Tom Cruise och 'Top Gun: Maverick' landar i Cannes med stridsflygplan, överraskningspalmen

Tom Cruise och ‘Top Gun: Maverick’ landar i Cannes med stridsflygplan, överraskningspalmen

De Cannes Filmfestivalen slog bokstavligen i överväxel (överflygning?) på onsdagen som tom Cruise och hans Top Gun: Maverick laget landade på Palais för en högoktanig premiär som inkluderade åtta stridsflygplan som zoomade över evenemanget och drev ut rök i rött och blått för att matcha färgerna på den franska flaggan.

Skådespelaren var redan avsedd att vara den största dragningen av Cannes 2022 långt innan han slog Croisetten, där Top Gun: Maverick kommer att få en häftig marknadsföring av Paramount inför sin globala lansering den 25 maj. Men även med festivalens egna standarder fick Cruise det sorts hänryckande mottagande som bara kunde passa en av Hollywoods mest framgångsrika och globalt kända stjärnor. Och efter att den sista bildrutan kom på skärmen nära 22.00, svarade publiken med en sex minuters stående ovation som fick Cruise till tårar och avslutade en episk dag.

Efter att ha deltagit i en karriärretrospektiv tidigare under dagen — a “MasterClass Conversation” med den franske journalisten Didier Allouch i Debussy Theatre med 1 000 platser — Cruise begåvades med ytterligare en hyllning före visningen, ledd av Canned festivalchef Thierry Fremaux, för att hedra sin långa karriär i centrum för internationell popkultur. Fremaux levererade kommentarer (på franska) och introducerade en 13-minuters klipprulle som visade upp varje inlägg i hans filmografi.

Cruise kramade Fremaux (som uppmuntrade publiken att lägga ifrån sig sina telefoner och lägga händerna ihop) innan han tog mikrofonen för att dela kommentarer, bjöd in alla närvarande filmskapare att stå och bli igenkända och ropade ut sina nära medarbetare på Paramount. “De arbetade alla så hårt för att få det här till den stora skärmen, och det är en dröm att vara här,” sa Cruise. “Jag kommer aldrig att glömma den här kvällen.”

Elle Fanning kanske inte heller. Skådespelerskan, en L’Oreal-ambassadör och frekvent deltagare i Cannes, satt i Palais och fick en speciell shout-out från Cruise. Han mindes att han träffade henne när han arbetade med sin syster, Dakota, på storfilmen från 2005 Världarnas krig.

Han vände sedan tillbaka sin uppmärksamhet mot festivalen och sin kärlek till film. “Tack för den här gången”, sa han. “Jag gör de här filmerna för er alla.” Fremaux bjöd då på en speciell överraskning och tillkännagav att festivalen gav Cruise en Guldpalm. Cruise, som såg mållös ut, accepterade med ett “Wow”, när publiken stod upp för ännu en stående ovation, en av de enda gångerna i det senaste minnet som en skådespelare har fått flera stående ovationer innan den första bildrutan i en film träffade duken.

Men innan allt som hände anlände Cruise till Cannes röda mattan strax före 19.00 och tillbringade 10 minuter med att kryssa upp och ner på gatan för att hälsa på fansen, av vilka några hade väntat i timmar under den flammande Côte d’Azur-solen för filmstjärnan att växa fram. Han gjorde det värt mödan genom att skriva autografer och DVD-skivor och posera för selfies.

Som man kan se på Palais storbildsskärm, var han tvungen att dras bort från beundrarnas förälskelse för att ta sig fram framför mängden fotografer och posera tillsammans med sin regissör, ​​Joseph Kosinski, och storfilmsproducenten Jerry Bruckheimer. De fick sällskap av en karl Top Gun: Maverick stjärnorna Jennifer Connelly, Miles Teller, Jon Hamm (som rätade ut Cruises fluga på mattan), Glen Powell, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Lewis Pullman med flera.

Top Gun: Maverick har vunnit strålande recensioner från kritiker sedan den gjorde sin världspremiär tidigare denna månad i San Diego på toppen av det pensionerade hangarfartyget USS Halvvägs.

“Din njutning av Top Gun: Maverick kan bero på hur mycket du är villig att stänga ute den verkliga världen och överlämna dig till filmstjärnans magi.” skrev THR chefsfilmkritiker David Rooney. “Vilket den här överlägsna uppföljaren – regisserad med virtuos teknisk skicklighet, framdrivande takt och flygande sekvenser på kanten av ditt säte av Joseph Kosinski – har i överflöd.”

Joseph Kosinski, Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Jennifer Connelly, Glen Powell, Jay Ellis, Greg Tarzan Davis, Lewis Pullman och Jon Hamm närvarar vid visningen av Top Gun: Maverick under det 75:e året Cannes filmfestival på Palais des Festivals den 18 maj 2022 i Cannes.
Dominique Charriau/WireImage


#Tom #Cruise #och #Top #Gun #Maverick #landar #Cannes #med #stridsflygplan #överraskningspalmen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *