Ny granskning backar upp Elon Musks oro över falska Twitter-konton

Ny granskning backar upp Elon Musks oro över falska Twitter-konton

Om du köper en oberoende granskad produkt eller tjänst via en länk på vår webbplats, kan BGR få en affiliate-provision.

Just nu följer mer än 22 miljoner Twitter-användare President Bidens officiellt @POTUS-konto på tjänsten. Det kan låta imponerande – tills du slutar för att överväga de nyligen publicerade resultaten av en Twitter-spamrevision som visade att nästan hälften av presidentens Twitter-anhängare verkar vara falska.

Programvaruföretaget SparkToro kvantifierade det beloppet till 49,3 procent av presidentens totala Twitter-följare, och definierade “falska följare” och Twitter-spam så här: “Spam eller Fake Twitter-konton är de som inte regelbundet har en människa som personligen komponerar innehållet i sina tweets, som konsumerar aktivitet på sin tidslinje, eller engagera sig i Twitters ekosystem.”

Dagens bästa erbjudanden

Dessa uppgifter kommer naturligtvis vid vad som utan tvekan är ett obekvämt ögonblick för Twitter, som Teslas vd Elon Musk vill förvärva — även om han verkar ha fått kalla fötter de senaste dagarna, till synes på grund av just detta problem. “Twitter-affär tillfälligt i väntan på detaljer som stöder beräkningar att skräppost/falska konton verkligen representerar mindre än 5 % av användarnaMusk twittrade fredagen den 13 maj.

Missa inte: Dagens erbjudanden: Beckham Hotel-kuddar, iHealth COVID-tester, gratis Blink Mini-kamera, mer

Hur många skräppostkonton finns på Twitter?

SparkToro-siffrorna verkar spränga det antagandet att siffran är under 5 procent. Resultaten relaterade till presidentens konto, ja, du kanske kan bortförklara en del av det på grund av politik. Men här är SparkToros bredare bedömning av Twitter-spamproblemet.

“Från 13-15 maj 2022 genomförde SparkToro och Followerwonk en rigorös, gemensam analys av 44 058 offentliga Twitter-konton aktiva under de senaste 90 dagarna,” noterar SparkToro i ett blogginlägg. “Dessa konton valdes slumpmässigt ut, maskinellt, från en uppsättning av 130+ miljoner offentliga, aktiva profiler. Vår analys fann att 19,42 %, nästan fyra gånger Twitters uppskattning för fjärde kvartalet 2021, passar in i en konservativ definition av falska konton eller skräppostkonton (dvs vår analys är sannolikt underräkning).

Elon Musk vs Twitter-spam

För sin del sa Musk på tisdagen (via en tweet förstås) det hans erbjudande på 44 miljarder dollar att köpa företaget är definitivt på is tills företaget kan bevisa att Twitter-spam står för mindre än 5 procent av dess användarbas. “Mitt erbjudande var baserat på att Twitters SEC-anmälningar var korrekta”, twittrade Musk. “Igår vägrade Twitters vd offentligt att visa bevis på <5% (spamkonton). Den här affären kan inte gå vidare förrän han gör det."

Teslas vd Elon Musk.  - Kredit: MEGA

Teslas vd Elon Musk. – Kredit: MEGA

MEGA

På tal om Musk, fann SparkToros forskning också att en stor del av Musks Twitter-följare, som presidentens, är falska. Återigen, från SparkToros blogg:

“70,23 % av @ElonMusk-följarna är sannolikt inte autentiska, aktiva användare som ser hans tweets. Detta är långt över medianen för falska följare, men är föga förvånande (åtminstone för oss) av flera skäl:

  • Mycket stora konton tenderar att ha fler falska/spam-följare än andra

  • Konton som får mycket pressbevakning och allmänt intresse (som ex-presidenten Trump och Mr. Musk) tenderar att locka fler falska/spam-anhängare än andra

  • Konton som Twitter rekommenderar till nya användare (som ofta inkluderar @ElonMusk) tenderar att få fler falska/spam-följare.”

Elons Twitterkonto

Inlägget fortsätter med att erbjuda ytterligare ett sammanhang om Musks Twitter-konto, som för närvarande visar 93,8 miljoner följare. Om du bara tar hänsyn till de 26,8 miljoner följare av hans Twitter-konto som har twittrat under de senaste 90 dagarna?

Vid den tidpunkten får du en mycket lägre uppskattning av falska följare. Med den modellen uppskattar SparkToro att endast 23,4 procent av Musks följare representerar Twitter-spamkonton och liknande.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Se originalversionen av denna artikel på BGR.com


#granskning #backar #upp #Elon #Musks #oro #över #falska #Twitterkonton

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *