Royce Lewis med stöd av Byron Buxton, Carlos Correa i kölvattnet av "emotionell" degradering

Royce Lewis med stöd av Byron Buxton, Carlos Correa i kölvattnet av “emotionell” degradering

OAKLAND, Kalifornien — The tvillingar gjorde vad de bestämde sig för att vara ett bra basebolldrag sent på tisdagskvällen och återvände Royce Lewis till de minderåriga för fler upprepningar. Deras resonemang är att med Carlos Correa tillbaka i lineupen, Lewis skulle inte se konsekvent tillräckligt med speltid på shortstop efter 2 1/2 år av för att motivera att stanna i majors.

Men genomtänkta beslut tas inte alltid emot som sådana i klubbhuset. Och säsongens tystaste atmosfär efter matchen, vilket var fallet i tisdags, skulle tyda på att den här inte landade.

Spelarna var inte bara tvungna att absorbera en tuff förlust med tre körningar på planen, utan de blev också chockade när de upptäckte att Lewis var på väg tillbaka till Triple-A St. Paul trots en enastående start på sin major-league-karriär. Att Lewis var en kapabel fyllning under sin 11-matcher, slog .308/.325/.564 i 40 plattspel samtidigt som han spelade ett jämnt defensivt kortstopp, var inte förlorat för lagkamrater.

“Royce har spelat bra”, sa Correa på onsdagsmorgonen. “Han har varit en av de bästa spelarna på planen sedan han var uppe. Så ja, det var en slags överraskning. Han har bara varit så elektrisk, så bra under den här sträckan med oss. …

“Ni såg klubbhuset, såg stämningen. Det kommer att berätta vad du behöver veta.”

Onsdag morgon uttryckte Twins-spelare offentligt och privat besvikelse över beslutet att degradera Lewis. Det här är inte ett myteri – det är långt ifrån det. Spelare har vant sig vid konceptet att baseboll är en affär och tuffa beslut är vardag.

Men det betyder inte att de måste gilla det heller – även om Lewis skulle kunna återvända till laget snart.

Mittfältare Byron Buxton verkade inte lika förvånad över beslutet. Men Buxton nämnde att tvillingarna kommer att sakna Lewis närvaro i klubbhuset.

“Han är en fantastisk spelare,” sa Buxton. “Han tog med den energi du vill ha ur en spelare varje dag. Uppenbarligen var det inte bra humör här inne. Men vi förstår alla vad som händer och vad som är den större bilden. Det är mer det där med affärsrörelse.”

Efter att ha suttit med Lewis och gett uppmuntrande ord på tisdagen träffade Correa Twins manager Rocco Baldelli. Han ville höra lagets motivering.

Baldelli och tvillingarna är fasta i sin tro att Lewis helt enkelt behöver spela varje dag. Efter att ha suttit ute 2020 som resten av basebollens mindre ligor, missade Lewis hela säsongen 2021 med ett rivet främre korsband. Han har samlat på sig alla 147 plåtframträdanden sedan han utsågs till den mest värdefulla spelaren i Arizona Fall League.

Med tanke på hans tidiga framträdande på Triple A och i majors, inser tvillingarna nu mer än någonsin att Lewis är deras kortstopp i framtiden. De vill att han är redo att ta över 2023 om Correa väljer bort hans treåriga affär på 105,3 miljoner dollar. Men Baldelli är också medveten om att hans spelare kan vara känslosamma inför beslutet.

“Varje gång en kille spelar riktigt bra som Royce har gjort för oss vill folk ha kvar honom,” sa Baldelli. “Det är ganska okomplicerat. Jag tycker inte att det är något dumt att höra. För Royce och för oss måste han fortsätta spela. Han behöver spela varje dag. Han måste fortsätta spela shortstop. Han måste ta sig ut och bara fortsätta utvecklas. Han har tagit stora framsteg på väldigt kort tid. Han är en mycket spännande ung spelare, och han har redan bevisat att han kan göra det på den här nivån. Så vi behöver bara hålla honom igång.”

I onsdags tonade Baldelli ner hur mycket speltid Lewis skulle se på andra positioner, vilket tyder på att tvillingarna vill att han ska samla på sig så många innings som möjligt vid kortstopp för att städa upp sitt fotarbete.

De är också medvetna om hur aggressiv Lewis har varit vid plattan. Han har bara gått en gång i 40 stora ligaspel. Trots det har Lewis inte utökat sin zon och har bara slagit ut fyra gånger.

Med Correa tillbaka är tvillingarna övertygade om att det skulle vara svårt att hitta speltid för Lewis vid kortstopp. De kunde få speltid över en sjunkande rookie José Miranda eller genom att Lewis ska tillhandahålla Correa, andra baseman Jorge Polancotredje baseman Gio Urshela eller lagets utespelare med lediga dagar. Han kunde då och då börja på utsedd slagman också.

Men ett team som älskar mångsidighet säger att det inte är något de är intresserade av att göra med Lewis – åtminstone för nu. Organisationen kommer då och då att flytta runt Lewis på Triple A, men tvillingarna skulle föredra att han gör det i en miljö med lägre tryck.

“Han har inte riktigt gjort det på flera positioner,” sa Twins president för baseballverksamhet Derek Falvey. “Vi är glada över vad han redan har visat. Han har klarat sig exceptionellt bra för ett ungt barn som inte har spelat baseboll på ett tag. Det är ett stort steg i rätt riktning. Vi vill fortfarande att han ska vara en shortstop. Vi vill fortfarande att den kompetensen ska fortsätta att utvecklas. Men vi känner också igen: Låt oss sätta honom i Triple A under en period för att få honom att exponeras för några andra ställen, flytta runt honom på några, så att han kan vara redo att bidra på flera ställen i år för oss, kanske på kort tid på medellång sikt.”

Återigen, det är ett välmotiverat argument. Tvillingarna har rätt i att vilja utveckla sin toppprospekt och ha honom fullt förberedd för hans nästa turné i majors. Men beslutet fick också vissa spelare att undra om de är ett lika bra lag som de skulle ha varit med Correa tillbaka i laguppställningen och Lewis fortfarande i mixen.

När Lewis utsågs till AFL MVP 2019, spelade han 12 matcher på tredje basen och dök upp fem gånger på mittfältet – aldrig vid kortstopp.

Lagkamrater tror att Lewis är en speciell talang som skulle kunna lyckas i den vinnande miljö de har skapat i klubbhuset. Även om han var mycket mer erfaren vid den tiden, noterade Correa att han bytte till tredje bas från kortstopp för att tvinga sig in i Puerto Ricos laguppställning i World Baseball Classic 2017 och hur han hanterade det bra.

Correa tvivlar inte på att Lewis skulle kunna göra detsamma. Men han trodde också att Lewis var på rätt plats mentalt för att hantera degraderingen.

“Han tog det direkt,” sa Correa. ”Han vet att han hör hemma här och att han kommer tillbaka hit någon gång.

“Jag hade samtal med Rocco (i tisdags) kväll. Vi pratade om hans plan och allt. Vad de tänker är vettigt. Det är de som styr laget och de vet vilka rörelser de måste göra.

“Det är känslosamt. Han är en del av vår familj. Han spelade bra när han var här. Lagkamraterna visade stöd och att vi har hans rygg. Det är alltid tufft att se en stor spelare som han degraderas. Men nu måste vi fokusera på att vinna matcher.”

Tvillingar ger sig av Oakland

Sonny Gray var redo att kasta sig djupt in i matchen om det behövdes. Hans förseelse gjorde att det var en omtvistad fråga.

Veteranen högerspelare gjorde sin längsta start för säsongen genom att gå sex innings onsdag eftermiddag. Tvillingförseelsen belönade honom med ett 14-runs utbrott.

Gary Sánchez dubblade, singel och körde i tre åk, och Luis Arraez hade tre träffar och gjorde fyra runs när tvillingarna slog Oakland A med 14-4 på Oakland Coliseum. Efter en långsam start tog Gray upp den och var vass in i den sjätte inningen, och begränsade A:en till två runs och fem träffar samtidigt som han slog ut fem och inte gick någon gång.

“Jag vill (gå djupt in i spel)”, sa Gray. “Jag var redo att kämpa för att stanna i den matchen om poängen var närmare eftersom jag kände mig riktigt bra. Jag var redo att stanna där ute, vilket är ett gott tecken. … Att känna att du känner att du kan gå mer, bara för att det inte hände, det är okej. Men bara för att känna att “jag mår bra, jag kommer att förbli inlåst och jag är bra att gå ut igen”, det är bra. Med poängen var det förmodligen inte vettigt idag, men jag var bra med det.”

Sánchez hjälpte till att förse Gray med en fin kudde tidigt när han dumpade en två-out, basladdad, trasig batsingel till vänster för att sätta tvillingarna med 2-0. Gio Urshelas singel med två ut gav tvillingarna en kudde i tre körningar, och de såg sig aldrig tillbaka.

Även om Gray kämpade genom trafiken i de två första omgångarna, drog han tillbaka de sista 10 slagarna han mötte. Han kastade strejker på 55 av 84 plan och var beredd att kasta längre om det skulle behövas. Tvillingarnas brott säkerställde att det inte skulle vara nödvändigt.

Sánchez dubblade i en löpning i den tredje inningen, medan Arraez dubblade i en löpning i den fjärde och Correa följde med en RBI-singel. Correa spelade i sin första match sedan han fick ett blåmärkt långfinger den 6 maj och gick 2-mot-4 med två löpningar och en promenad.

Under sina senaste sex matcher har Sánchez haft 8 mot 23 med fyra dubblar, tre homers och åtta RBI:s.

“Han har haft några bra slagträn, som vi har pratat om, där saker och ting kanske inte har gått sönder hans väg, eller han har slagit några bollar till banan en mil i luften,” sa Baldelli om Sánchez. “Han har varit på många plan. Han har haft många bra svängningar. Du är skyldig ingenting i det här spelet, men det känns bra att se en kille som har svängt slagträet bra och förmodligen inte har fått all produktion som han har lagt in i det med en stor hit som den där på en stor plats tidigt i matchen.”

Chris Paddack har opererat Tommy John

Tvillingar startar pitcher Chris Paddack hade säsongsavslutande armbågsoperation i Dallas på onsdagsmorgonen, meddelade Baldelli. Tvillingarna indikerade att operationen var framgångsrik. Mer information om Paddacks rehabprogram kommer att ges vid ett senare tillfälle.

Paddack, som förvärvades tillsammans med reliever Emilio Pagán från San Diego Padres i utbyte mot avlastning Taylor Rogers den 7 april var 1-2 med 4,03 ERA och 20 utslagningar på 22 1/3 innings. Han opererades tidigare med Tommy John 2016.

“Chris har kämpat igenom vissa saker i sin karriär och sin hälsa, men han måste bli stark och rätt,” sa Baldelli. “Vi behöver en bra version av honom framöver. Vi behöver den bästa möjliga versionen av honom, och den bästa möjliga versionen av Chris Paddack är att bli frisk och själv genomgå denna procedur och rehab och komma tillbaka till full styrka. Han är en extremt begåvad ung kille med en fantastisk arbetsmoral, och jag tror att han har en otroligt ljus framtid hos oss. Men det enda sättet att komma dit är att han tar hand om affärer just nu och får det här gjort.”

The AthleticKen Rosenthal från Ken Rosenthal bidrog till denna rapport.

(Foto: Brace Hemmelgarn / Minnesota Twins / Getty Images)

.
#Royce #Lewis #med #stöd #Byron #Buxton #Carlos #Correa #kölvattnet #emotionell #degradering

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *