Tiger Woods är tillbaka i aktion, och här är hur han gör på PGA Championship

Tiger Woods är tillbaka i aktion, och här är hur han gör på PGA Championship

Tiger Woods att ensam vandra Southern Hills Country Club vid PGA Championship skulle locka intresse. Men under de två första omgångarna av årets andra major kommer Woods att vara i tältgruppen av tältgrupper — med Rory McIlroy och Jordan Spieth bredvid honom.

Se Woods första omgång på ESPN+ | Skaffa ESPN+ här | Ladda ner appen

Woods går visserligen in i evenemanget starkare än han var för en månad sedan på Masters, där han återvände till tävlingsgolf efter 14 månader borta på grund av en enbilskrasch i februari 2021 som nästan kostade honom hans högra ben.

Så, kan han tävla? Woods har också sagt att han inte deltar i en turnering om han inte tror att han kan vinna.

Vi kartlägger alla hans rörelser under den första omgången av PGA Championship:

Nr 10: Par 4, 376 yards

Det är fortfarande 71 hål kvar, men det första hålet i Woods PGA Championship kunde inte ha gått bättre. Han randade en 3-wood 339 yards, som naturligtvis kom med en klubbvirvel.

Han utförde sedan perfekt en liten wedge från 95 yards till 3 fot. Den putten var mitt i centrum och han började sin turné runt Southern Hills med en perfekt birdie.

Betyg: Birdie

Totalt: 1 under

Nr 11: Par 3, 173 yards

Woods tog ett konservativt tillvägagångssätt på sitt andra hål för dagen och slog ett fast 8-järn i mitten av green. Han släpade upp sin birdieputt till insparksområdet. Två hål in, och ingen dramatik än så länge.

Poäng: Par

Totalt: 1 under

Nr 12: Par 4, 461 yards

Stingern gjorde sitt första framträdande vid detta PGA-mästerskap. Woods borrade ett lågt järn från tee. Under tiden slog Spieth och McIlroy förare. Skillnaden? Woods tee skott reste 273 yards; Spieth hamrade sina 328 yards och McIlroy slog sina 354 yards. Från 195 yards kontrollerade Woods en perfekt strategi som aldrig lämnade flaggan. Woods slog sin 20-fotare för birdie genom pausen och fick nöja sig med par.

Poäng: Par

Totalt: 1 under

Nr 13: Par 5, 632 yards

Dagens första förare från Woods såg lika smidig ut som alla svängningar som föregick den. Woods släpper en 353 yards ner på vänster sida. Återigen satt han dock bra bakom utslagen av Spieth och McIlroy, som båda försökte ta sig hem i två på par-5. Woods lade upp till en bekväm yard – han hade 85 yards för sitt tredje skott – och gjorde sedan ett stort misstag. Han skickade en liten wedge – praktiskt taget samma skott som han stoppade vid det första hålet – in i den bakre bunkern.

Woods tog sig till par tack vare ett perfekt bunkerslag. Men med tanke på var han var efter 2 skott var det mer stress än han ville på den 13:e.

Poäng: Par

Totalt: 1 under

Nr 14: Par 3, 230 yards

Under en lång väntan på tee putsade Woods av en stor smörgås som fick sociala medier att surra.

När väntan var över och den sena frukosten var klar, steg Woods upp och slog ett nytt knaprigt järn. Han rullade hem 13-fotaren för sin andra birdie för omgången. Han är dock inte den hetaste spelaren i sin grupp. McIlroy tappade en 25-fotare för sin tredje birdie i rad.

spela

0:19

Tiger Woods sjunker till 2 under par tack vare en lång birdieputt på hål 14.

Betyg: Birdie

Totalt: 2 under

Nr 15: Par 4, 417 yards

Inget med det här hålet gick bra för Woods. Han försökte slå en annan stinger från tee, men den här läckte rakt in i roughen. Det andra skottet ramlade in i den främre bunkern. Sprängningen från sanden seglade alldeles för långt. Två puttar senare och Woods gick därifrån med sin första bogey i turneringen. Under tiden fortsatte McIlroys heater med en fjärde birdie i rad.

Betyg: Bogey

Totalt: 1 under

Nr 16: Par 4, 522 yards

Woods har alltid sett till att tänka på en golfbana, speciellt vid stora mästerskap. Han visste vad han gjorde med sitt utslag på den 16:e och slog ett mjukt snitt som stannade några meter från fairwaybunkern. Därifrån slog han ett säkert järn till mitten av green och tvåputtade till par på det monstruöst långa par-4.

Poäng: Par

Totalt: 1 under

Nr 17: Par 4, 371 yards

Visst, 17:an är banans kortaste par-4, men den fick spelarnas uppmärksamhet. Varför? Vinden tilltog. “Det är lika starkt som det har varit,” sa McIlroy till caddien Harry Diamond. Woods, efter en säker stinger från tee, hade bara 113 yards kvar. Normalt sett skulle han ha varit besviken över vad som hände – en wedge som satte sig i kanten, 15 fot från hålet. Men med den vinden var det upplägget bra. En revolution till och birdieputten skulle ha tappat. Istället satt den precis utanför kanten.

Poäng: Par

Totalt: 1 under

Nr 18: Par 4, 491 yards

Ännu en bra körning av Woods. Men han var inte nöjd med sitt andra skott. Nästan omedelbart efter nedslaget svängde han argt sin klubba bakåt och slog den i marken. Han visste vad som skulle komma. Drakroken på inflygningen sprang in i den bakre bunkern. För att göra saken värre – mycket värre – verkade Woods halta mer än han hade gjort hela dagen när han gick upp till den sista greenen på denna sida. Han slog ett osäkert bunkerslag och kom undan med en bogey för en första nio med jämnt par. Men nu skiftar all uppmärksamhet till hans hälsa och hur det där kirurgiskt reparerade benet kommer att hålla.

Betyg: Bogey

Totalt: Jämnt

Nr 1: Par 4, 451 yards

Woods andra nio började inte bra. Det är aldrig bra när ett utslag kommer till ro precis bakom ett träd. Utan något annat val kunde han inte ens försöka slå green. Han la upp kort och lämnade och slog sedan en OK pitch in i green. Men slutresultatet blev en andra bogey i rad och trea på fem hål. Lika stark som han såg ut i starten, har Woods spel börjat falla av när han har kommit djupare in i sin inledande omgång. Dessutom går han till det andra hålet, hans elfte för dagen, 5 skott bakom McIlroy, som är ledaren.

Betyg: Bogey

Totalt: 1 över

Nr 2: Par 4, 480 yards

Det är två distinkt olika saker som händer i den här gruppen: McIlroy är het; Woods bleknar. McIlroy rullade in ytterligare en birdie, hans femte för dagen, medan Woods körde sin birdieputt från en mils avstånd 10 fot förbi hålet. Woods kunde inte konvertera och det var ännu en bogey, hans tredje i rad.

Betyg: Bogey

Totalt: 2 över

Nr 3: Par 4, 444 yards

När nästan allt gick fel behövde Woods desperat att något bra skulle hända. Och det gjorde det till slut. Han delade fairway med sitt teeslag. Inflygningsskottet var ännu bättre. Han kontrollerade banan och spinn med vinden som virvlade, och bollen satte sig 4 fot från hålet.

spela

0:18

Tiger Woods fina slag gör att han kan avsluta med en birdie på det tredje hålet på PGA Championship.

Betyg: Birdie

Totalt: 1 över

Nr 4: Par 4, 377 yards

Woods missade fairway med ett strykjärn; McIlroy slog mitt på fairway med en förare. Woods hade 148 yards kvar för sitt andra skott; McIlroy hade 43 yards. Woods hittade greenside-bunkern med sitt närmande; McIlroy snurrade en låg kil till 10 fot. Woods slog ett hemskt bunkerslag som inte håller greenen; McIlroy tvåputtar. Woods gjorde bogey; McIlroy gick därifrån med par.

Betyg: Bogey

Totalt: 2 över

.
#Tiger #Woods #är #tillbaka #aktion #och #här #är #hur #han #gör #på #PGA #Championship

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *