Riot Games investerar i Aim Lab-tillverkaren för att bygga vidare på träningsmål och mobila mål

Riot Games investerar i Aim Lab-tillverkaren för att bygga vidare på träningsmål och mobila mål

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Riot Games, utgivaren av videospel som “League of Legends” och “Valorant”, har förvärvat en minoritetsandel i Aim Lab-utvecklaren Statespace, meddelade de två företagen på onsdagen. Flytten kommer att se Aim Lab, den virtuella skjutbanan som är gratis att spela, utsedd som den officiella träningsplattformen för “Valorant”, med vapen, kartor och fysik från spelet integrerade i träningsappen. Riot sa också att de har för avsikt att utveckla “Valorant” coaching- och scoutingverktyg i samarbete med Statespace.

Men de två företagens ambitioner sträcker sig ännu längre. Jake Perlman-Garr, global chef för företagsutveckling på Riot Games, antydde möjligheten att utöka Aim Labs erbjudanden för att möta kraven från fans av Riots andra spel, inklusive de på andra plattformar.

“Vi har ett antal MOBAs – ‘Wild Rift’ på mobilen, ‘League of Legends’ på datorer — och det skulle vara fantastiskt att se om några av de andra erbjudanden som Statespace utforskar kan passa in i dessa samhällen också. sa Perlman-Garr.

Aim Lab är för närvarande inte tillgängligt på mobilen, men under en intervju med The Washington Post lyfte Wayne Mackey, VD för Statespace, sin telefon – med Aim Lab igång på den – in i ramen för Zoom-samtalet. Mackey sa att en lansering av en mobilversion av Aim Lab är nära förestående.

“Vi lanserar mobil Aim Lab nästa månad,” sa Mackey. “Den är redo att gå.”

Aim Lab är det virtuella gymmet som alla barn går på. Det vill vara mer än så.

Riot och Statespace avböjde att dela finansiella detaljer om transaktionen mellan de två företagen. Partnerskapet, sa Mackey, skulle ge Statespace mer utrymme för att designa nya erbjudanden för spelare, snarare än bara optimeringar av justeringar av funktioner de redan hade.

“För oss är vi på en strävan efter att verkligen minska friktionen mellan att spela det spel du älskar och att bli bättre på det spel du älskar,” sa Mackey.

Som hypotetiska exempel på hur det kan se ut beskrev han en spelare som hade möjlighet att omedelbart hoppa in i en coachnings- eller spelgranskningssession efter att ha förlorat en “Valorant”-match, eller att samma spelare belönas för träning på ett sätt som återspeglades i spelklienten.

I april tillkännagav Riot planer på att introducera en nytt konkurrenskraftigt spelläge till “Valorant” som skulle kunna fungera som en ramp för spelare att komma in på spelets e-sportscen. På frågan om möjliga synergier mellan Aim Labs scoutingambitioner och det kommande konkurrensläget, avböjde Mackey att ge detaljer, men sa: “Din intuition är perfekt.”

“När vi tänker på scouting, tänker vi på det mer i betydelsen av de sociala kopplingarna mellan människor som du skulle vilja leka med och tycka om att spela med, både på skicklighets- och personlighetsnivå, och hur kan vi sätta ihop det,” sa Mackey. “Vad vi har tittat på [with respect to scouting tools] är som en första produktisering av de idéerna och den forskning som vi har gjort i förmodligen två år.”

Inuti ‘League of Legends’ studions planer på att dominera din smartphone

Det finns inga planer på att Aim Lab ska integreras direkt i “Valorant”-klienten. Mackey sa också att arrangemanget med Riot inte skulle förändra upplevelsen av spelare som kommer till Aim Lab för att värma upp för andra spel, som “Rainbow Six Siege”, och det skulle inte heller avleda resurser från Statespaces sjukvård och forskningsarbete.

“Om [this partnership] En dag låter Ubisoft, en annan fantastisk partner till oss, bestämma, åh, vi kan också gå djupare [with Aim Lab]Jag tror på något sätt, själviskt, att vi hoppas att det är vad som händer,” sa Mackey.

Aim Lab har svävat i “Valorants” bana sedan spelet lanseras 2020. Aim Lab har varit värd för “Valorant”-utmaningar med esporttema, och officiella matchsändningar inkluderar ofta annonser för träningsmjukvaran – särskilt dess träningsrepliker av befintliga kartor i spelet. De två företagen samarbetade också för att marknadsföra Riots Netflix-show, “Arcane” genom att skapa ett tidsbegränsat fotograferingsgalleri utformat för att likna en miljö från den animerade serien.

När de diskuterade affären karakteriserade både Perlman-Garr och Mackey tillkännagivandet som helt enkelt kulmen på en relation som redan hade varit fruktbar för båda sidor.

“Jag tror att det här är ett exempel på den typ av värde vi kan tillföra där vi, förutom något som bara kapital, har mycket expertis”, sa Perlman-Garr om Riots engagemang. “Vi har fem stora titlar som lanseras och jag är säker på att fler är på gång. Så jag tror att när det kommer till vår differentiering från andra människor på marknaden, [we can] fördjupa ett partnerskap relaterat till ett av våra spel och hjälpa den produkten att lyckas eller uppnå mål som den förmodligen inte hade kunnat utan vårt partnerskap.”

#Riot #Games #investerar #Aim #Labtillverkaren #för #att #bygga #vidare #på #träningsmål #och #mobila #mål

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *