"Han försöker ringa larmet": Bussar bryter ner Saban-Fishers fyrverkerier

“Han försöker ringa larmet”: Bussar bryter ner Saban-Fishers fyrverkerier

Alabama-tränaren Nick Saban satte fart på college-fotbollsvärlden på onsdagskvällen när han berättade för en sammankomst av företagsledare i delstaten att Texas A&M samlade den högst rankade rekryteringsklassen i landet för att de “köpte alla spelare” med namn, image och liknande erbjudanden .

Saban fördömde pengars inflytande vid rekrytering och sa att NIL användes orättvist. I Alabama sa han om sin nr 2-rankade klass, “Vi köpte inte en spelare, okej?”

Sedan samlade Aggies tränare Jimbo Fisher snabbt ihop en presskonferens på torsdagsmorgonen för att svara, och bensin hälldes på elden.

Fisher höll sig inte tillbaka, kallade Saban för en “narcissist” och sa om honom: “Vissa människor tror att de är Gud.” Sabans offensiva koordinator vid LSU från 2000 till 2004, Fisher skrattade praktiskt taget bort sin tidigare chefs påstående att det alltid har funnits jämlikhet i collegefotboll och NIL hotar att undergräva det.

“Han är den största någonsin, va?” sa Fisher. “När du har fått alla fördelar är det enkelt.”

Om tränarna inte pratade om Sabans kommentarer tidigare, var de en gång Fishers eldiga presskonferens var över. En SEC-assistent sa att hans telefon “sprängdes” efteråt. Ute på vägrekryteringen var det allt gymnasietränaren han var med då ville prata om.

Kommentarerna slog på nerverna, inte bara på grund av vad som sades och vem som sa det, utan på grund av ämnet som var inblandat. Signeringsklassen 2022 var den första som hade NIL som en del av rekryteringsprocessen – vare sig det är direkt eller indirekt – och många tränare är oroliga över vilken inverkan den har. Om och om igen har de beskrivit bristen på regler som att skapa en miljö som liknar det “vilda, vilda västern”.

Men att två tränare gick efter varandra så direkt var chockerande, än mindre det faktum att det var två av de bäst betalda och mest framgångsrika tränarna i spelet som är i samma konferens och tävlar i samma division. Bara i oktober förra året dödade Fisher äntligen draken och blev den första av Sabans tidigare assistenter att slå honom när Texas A&M vann Alabama hemma på ett mål med 41-38.

En annan assistent som en gång jobbade för Saban sa att Fisher måste ha anat en öppning efter vinsten och hade förtroendet från det att gå till attack. Ändå ville han och alla han pratade med veta: “Vad i helvete tänker Jimbo på?”

Ja, Saban hade fel. Assistenten sa att Saban gick över gränsen när han pekade ut Texas A&M. Han blev dessutom förvånad över att den vanligtvis beräknande Saban lät sig filmas när han sa vad han gjorde. “Han borde ha varit smartare”, sa assistenten.

Men varför peta björnen? Som många andra blev tränaren förvånad över Fishers reaktion och påpekade, “[Saban] sa aldrig att de fuskade.”

Oavsett vilket var det spännande.

“Jag vet inte vem vi spelar den veckan”, sa tränaren och skrattade, “men jag hoppar över det för att se Alabama-Texas A&M.”

Med 142 dagar kvar tills Crimson Tide är värd för Aggies, undersökte ESPN tränare och idrottsledare över hela landet för att få deras reaktion på Fisher-Saban-dammningen: vad det betyder, vad som händer härnäst och vad de förväntar sig när de två tränarna möts i Bryant-Denny Stadium i oktober. — Alex Scarborough


Vad utlöste Sabans kommentarer?

Var Saban upprörd över att Texas A&M slog honom på rekryteringsspåret? Är du genuint oroad över collegefotbollens bana? Kanske lite av båda. Men det råder ingen tvekan om att när Saban pratar börjar folk lyssna.

SEC atletisk chef: “NIL har orsakat mycket förvirring och bestörtning, och som en liga måste vi hantera sådana här frågor, förhoppningsvis inte i allmänhetens ögon.”

Big Ten assisterande tränare: “​Många av oss pratade bara om det att vi trodde att det var en uppmaning till vapen. Sättet som de har gjort det håller inte riktigt i den här nya tiden, och det var ungefär vad vi såg det som. Alla över hela landet ringer en booster för att kliva upp och det var vad jag trodde det var.”

Power 5 huvudtränare: “Nicks poäng, om än giltig, han är smartare än så. Han brukar inte stoppa handen i bålgetingens bo. Det fanns ingen anledning att gå över gränsen som han gjorde. Allt han behövde göra är att vara makro och vag. Något hände där. Jimbo gjorde något, och professorn gillade inte vad eleven gjorde.”

Power 5 AD: “Alla vet att Nick är väldigt smart. Det finns en anledning till att han gör det här. Det är nästan så att han gör det här, A&M är ett allvarligt hot eller ännu större. Jag tror att han ser det här som en existentiell kris. Han kan se det, och om inte något förändras, det är hans sätt att säga att ni måste göra något. Jag tror att han ser det här som en människa, det här gapet kan potentiellt sluta, och han försöker ringa larm.”


Vad var din reaktion på Fishers motbevisning?

Big Ten assistent: “Jag tror att det var som en universell 90 minuter där ingen fick s— färdig för att de bara skrattade sig åt röv, oss inklusive.”

Grupp på 5 huvudtränare: “Det är som uppföljaren till den bästa filmen någonsin. [Fisher not calling] kommer att förolämpa Saban mer än att Jimbo säger saker, att han inte tar telefonen. … Jag var på ett möte och vi hade en paus. Jag tittade på min telefon och jag kunde inte sluta skratta.”

Big Ten assistent: “Jag har fått sms från tränare i Pac-12, Big Ten, SEC. Hela sporten stoppade vilken motståndare vi än scoutade och ignorerade samtal från rekryter att fokusera på den presskonferensen. Det var en hel del produktionsbortfall runt omkring college fotboll idag.”


Vad säger detta om tillståndet för collegefotboll?

Sabans kommentarer kommer i en tid av stort kaos i den stora collegefotbollens värld. Det är det växande gapet mellan SEC och Big Ten och alla andra, vilket sporrar till tal om en potentiell CFB Super League. Det råder osäkerhet om NCAA:s framtid efter många juridiska nederlag och president Mark Emmerts förestående avgång. Och naturligtvis finns det NIL, som, som vi har sett i dag, har orsakat mycket bestörtning i hela sporten. Kommer en högprofilerad tvist mellan två av spelets tälttränare – som resulterade i offentliga tillrättavisningar för båda från SEC-kontoret – att förändra något?

Power 5 AD: “Sporten är mycket hälsosammare än en del av atmosfären runt den. Folk säger bara vad de tänker på mer än någonsin tidigare, men det är inte så att dessa saker inte har sagts. De var mer allmänna om det utan att namnge någon i synnerhet. Det finns så många rykten där ute, så många saker som folk hör, även när några av representanterna för några av dessa idrottare berättar för tränarna. Det är svårt att veta om siffrorna är verkliga eller om de är överdrivna — om inte, såvida inte personerna som är inblandade i figurerna faktiskt kommer ut och gör uttalanden om det, som killen som är associerad med University of Miami. Det här är bra teater men det är ett exempel på vad som oroar människor bakom kulisserna som inte säger det högt. .”

Power 5 huvudtränare: “Det här är ohållbart, och jag är oerhört oroad över vart collegefriidrotten är på väg. Det kommer från en fotbollstränare, och vi kommer att klara oss, men resten av det. Nick hade rätt. Vi går ner för att betala för- vilken väg som helst kommer de andra sporterna att dö.”

Power 5 AD: Bokstavligen min första tanke var att vårt yrke har nått en rekordlåga nivå. Detta gör att tränare ser ut som ett gäng töntar. Det är inte konstigt att vi har de problem vi har när vi har vuxna och personer i ledande positioner som hanterar saker på det här sättet.”


Vad kommer härnäst?

Power 5 huvudtränare: “Jag hoppas att det skapar en viss brådska för en ny förvaltningsstruktur. Vårt spel är i fullständigt kaos just nu, och detta är ett resultat av kaoset.”

Power 5 assistent: “Vad jag hela tiden kommer tillbaka till, ur ett 30 000-fots perspektiv, är hur vi ska fixa något av det här? Jag vet att det finns sånt där Twitter-kul, ha ha det här är underhållning. Men för mig stinker det. Sporten är bokstavligen i spillror just nu och här är två personer som skulle ha en chans att rädda det och de slår mot varandra.”

Naturligtvis kommer detta i slutändan att avgöras på planen när två program med nationella mästerskapsambitioner möts i Tuscaloosa den 8 oktober.

Power 5 AD: “Det är bättre att det blir en nattmatch. Jag tror att det kommer att bli ett av årets högst rankade spel. De kommer båda att ringa in det. Nick kommer att säga att vi ska visa dem. Och Jimbo kommer att säga, det här är vad de här killarna sa om dig. Gör dina popcorn redo.”

Andrea Adelson, Heather Dinich, Adam Rittenberg, Alex Scarborough och Tom VanHaaren bidrog till den här historien.

.
#Han #försöker #ringa #larmet #Bussar #bryter #ner #SabanFishers #fyrverkerier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *