Kardinaler för att främja Nolan Gorman, Matthew Liberatore;  Tyler O'Neill till IL

Kardinaler för att främja Nolan Gorman, Matthew Liberatore; Tyler O’Neill till IL

Det sker en omvälvande omvälvning av spelarlistan i St. Louis, eftersom Cardinals kommer att välkomna två av spelets bästa utsikter till de stora ligorna under de kommande dagarna. Som först rapporterades av Derrick Goold från St. Louis Post-Dispatch (Twitter länkar), har laget främjat båda Nolan Gorman och Matthew Liberatore till helgens serie mot Piraterna. Katie Woo från Athletic tweetar den där utespelaren Tyler O’Neill är på väg till den 10-dagars skadade listan på grund av en högeraxelkollision i ett motsvarande rosterdrag.

Enligt Goold kommer Gorman att finnas i morgondagens startuppställning på andra basen. Det sägs vara hans primära roll framåt, med Gold Glove som andra baseman Tommy Edman sparkade till andra sidan av väskan. Edman har varit utmärkt den här säsongen, men korten har inte fått ut mycket produktion av sina shortstops. Paul DeJong kämpade nog att laget valde honom till Triple-A Memphis förra veckan, vilket till synes satte scenen för en kommande Gorman-befordran.

Det är inte att säga att Cardinals hastigt befordrade Gorman för att kompensera för kamper på major league-nivå – långt därifrån. Den vänsterhänte slagaren har tvingat sig till majors med en otrolig uppvisning i Memphis. Över 147 plåtspelningar slår han .308/.367/.677 med häpnadsväckande 15 homeruns. Ingen annan Triple-A-smet har mer än 13 tur och retur, och endast ungarnas Robel García har en högre sluggningsprocent i International League.

Gormans produktion har inte varit helt problemfri, eftersom han har strejkat 50 gånger. Det är ett klipp på 34 %, en alarmerande frekvens för alla mindre ligaspelare med tanke på den högre kvaliteten på pitching han kommer att möta i majors. Till slut blev dock Gormans kraftproduktion för mycket för St Louis front office att ignorera.

Det har varit en efterlängtad debut för Cardinals-fansen, som har förutsett Gormans ankomst sedan han valdes med det 19:e valet i 2018 års draft från en gymnasieskola i Arizona. Betraktad som en power-hitting tredje baseman som amatör, har han mer eller mindre uppfyllt dessa förväntningar medan han var i minor. Gorman har konsekvent postat enorma extrabastal samtidigt som han kört förhöjda genomslagssummor. Prospektutvärderare har tagit upp vissa farhågor om mängden swing-and-miss i hans spel, men de har varit enhälligt översvallande i deras beröm av hans kraftuppsida.

Var och en av FanGraphs, Kiley McDaniel från ESPN, Keith Law från Athletic och Baseball America placerade Gorman bland spelets 60 bästa möjligheter den senaste lågsäsongen. (Law och McDaniel placerade honom båda bland sina topp 20). Det var före den här säsongens homerun-flod, som bara siffror har höjt 22-åringens profil ytterligare. Gorman har sparkat över till slutstenen i moll med Nolan Arenado förankrad på tredje basen. Han betraktas inte som en elitförsvarare och kommer säkert att vara en nedgradering från Edman där, men förhoppningen är att hans offensiva förmåga mer än kommer att kompensera för eventuella problem på andra sidan bollen.

För att inte överglänsas kommer Gormans draftkompis att göra sin major league-debut en dag senare. Liberatore är uppställd för att starta lördagens match mot Bucs, bekräftade manager Oliver Marmol till reportrar (Woo länk). Skepparen sa att det fortfarande återstår att avgöra om det blir mer än en startpunkt för den 22-åriga södra. Oavsett vilket, att Liberatore nu är uppställd för att ställa upp i majors antyder han att han ligger fast på det organisatoriska rotationsdjupdiagrammet.

Liberatore var av en slump också en första-omgången draftee från en Phoenix-området high school samma år som Gorman, och de två har varit vänner sedan barndomen. Han sågs som en av de bästa förberedelserna i årets klass och föll till Rays på 16:e plats totalt på grund av oro över sin signeringsbonus – som till slut checkade in bara 3,5 miljoner dollar. Medan Liberatores snabbboll satt på 90-talet, fick han beröm för sina sekundära erbjudanden, särskilt en kurva som utvärderare anser att han är hans bästa plan. Han spelade bra för sin första säsong plus i de lägre nivåerna i Tampa Bay Farm-systemet, och var sedan involverad i en Januari 2020 storsäljande som skickade Randy Arozarena tillbaka till Tampa Bay.

Avbrytandet av minor league-säsongen 2020 hindrade Liberatore från att göra sin officiella Cardinals-debut till förra året. Organisationen skjutsade honom direkt till Memphis för hans 21-åriga kampanj och han höll sig själv och kastade 124 2/3 innings av 4,04 ERA-bollar med en stabil utstrykningsfrekvens på 23,7 % och en utmärkt gångprocent på 6,3 %. St. Louis tilldelade honom tillbaka dit för att öppna den här säsongen, och han har gjort framsteg ur ett swing-and-miss-perspektiv. Liberatores ERA och gångfrekvens är helt i linje med hans poäng 2021, men han har förbättrat sin strykfrekvens med nästan fem poäng genom sina första sju starter.

Liberatore anses också av de flesta utvärderare som en av de 100 bästa talangerna i minor league. Han ses inte som ett framtida ess, men mellan sin utmärkta kontroll och väl avrundade arsenal ses han enhälligt som en möjlig rotationstrogna. Huruvida Cardinals kopplar in honom i den rollen omedelbart är inte klart, men det verkar troligt att han kommer att ta bollen var femte dag i St. Louis inom kort.

Varken Gorman eller Liberatore kommer att samla på sig tillräckligt stor ligaservicetid i år för att nå tröskeln på ett år. Även om båda spelarna är i majors för gott, kommer ingen av dem att vara berättigad till gratis agentur förrän tidigast efter kampanjen 2028. Båda spelarna är i bra läge att nå tidig skiljedom som Super Two-kval efter säsongen 2024, även om det är beroende av att hålla sig i de stora ligorna härifrån och framåt. I synnerhet i Liberatores fall verkar framtida valfria uppdrag fortfarande vara en möjlighet.

Korten har Adam Wainwright, Steven Matz, Dakota Hudson, Miles Mikolas och Jordan Hicks som deras primära startfemman för tillfället. Wainwright och Mikolas har varit utmärkta. Matz har kämpat men kommer inte att stötas från rotationen två månader in i ett fyraårskontrakt. Hudson har inga bra strejk- och gångmärken, men han kör sin typiska elitproduktion av markboll till anständiga resultat. Det är mer eller mindre också sant för Hicks, som har förlängt ut i rotationen efter några år som en höghävstång bullpen-arm.

Naturligtvis har St. Louis varit utan utan tvekan bästa pitcher under hela säsongen. Jack Flaherty har inte kastat ett tonhöjd på grund av ett axelproblem som krävde en blodplättsrik plasmainjektion. Han har funnits på listan över 10-dagars skadade hela året, och klubben meddelade att han har flyttats till 60-dagars IL för att frigöra plats åt Gorman på 40-mannalistan.

Det är bara ett förfarande som håller Flaherty utanför i två månader från öppningsdagen. 26-åringen har ännu inte börjat på ett rehabiliteringsuppdrag i mindre liga och skulle säkert inte ha varit redo att göra en MLB-återkomst innan den första veckan i juni i alla fall. Flaherty har nyligen utvecklats till att kasta bullpen-sessioner, så det verkar rimligt att han skulle kunna ge sig ut i mindre ligamatcher inom några veckor.

Klubben kommer också att behöva skapa en plats på 40-mannalistan för Liberatore, där transaktionen kommer att ske före lördagens tävling. Bortsett från Flaherty har St. Louis inga uppenbara kandidater för en 60-dagars IL-överföring, så det verkar troligt att någon kommer att utses för uppdrag inom de kommande två dagarna.

Den enda nedslående aspekten av dagens nyheter är att O’Neill är på väg till IL. Han har missat de senaste dagarna och kämpat mot axelbesväret som nu kommer att kosta honom minst en och en halv vecka. Laget har inte gett en indikation på om han står inför en längre frånvaro än den minimala tiden.

Så fortsätter en tuff start på året för O’Neill, som bara är en säsong borta från en åttondeplats i NL MVP-röstning. 26-åringen har bara slagit till .195/.256/.297 med ett par hemmarunningar över 133 plattspel, inte alls i närheten av den 34-homer-produktion han gjorde förra säsongen. O’Neill, som också förlorade sin skiljeförhandling förra veckan, kommer att försöka komma tillbaka på rätt spår när han är frisk nog att komma tillbaka.

Bilder med tillstånd av USA Today Sports.

.
#Kardinaler #för #att #främja #Nolan #Gorman #Matthew #Liberatore #Tyler #ONeill

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *