MBTA drar alla nya Orange, Red Line-tåg ur drift igen

MBTA drar alla nya Orange, Red Line-tåg ur drift igen

MBTA-tjänstemän drog alla nya modeller av Orange Line och Red Line-tågen ur drift på torsdagen efter att ett av tågen upplevde ett problem på en station norr om Boston. Ett tåg blev inaktiverat på Wellington Station tidigare under dagen. “Ett nytt Orange Line-tåg upplevde ett problem i en av tågets flera bromsenheter”, skrev MBTA i ett uttalande. Tjänstemän sa att problemet aldrig utgjorde fara för ryttare eller anställda, men tågen togs bort från tjänst proaktivt medan teamen felsöker problemet. Stefan Wuensch, medordförande för MBTA-åkarnas tillsynskommitté, sa att det var rätt drag att dra tågen. Wuensch sa att han inte är förvånad över att de nya bilarna är ur drift igen. “När du har en helt ny design kommer det att bli en inbrytningsperiod.” De nya tågvagnarna Orange och Red Line beställdes från tillverkaren CRRC. MBTA sa att 64 nya Orange Line-vagnar har varit tillgängliga för passagerarservice, medan 6 nya Red Line-vagnar har varit i drift. Transitbyrån håller på att acceptera ytterligare 10 nya Orange Line-tågvagnar och 4 Red Line-vagnar. Video: Sky 5 visar dussintals parkerade MBTA-tågvagnar på Wellington-gården Under felsökningsprocessen sa MBTA-tjänstemän att Orange Line-tjänsten kommer att fortsätta med äldre tåg. Åkarna varnades för att väntetiderna vid stationsperrongerna kan vara “något längre” med tåg som anländer ungefär var 8 1/2 minut på torsdagseftermiddagen. De nya tågen har dragits ur trafik flera gånger tidigare. För drygt ett år sedan skedde en urspårning kl. Wellington Station orsakade att alla nya fordon på Orange Line drogs av spåret i cirka fem månader. Under 2019 togs de tillfälligt ur drift för byte av dörrkomponenter och igen efter att ingenjörer observerat ett oväntat ljud från undersidan av fordonen. Andra bilar som körde på Orange Line togs ursprungligen i trafik från 1979 till 1981.

MBTA-tjänstemän drog alla nya modeller av Orange Line och Red Line-tågen ur drift på torsdagen efter att ett av tågen upplevde ett problem på en station norr om Boston.

Ett tåg blev inaktiverat på Wellington Station tidigare under dagen.

“Ett nytt Orange Line-tåg upplevde ett problem i en av tågets flera bromsenheter”, skrev MBTA i ett uttalande.

Tjänstemän sa att problemet aldrig utgjorde fara för ryttare eller anställda, men tågen togs bort från tjänst proaktivt medan teamen felsöker problemet.

Stefan Wuensch, medordförande för MBTA-åkarnas tillsynskommitté, sa att det var rätt drag att dra tågen.

Wuensch sa att han inte är förvånad över att de nya bilarna är ur drift igen. “När du har en helt ny design kommer det att bli en inbrytningsperiod.”

De nya tågvagnarna Orange och Red Line beställdes från tillverkaren CRRC.

MBTA sa att 64 nya Orange Line-bilar har varit tillgängliga för passagerartrafik, medan 6 nya Red Line-bilar har varit i drift.

Transitbyrån håller på att ta emot ytterligare 10 nya Orange Line-tågvagnar och 4 Red Line-vagnar.

Video: Sky 5 visar dussintals parkerade MBTA-tågvagnar på Wellington-gården

Under felsökningsprocessen sa MBTA-tjänstemän att Orange Line-tjänsten kommer att fortsätta med äldre tåg. Åkarna varnades för att väntetiderna vid stationsplattformarna kan vara “något längre” med tåg som anländer ungefär var 8 1/2 minut på torsdagseftermiddagen.

De nya tågen har tagits ur trafik flera gånger tidigare.

För drygt ett år sedan gjorde en urspårning vid Wellington Station att alla nya fordon på Orange Line blev drog sig ur spåren i cirka fem månader.

Under 2019 togs de tillfälligt ur drift för byte av dörrkomponenter och igen efter att ingenjörer observerat en oväntat ljud kommer från undersidan av fordonen.

Andra bilar som körde på Orange Line togs ursprungligen i trafik från 1979 till 1981.

.
#MBTA #drar #alla #nya #Orange #Red #Linetåg #drift #igen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *