Disney Worlds Genie-tjänst förändras och föräldrar är frustrerade.  Så här planerar du ett stressfritt besök

Disney Worlds Genie-tjänst förändras och föräldrar är frustrerade. Så här planerar du ett stressfritt besök

Disney Worlds Genie-tjänst förändras och föräldrar uttrycker frustration över utmaningarna med att använda den appbaserade tjänsten för att planera sin semester. (Foto: Walt Disney World Resort; Courtney Kiefer, fotograf)

Kom ihåg när den viktigaste delen av någon Walt Disney World semester var du säker på att packa solskyddsmedel och bekväma skor? När företaget går mot mer teknikbaserade planeringsverktyg har din telefon – och ännu viktigare mobilappen My Disney Experience – visat sig vara viktigare än någonsin.

Efter att ha öppnat igen mitt i pandemin, övergav Disney Parks sitt långvariga FastPass, ett sätt att reservera garanterade tider för att åka olika attraktioner, och istället erbjöd gästerna bara ett alternativ för att besöka älskade attraktioner: goda gammaldags standby-köer. Strax efter meddelades det att FastPass aldrig skulle komma tillbaka och ett nytt system för att reservera åktider var på gång.

Disney Genie, som lanserades i oktober 2021, integreras direkt i Disney Parks befintliga mobilappar och fungerar som en personlig concierge, och erbjuder skräddarsydda förslag på resplaner baserat på preferenser och intresse. Tillägget, Disney Genie+, är en betaltjänst som kör parkbesökare med ytterligare 15 USD per person och dag utöver redan dyra parkbiljetter. Genie+ fungerar ungefär som det nedlagda FastPass, vilket gör att gäster kan boka snabb tillgång, via en “Lightning Lane”, till attraktioner på dagen för deras besök.

Sevärdheter i hela Walt Disney World är nu uppdelade i en standby-linje och en

Sevärdheter i hela Walt Disney World är nu uppdelade i en standby-linje och en “blixtbana”, där de som har betalat för Genie+-tjänsten (och ofta en extra avgift för a la carte-attraktion) kan gå förbi linjerna. (Foto: Carly Caramanna)

Till skillnad från FastPass, som erbjöd attraktionsbokningar upp till 60 dagar i förväg, fungerar det nya systemet på en dag-för-basis. Sevärdheter kan bokas från kl. 07.00 på dagen för ditt besök och varannan timme eller efter att du har skannat in den aktuella attraktionen. Vissa attraktioner med hög efterfrågan är uteslutna från detta system och måste köpas à la carte för ytterligare en extra avgift, som i genomsnitt kan variera mellan ytterligare $8 till $12 per person, per attraktion.

Systemets avsikt är att lägga till planeringslätthet och en nivå av spontanitet, men praktik i verkligheten har visat sig vara en helt annan sak. Under sitt mindre än ett år av existens har systemet plågats av problem från appproblem och attraktionsavbrott till begränsad tillgänglighet. I det finstilta av den betalda tjänsten föreslår Disney att användare endast ska kunna åka två eller tre attraktioner om dagen med tjänsten: långt ifrån det tidigare gratissystemet som erbjöd gästerna tre garanterade attraktioner i förväg plus möjligheten att lägga till flera mer på dagen för deras besök.

“Jag var ursprungligen obekymrad över det nya Genie+-systemet”, förklarar Michelle Bullas, en advokat som har besökt Walt Disney World över ett dussin gånger. “Jag hade inga problem med att de tjänade pengar på det tidigare FastPass-systemet, men jag har ett problem med att de får dig att betala för ett system som ger mindre värde än det kostnadsfria systemet brukade.”

Trots att hon anlände till sin semester, väl insatt i det nya systemet, gick hennes erfarenhet av Disney Genie+ inte precis enligt plan eftersom den var full av problem.

“Vad jag upptäckte var att systemet har en fruktansvärd fördröjningstid, vilket betyder att jag bara inte fick pass på åkturer som var min prioritet,” förklarar Bullas. “Jag var uppe klockan 07.00 varje morgon, vilket betyder att jag inte fick sova ut en enda gång på min semester. Internet i parkerna skulle tappa mig, så när det var dags att skaffa nästa pass, måste jag uppdatera appen om och om igen och fördröja min nästa bokning – jag förlorar mer tid på semestern.”

En dag då hon använde Disney Genie+ kunde hennes sällskap inte boka attraktioner förrän på kvällen. Hon tillbringade flera timmar på gästtjänsten utan att kunna erbjuda någon hjälp. “Det fanns inget de kunde göra, de fortsatte att säga till mig, ‘det är appen’.”

“Det har fått mig att seriöst tänka om att någonsin besöka parkerna”, tillägger den mångårige Disney Parks-besökaren.

Det opålitliga systemet lägger till onödig semesterstress för föräldern eller gästen som vill skapa ett strukturerat schema, eftersom tjänsten kan köpas i förväg men inga attraktioner kan schemaläggas förrän dagen för deras besök.

Disney Genie+ fungerar i direkt motsats till Walt Disney Worlds matsystem, som tillåter bokningar att göras 60 dagar i förväg. Ytterligare komplicerande saker, om ett tidsfönster för attraktioner bokat via Disney Genie+ står i konflikt med deras förutbestämda middagsreservationer, måste gästerna besöka gästrelationer för att undvika utebliven middagsavgifter, som snabbt uppgår till 10 USD per person.

Planeringsdagens nödvändigheter blir ännu mer invecklade när man inte bara tar hänsyn till Disney Genie+-bokningar, utan virtuella köer och köp av attraktioner a la carte. Trots ständig kritik och motreaktioner har Disney orubbligt fastnat för att systemet implementerar ett antal förändringar under dess relativt korta liv.

Och när vi närmar oss den första hektiska sommarsäsongen med Disney Genie+ i kraft, har Walt Disney World återigen ändrat reglerna. Tillkännagav den 18 maj, den betalda tjänsten kommer inte längre att vara tillgänglig för förköp, och företaget betonar terminologin att tjänsten är “beroende på tillgänglighet.”

Vad betyder detta för planeringsföräldern? Köp av Disney Genie+ börjar klockan 12:00 på besöksdagen. Planeraren som ansvarar för bokningen kommer att behöva köpa tjänsten sent på natten för att undvika en potentiell slutsåld. Timmar senare kommer de att få i uppdrag att förbereda sig för att bokningsfönstret kl. 07.00 ska öppnas och börja boka attraktioner. Från och med publiceringen av denna artikel har samma ändringar inte tillkännages för Disneyland Resorts version av Genie-tjänsten.

Med de senaste nyheterna känner Micah Goldsberry och hans fru, både tidigare Disney Parks-anställda och långvariga regelbundna besökare i parkerna, oro över en kommande två veckor lång familjesemester med sina små barn, 5 och 7 år.

“Fram till tillkännagivandet skulle vi bara spela det dag för dag med Genie+ och få det vissa dagar, och andra inte,” säger Goldsberry till Yahoo Life. “Jag har inget emot att vakna tidigt och få det de dagar vi vill ha det, men kommer det att vara tillgängligt då? Eller måste vi vakna vid midnatt? Går priset upp? Som en utväg och Disney Vacation Club-gäst kan vi stängas ute?”

Frågorna fortsätter att dyka upp för paret, som är väl insatta i att besöka Disney Parks. “Vi är definitivt erfarna veteraner, och det frustrerar oss”, säger Goldsberry. “Jag kan inte föreställa mig hur folk känner att gå till Walt Disney World för första gången.”

Många har vänt sig till sociala medier för att uttrycka sin oro, med sällsynta besökare som känner sig helt överväldigade.

De som planerar kommande Disney-semester har sökt reseplanerare för att hjälpa till att navigera i det komplexa systemet. Erfaren resebyrå, Jenn Greenedelade att hennes företag har gått så långt som att skapa guider med steg-för-steg-instruktioner för att hjälpa sina kunder att använda Disney Genie+.

“Sammantaget har mina kunder inte tyckt att det här är en värd upplevelse”, säger Greene till Yahoo Life. “Jag har haft en handfull, kanske 10 kunder, boka det, och de hatar det alla. De hatar att du nu måste betala för FastPasses, som var gratis pre-pandemic, de hatar att du inte kan boka attraktioner förrän 07:00 dagen för.”

Betaltjänster för linjeaccess är inget nytt i nöjesparkbranschen. Universal Orlando Resort har länge använt ett system, kallat Express Pass, som möjliggör snabb åtkomst till nästan alla sevärdheter. Även om den är dyrare än Disney Worlds nya motsvarighet, från 79,99 $, har den länge hyllats för sin användarvänlighet. Universals ett bulkpris täcker nästan alla sevärdheter, inklusive de flesta attraktioner med hög efterfrågan. Istället för att boka tider kan gästerna fritt få tillgång till expresslinjen när de vill. Dessutom får Universal Orlando Resort-gäster som bor på sina resorter på högsta nivå tjänsten gratis.

Som någon som besöker Disney Parks flera gånger i månaden har jag blivit väl insatt i att navigera i Genie+, brister och allt. Om du är på väg till Disney World och är orolig över förändringarna, här är vad jag har lärt mig om att navigera i systemet och få den bästa möjliga upplevelsen.

  • När bokningsfönstret kl. 07.00 öppnas för bokning, använd en enhet för att boka vanliga Disney Genie+-attraktioner och använd en annan enhet om du också funderar på att boka attraktioner med hög efterfrågan, som Seven Dwarfs Mine Train och Avatar: Flight of Passage, som är endast tillgängliga som separata à la carte-köp.

  • Utnyttja tjänstens möjlighet att boka sevärdheter varannan timme genom att “stapla” dina returtider för senare på dagen. Eftersom det är vanligt att se attraktioner bokas upp snabbt för morgon- och tidig eftermiddag, kan du stapla attraktioner från sen eftermiddag till kväll. Till exempel: När bokningsfönstret öppnar på morgonen, välj tider för sen eftermiddag och kväll. Fortsätt att stapla de tiderna varannan timme när du har tillgång att boka fler. (Det är inte allmänt känt att du kan hålla mer än en reservation i appen så länge du följer dessa riktlinjer.)

  • Om du planerar att parkera hop (en term som används för att beskriva att man börjar i en Walt Disney World-park tidigt på dagen och sedan flyttar till en annan på eftermiddagen eller kvällen), ska man resa till den andra parken när bokningsfönstret klockan 7 öppnas och använda standby-köer vid den första parken. Det kan vara bra att ställa in ett alarm varannan timme för att se till att du utnyttjar bokningstider.

  • Ett allmänt känt fel i appen uppstår ofta när gäster ser en à la carte-attraktionstid som fungerar för dem, bara för att upptäcka att de har schemalagts för en senare tidpunkt när de har betalat. Om detta händer kan det ibland hjälpa att besöka gästtjänster (markerade med blå paraplyer) inom varje park, eftersom de anställda där har möjlighet att anpassa tidsramen för dig.

  • Disney Genie+ visar sig vara mer värdefullt att använda i Disneys Magic Kingdom Park och Disneys Hollywood Studios. Om du vill hålla dig till en budget, överväg att avstå från tjänsten när du besöker Epcot och Disney’s Animal Kingdom.

Vill du ha nyheter om livsstil och välmående levererade till din inkorg? Anmäl dig här för Yahoo Lifes nyhetsbrev.


#Disney #Worlds #Genietjänst #förändras #och #föräldrar #är #frustrerade #Så #här #planerar #ett #stressfritt #besök

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *