Celtics vs. Heat resultat, takeaways: Jayson Tatum, Boston kryssning i Game 2 för oavgjort Eastern Conference finaler

Celtics vs. Heat resultat, takeaways: Jayson Tatum, Boston kryssning i Game 2 för oavgjort Eastern Conference finaler

Boston Celtics studsade tillbaka på ett stort sätt på torsdagskvällen, när de kryssade till en dominerande seger med 127-102 över Miami Heat i Game 2 i Eastern Conference-finalerna. Celtics har nu stulit hemmaplansfördelen och gjorde oavgjort serien, 1-1. Match 3 är inställd på lördag kväll i Boston.

Tidigt var allt Heat, eftersom de hoppade ut till en tvåsiffrig ledning. Det visade sig dock vara kvällens höjdpunkt för dem, när Celtics vände matchen på huvudet, gick på 17-0 och hade en egen tvåsiffrig ledning i slutet av den första fjärdedel. De drog ifrån i den andra kvarten för att ta en 25-poängs ledning in i paus och matchen var aldrig mer tveksam. Jayson Tatum ledde vägen med 27 poäng, fem returer och fem assist, medan Jaylen Brown gick för 24 poäng och åtta returer.

Marcus Smart återvände under tiden från en fotskada som höll honom utanför Game 1 och gjorde 24 poäng, nio returer, 12 assist och tre steals. Celtics hade ännu en fantastisk skjutprestation och gick 20 av 40 från 3-poängsland.

Jimmy Butler ledde Heat med 29 poäng och sex returer, men han fick inte mycket hjälp. Gabe Vincent, som slutade med 14 poäng, var den enda andra startande tvåsiffrigt. The Heat förlorade också PJ Tucker till en knäkontusion, och hans status är oklart.

Här är några viktiga takeaways från spelet:

Smart visar sig i gengäld från fotskada

Celtics var utan både Marcus Smart (ansträngd fot) och Al Horford (hälso- och säkerhetsprotokoll) i match 1, och de saknades hårt på båda ändarna av golvet. Speciellt kunde Celtics ha använt sitt ledarskap och balans när Heat gick på sin enorma körning i tredje kvartalet på tisdagskvällen.

Båda spelarna var dock tillbaka i spel 2 och spelade stora roller i Celtics vinst. Horford var en perfekt 4 av 4 från fältet och avslutade med 10 poäng, tre returer och tre assist. Smart var dock den verkliga skillnaden. I en av sina bästa prestationer den här eftersäsongen gick han för 21 poäng, nio returer, 12 assist och tre steals.

Hans försvar, som alltid, var fenomenalt, och hans återkomst gjorde det mycket svårare för Heat.

“Som alltid sätter han tonen,” sa Celtics huvudtränare Ime Udoka. “Årets defensiva spelare av en anledning. Förmåga att byta och byta till större kroppar. Bara ytterligare en bra försvarare att kasta på (Jimmy) Butler och (Bam) Adebayo och några av dessa killar, och inte behöva oroa sig för att de ska försöka välj vissa matchups. Han tar med sig det fysiska varje kväll. Lite får alla andra i kö.”

Å andra sidan var hans spelande på rätt plats, eftersom han gjorde rätt läsning gång på gång och tog mycket press på Jayson Tatum. Att slå ner en team-high five 3-poängare skadade verkligen inte, och som ett utropstecken fick han Max Strus att falla med en liten dribblingsmanöver.

Celtics körning första kvartalet visar sig vara avgörande

I match 1 på tisdagskvällen var Celtics före efter halvtidsvilan och verkade ha en chans att stjäla en vinst utan några nyckelspelare. Istället gick Heat på en 22-2 run över fem plus minuter för att vända kontrollen över spelet och drog ifrån för en tvåsiffrig vinst.

Det omvända scenariot utspelade sig på torsdagskvällen – om än mycket tidigare i matchen. Miami sköt mycket bra under de första minuterna och tog kontroll med en tidig tvåsiffrig ledning. Den fördelen varade inte länge, The Celtics svarade nästan omedelbart med en 17-0-körning för att ta kontroll, byggde en ledning på 11 poäng i slutet av den första och gick aldrig efter igen.

Det 17-0-loppet var Celtics längsta under hela eftersäsongen

C lyser upp den från 3-punktsland igen

Celtics har haft några enorma 3-poängsprestationer under slutspelet. Mest anmärkningsvärt är att de slog ner 22 3:or i sin match 7-vinst över Milwaukee Bucks i den andra omgången. De var direkt tillbaka på det på torsdagskvällen och använde en annan imponerande skjutskärm för att ta ner värmen i Game 2.

Smart av alla spelare ledde vägen med fem märken, medan Tatum och Brown slog ner fyra vardera. Sammantaget gick Celtics 20 av 40 från centrum för sin mest effektiva 3-poängsvisning av slutspelet. Detta var också deras tredje slutspelsmatch med minst 20 gjorda 3-poängare, vilket är oavgjort som flest under en enda eftersäsong av ett lag.

Medan de sköt bollen bra hela natten lång, var Celtics särskilt heta att starta matchen. De gick 9 av 11 bakom bågen under den första kvarten och slog fem i rad under deras spelomvandlande 17-0-körning. Den typen av skjutprestationer är bara demoraliserande för motståndarlaget, och Heat återhämtade sig aldrig.

Värme inför fler potentiella skadeproblem

Det var mycket fokus på Celtics skadeproblem i match 1, med både Smart och Horford oförmögna att spela. The Heat har dock några egna problem på hälsoavdelningen. Veteran point guard Kyle Lowry kämpar mot ett hamstringproblem och har inte spelat sedan match 4 mot Philadelphia 76ers i andra omgången.

Nu kan Heat också behöva hålla ett öga på PJ Tucker. Han lämnade match 2 med en knäkontusion och spelade inte i andra halvlek. Heats huvudtränare Erik Spoelstra sa att Tucker är övertygad om att han kommer att vara redo för Game 3, men han kommer att genomgå ytterligare utvärdering på fredag, inklusive en MRT enligt Chris Haynes från Yahoo Sports.

Tucker, 37, är en av de tuffaste spelarna i ligan, så du skulle förmodligen satsa på att han spelar. Ändå är detta ett bekymmer för Heat eftersom han är en av deras viktigaste försvarare.


#Celtics #Heat #resultat #takeaways #Jayson #Tatum #Boston #kryssning #Game #för #oavgjort #Eastern #Conference #finaler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *