Tvillingalternativ Royce Lewis

Tvillingalternativ Royce Lewis

Royce Lewis homerade och dubblade i går kvälls förlust mot A, vilket ökade sin slash line genom sina första 11 big league-matcher till .308/.325/.564 — men tvillingarna valde honom ändå till Triple-A St. Paul i går kväll för att bana väg för Carlos Correas aktivering från den 10-dagars skadade listan, meddelade manager Rocco Baldelli efter matchen (länk via Dan Hayes från The Athletic). Baldelli erkände naturligtvis att Lewis hade gjort beslutet “svårt” med sitt spel och föreslog att tvillingarna skulle använda denna körning i Triple-A för att “flytta [Lewis] runt fältet” och “ge honom lite exponering på några olika ställen.”

Lewis handskarbete vid shortstop har länge varit en fråga bland scouter, och vissa ser en flytt till ytterfältet som en eventuell nödvändighet. 22-åringen gjorde ett par misstag i sina 99 omgångar vid kortstopp men gjorde också flera höjdpunkter i sitt lilla urval av arbete. Tvillingarna ser honom sannolikt fortfarande som ett kortstopp i det långa loppet, men Correa är utan tvekan spelets bästa försvarare på positionen, så Lewis kommer att använda en potentiellt kort löpning genom Triple-A för att få fötterna blöta på andra positioner samtidigt som han fortsätter finslipa sina färdigheter kort och gott.

Lewis har visserligen begränsad erfarenhet på andra positioner men har uteslutande spelat på shortstop 2022 — hans första säsong av spelaction sedan långt tillbaka 2019. Säsongen 2020 gick förlorad för alla mindre ligor, och Lewis missade 2021 års kampanj på grund av en sliten säsong. ACL. Han spelade ett dussin matcher på tredje basen, fem på mittfältet och fyra på andra basen under Arizona Fall League 2019, men han har aldrig spelat en annan position än kortstopp utanför det AFL-loppet. Att Lewis kunde slå marken både i Triple-A och i Majors efter vad som motsvarar mer än två år borta från spelaktivitet är ett bevis på uppsidan och talangen som fick Minnesota att välja honom med nummer 1 totalt. välja tillbaka 2017.

Det är fortfarande utan tvekan ett deflaterande drag för Lewis och för Twins-fans, även om flytten är kortsiktig. Correa kommer dock att återvända till laguppställningen och ge klubben en förstklassig defensiv spelare och övergripande MVP-kaliber talang vars slagträ hade börjat värmas upp precis innan slag-för-pitch som slutligen landade honom på 10-dagars IL. 27-åringen slår totalt 0.255/.320/.372 men höll i ett tempo på .412/.444/.588 under de nio matcherna som föregick hans skada.

När det gäller var Lewis kommer att få plats när han kommer tillbaka, kommer tvillingarna att ha flera alternativ. Första basen har varit det största hålet i deras laguppställning, med båda Miguel Sano och utsikter Jose Miranda flänga vid tallriken. Utilityman Luis Arraez har dock börjat komma in på första basen med mer regelbundenhet, och tvillingarna har säkert fortfarande hopp om den ytterspelaren/förste baseman Alex Kirilloff — liksom Lewis, en långvarig toppprospekt både i systemet och i ligan som helhet — kommer att rätta skeppet i Triple-A och kunna spela en större roll där.

Tvärs över diamanten kan den tredje basen vara en mer hållbar passform. Gio Urshela har gjort några starka defensiva spel men rankas ungefär i genomsnitt med handsken enligt de flesta offentliga mätningar. Han slår också bara .226/.280/.330 på 118 resor till plattan – produktion (eller brist på sådan) som till slut skulle äventyra hans plats i lineupen även om han producerade enastående siffror på den defensiva sidan av myntet. Minnesotas vänsterfältare slår samtidigt .236/.294/.341 under säsongen, till stor del beroende på Kirilloffs kamp innan hans handledsskada och Nick Gordons ljumna .250/.292/.309-utgång (varav de flesta har kommit när man spelar vänster fält).

Att vara osäkra på var de slutligen kommer att placera Lewis tillbaka i mixen är det avgörande “bra problemet att ha” för ett lag. Det kommer att vara värt att hålla ett skarpt öga på precis var Lewis ställer upp på andra sidan floden i St. Paul, eftersom det kan förebåda några andra beslut som rör den stora ligan. Lewis kommer tekniskt sett att behöva stanna hos Saints i minst 10 dagar nu när han har blivit tilldelad, även om tvillingarna lätt kan komma runt det minimumet genom att återkalla Lewis som motsvarande drag för en skada om de finner lämpligt.

.
#Tvillingalternativ #Royce #Lewis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *