Huawei Mate Xs 2 hands-on

Huawei Mate Xs 2 hands-on

Huawei Mate Xs 2 flyttar äntligen ut från Kina och den kommer till Europa med start i juni.

Vi hade turen att närvara vid lanseringseventet och ha några tidiga praktiska intryck att dela med oss ​​av.

Huawei Mate Xs 2 kommer att erbjudas i tre färger – Svart med vad Huawei kallar en lädertextur med kryssluckor, Vit med en “naturlig” läderstruktur och Violet. Mate Xs 2 är en betydande avvikelse från sin föregångare Mate Xs när det gäller design, men delar mycket av sin hårdvara. Kamerauppsättningen är till exempel väldigt nära vad gäller specifikationer, liksom batteriet.

Men displayen och kroppen är väldigt olika. Huawei Mate Xs 2:s skärm sträcker sig till en något mindre 7,8-tums diagonal och behåller en 6,5-tums användbar yta när den är hopfälld. Upplösningen är densamma vid 2200x2480px, men årets panel kan variabelt uppdateras upp till 120Hz.

Kroppen är 45g lättare och lite mindre totalt sett, vilket båda märks direkt.

Huawei Mate Xs 2 specifikationer i korthet:

  • Kropp: 156,5×139,3×5,4 mm, 255g; .
  • Visa: 7,80″ hopfällbar OLED, 1B färger, 120Hz, 2200x2480px upplösning, 10,15:9 bildförhållande, 424ppi; Vikt skalskärm:, OLED, 6,5 tum, 1176 x 2480 pixlar.
  • Chipset: Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 4G (5 nm): Octa-core (1×2,84 GHz Kryo 680 & 3×2,42 GHz Kryo 680 & 4×1,80 GHz Kryo 680); Adreno 660.
  • Minne: 256 GB 8 GB RAM, 512 GB 8 GB RAM; UFS; NM (Nano Memory), upp till 256 GB (använder delad SIM-kortplats).
  • OS/programvara: HarmonyOS 2.0.
  • Backkamera: Bred (huvud): 50 MP, f/1.8, PDAF, Laser AF; Telefoto: 8 MP, f/2.4, 81 mm, PDAF, OIS, 3x optisk zoom; Ultravidvinkel: 13 MP, f/2,2, 120˚.
  • Fram kamera: 10,7 MP, f/2,2.
  • Videoinspelning: Backkamera: 4K@30fps, 1080p@30/240fps; Fram kamera: 4K@30fps, 1080p@30/240fps.
  • Batteri: 4600mAh; Snabbladdning 66W, Omvänd laddning.
  • Övrigt: Fingeravtrycksläsare (sidomonterad); NFC; Infraröd port.

Vi blev mest imponerade av skärmen på Huawei Mate Xs 2. Det är en utåtvikbar design som sveper skärmen runt telefonens kropp, inte stoppar in den på insidan. När den är utfälld får du en nästan skrynklig upplevelse.

Det är något svårt att visa på bilder, men den utfällda panelen på Huawei Mate Xs 2 sitter platt och sömlös. Du kan inte känna ett avbrott i ytan, även om det kan visa sig när ljus träffar den under vissa vinklar. Men lita på oss, under normala vardagliga förhållanden är vecket knappt synligt och vi är mycket imponerade.

Huawei Mate Xs 2 hands-on

Skärmen är ett stort steg framåt från Mate Xs. Panelen blir mycket ljus och uppvisar härliga färger. Huawei kallar det en True-Chrome vikbar skärm. Skärmen har en aspekt av 8:7.1 när den är helt utdragen och 19:9 när den är hopfälld, vilket ger en mycket traditionell enhandsupplevelse.

Huawei har applicerat ett antireflekterande Nano Optical Layer.


Displayen är underbar
Displayen är underbar

Displayen är underbar

Den andra direkt märkbara förbättringen jämfört med den tidigare Mate är i gångjärnet. Utåtvikningen uppnås tack vare Huaweis dubbelroterande Falcon Wing Hinge. Den är mycket starkare än föregående generation och låter dig stötta upp Mate Xs 2 i praktiskt taget vilken position du vill. Detta möjliggör coola användningsfall som att ta en selfie med huvudkamerorna.

Huawei säger att gångjärnet använder egenutvecklat, ultralätt stål. Själva kroppen använder lättare material, vilket hjälper telefonen att uppnå den suveräna vikten på bara 255g (som jämförelse är Galaxy Z Fold3 271g). Huawei har använt ultralätta glasfibrer för telefonens bakplan, titanlegeringar av flyg- och rymdkvalitet och det tidigare nämnda ultralätta stålet.


Starkt gångjärn och imponerande tunn ram
Starkt gångjärn och imponerande tunn ram

Starkt gångjärn och imponerande tunn ram

Huawei kallar Mate Xs 2:s design för 3D Glasfiber. Den använder mönster i strukturen på bakpanelen för att skapa en läderliknande finish. Den svarta modellen, som vi fick chansen att leka med, känns precis som läder även om den egentligen är plast.

Finishen känns också fin, speciellt när man tittar på en video eller använder telefonen med två händer. Mate Xs 2:s profil när den är utfälld är bara 5,4 mm, vilket låter tunt, men vi är här för att berätta för dig att den känns tunnare! Med den tjockare flisan i ena änden av telefonen känns Mate Xs 2 lite som Kindle Oasis.
Profilen när den öppnas är bara 5,4 mm
Profilen när den öppnas är bara 5,4 mm

Profilen när den öppnas är bara 5,4 mm

Huawei Mate Xs 2 är vikbar och är praktisk för att ta selfies med sina huvudkameror. Rätt in-display selfie-kamera är bra i ett nafs och vi skulle fortfarande använda den som standard för videosamtal. Men vi skulle välja den tredubbla huvudkameran för att ta bilder av oss själva varje gång.

Konstigt nog insisterar Huawei på att ge dig en blockig fyrkantig sökare att förhandsgranska dina selfies med huvudkameran. De sista bilderna är i sensorns ursprungliga 4:3-aspekt, vilket är bra, men det gör inramningen mycket svår. Sedan kommer det faktum att du fortfarande inte kan använda den ultravida kameran för att ta en selfie med, precis som på Mate Xs, vilket bara är konstigt.
Fotografera dig själv med Mate Xs 2
Fotografera dig själv med Mate Xs 2

Fotografera dig själv med Mate Xs 2

Huawei har gått med Snapdragon 888-chipset på Mate Xs 2 och det saknar ett 5G-modem, till skillnad från Mate Xs och dess 5G-kapabla Kirin 990. Köpare utanför Kina kommer att behöva kämpa med att ha bara 8 GB RAM, men lagring är mycket gott på 512GB.

Huawei Mate Xs 2 hands-on

Programvarumässigt lanseras Mate Xs 2 med HarmonyOS och EMUI 12. Det är ett responsivt operativsystem som är väl anpassat för att använda den vikbara formfaktorn med alternativ som Smart Multi-Window, Split-screen, flytande fönster, svepgester och möjlighet att rotera skärmen hur du vill.

Men Mate Xs 2 är begränsad till bara apparna i Huaweis appgalleri. Och även om de har vuxit avsevärt, kommer bristen på Google-appar och det fullständiga stödet för Android App Store definitivt att avvisa många avancerade användare.


Huawei App Gallery
Huawei App Gallery

Huawei App Gallery

Intressant nog når Mate Xs 2 inte sin högsta uppdateringsfrekvens på 120Hz under alla förhållanden – till exempel var den inbyggda webbläsaren och inställningarna märkbart hackigare, kanske på grund av pre-release-enheten vi hade.


Använder skärmen i båda lägena
Använder skärmen i båda lägena

Använder skärmen i båda lägena

Huawei Mate Xs 2 kommer till Europa i juni och börjar på €1 999 för 8/512GB-modellen. Och även om det har liten chans att slå försäljningsrekord, kan den unika designen locka några köpare. Vi får förhoppningsvis en bättre uppfattning när telefonen kommer till vårt kontor för en fullständig granskning.

#Huawei #Mate #handson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *