game 1 i 2022 Eastern Conference finaler på tisdagskvällen. Det var en berättelse om två halvlekar för Heat, som vaknade till liv under tredje kvartalet för att storma tillbaka från ett åtta poängs underläge i halvtid och fortsätta att dominera Celtics under resten av matchen. Jimmy Butler gjorde 41 poäng, nio returer och fem assist i vinsten, medan Tyler Herro lade till 18 poäng från bänken för Heat.

Miami ökade pressen på försvaret i andra halvlek och gjorde livet svårt för Jayson Tatum och Boston. Tatum avslutade matchen med 29 poäng (21 i första halvlek), medan Jaylen Brown lade till 24 poäng. Boston missade verkligen Marcus Smart (ute med en fotskada) och Al Horford (ute i COVID-hälsa och säkerhetsprotokoll) på båda ändarna av golvet, och även om Horford kunde missa Game 2 i ligans protokoll, finns det optimism att Smart kan återvända för Game 2 från den högra fotvrickningen.

Här är tre takeaways från Game 1 i Eastern Conference-finalerna mellan Heat och Celtics.

1. Jimmy fick hinkar

Butler var ostoppbar under hela den här matchen, men han blev verkligen levande i andra halvlek där han satte upp 27 av sina 41 poäng på natten. Han gjorde mycket av sin skada vid frikastlinjen, där han fick 17 poäng, eftersom han utmärkte sig i att locka flera försvarare med sin pumpfake för att få ett foul call. Men det var inte bara Butlers poäng som gjorde skillnad för Heat, han fick det gjort med sitt spelande, returer och kanske viktigast av allt sitt försvar.

Butler avslutade matchen med fyra steals, varav tre kom under tredje kvartalet. Det fanns en punkt i det kvartalet där Butler kom undan med rygg mot rygg som ledde till enkla snabba buckets, utökade Miamis ledning och lämnade Celtics chockade efter att ha satt ihop en fantastisk prestation i första halvlek. Butler avslutade också med tre block, varav det sista kändes som ett uttalande, när han stoppade Tatum på ett hörnförsök med 3 poäng i slutminuterna av fjärde kvartalet.

På innehavet innan dess sänkte Butler en hoppare i mellanklassen över Celtics-vakten Payton Pritchard medan han stirrade ner honom medan han sprang tillbaka i försvaret, som för att säga “du kan inte skydda mig.” Butlers rätt, Pritchard, och alla andra som Boston försökte hålla fast vid honom kunde inte stoppa honom och det resulterade i en explosiv prestation från Heat-forwarden, som nu har gjort 40 eller fler poäng tre gånger i slutspelet.

2. Boston kollapsade under tredje kvartalet

Saker och ting föll verkligen sönder för Celtics under tredje kvartalet, då de fick överträffa 39-14 i halvtid efter att ha lett med åtta poäng efter 24 minuter. Boston dominerade matchen under två kvartal, eftersom Tatum arbetade upp till 21 poäng i första halvlek, genererade Celtics 42 poäng i färgen och fick 17 assist, vilket visade bra bollrörelser för att starta matchen. Men all den där framgången i första halvlek flög ut genom fönstret, och inte bara minskade Heat luckan under tredje kvartalet, de ångrade dem fullständigt och arbetade upp en ledning på 20 poäng.

Kreditera Miamis försvar, eftersom Heat kvävde Tatum och stängde ner Bostons anfall praktiskt taget så fort det kom förbi halvplanet, men en del av det hade också att göra med mentala misstag från Celtics. Tatum fick sex omsättningar under tredje kvartalet, då han gick bort från det som fungerade för honom under första halvlek och började förlita sig på fuljakt för att få sina poäng. Det resulterade i bara fem poäng från superstjärnan forward, som kämpade för att hitta sitt skott igen efter en het start på matchen.

Men skulden kan inte helt läggas på Tatums axlar för det tredje kvartalets prestation. Under tre fjärdedelar av spelet var Brown i princip en icke-faktor, och medan han avslutade natten med 24 poäng, kom det mesta av den produktionen under fjärde kvartalet när Heat redan var bekvämt före.

Celtics har inte råd att få Brown till liv när spelet praktiskt taget är utom räckhåll, särskilt när laget ligger under två startande i Smart och Horford. Medan Brown satte upp 15 poäng i fjärde kvartalet för att hjälpa till med ett comebackförsök, var det för lite för sent för hans hjältemod. Boston behövde den produktionen under tredje kvartalet när Tatum började svärmas och ingen annan kunde generera poäng. Om Brown hade en större tredje kvart än bara de två poäng och 0 för 4 från fältet som han producerade, kanske Boston inte gräver ner sig i ett underläge på 20 poäng och det skulle ha haft ett riktigt skott i slutet av matchen. spel.

3. Vincent klev upp i Lowrys frånvaro

En av de viktigaste berättelserna för Heat på väg in i Game 1 var hur detta lag skulle hantera att spela mot ett försvar som Celtics utan deras startpunktsvakt i Kyle Lowry, som har att göra med en hälsenaskada. Medan Miami hade gått med 6-0 i de tidigare matcherna som Lowry satt i slutspelet, hade laget ännu mött en lika dominant och mångsidig motståndare som Celtics.

Det var uppenbarligen inte ett stort problem, eftersom Gabe Vincent satte ihop en imponerande prestation och avslutade matchen med 17 poäng, tre assist, tre block och två returer samtidigt som han sköt 50 procent från planen och 43 procent från djupet. Hans prestation i tredje kvartalet var en av anledningarna till att Heat lyckades arbeta upp en så stor ledning, eftersom han satte upp 10 poäng medan han spelade alla 12 minuterna i tredje kvartalet.

Det är inte helt överraskande att se Vincent göra ett intryck för Heat, med tanke på att han visade några blixtar av detta i den andra omgången mot 76ers, men jag antar att inte många förutspådde att han skulle bli den andra ledande målskytten bland startarna för värmen ikväll. Det är oklart när Lowry kommer tillbaka för Heat i den här serien, men under tiden har Vincent visat att han kan fylla i för honom när det behövs.


#Heat #Celtics #poäng #takeaways #Jimmy #Butler #tappar #poäng #när #Miami #drar #ifrån #match #1vinst

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *