Ozzy Osbournes dotter bland överlevande efter dödsbrand i Hollywoods inspelningsstudior

Ozzy Osbournes dotter bland överlevande efter dödsbrand i Hollywoods inspelningsstudior

Myndigheterna undersöker en brand på torsdagskvällen i en Hollywood-byggnad med flera inspelningsstudior som lämnade en person död och två andra som led av rökinandning, inklusive en dotter till rockaren Ozzy Osbourne.

Brandmän svarade på ett samtal vid tvåvåningsbyggnaden i 6600-kvarteret på West Lexington Avenue cirka 17:40, enligt Los Angeles brandkår. Det tog nästan 80 brandmän ungefär en timme att släcka branden.

En oidentifierad man hittades död på första våningen i byggnaden, sa tjänstemän. Branden startade på första våningen och spred sig till delar av andra våningen, säger LA brandkapten Erik Scott.

Två personer som undkom branden behandlades på platsen för rökinandning men avböjde att föras till sjukhus, uppger myndigheterna.

Aimee Osbourne, 38, och hennes producent arbetade i byggnaden när branden bröt ut och var “de två lyckliga som tog sig ut levande”, Sharon Osbourne, hennes mamma, lagt ut på Instagram. Producenten identifierades inte i inlägget.

“Det är helt hjärtskärande att någon förlorade sitt liv i denna brand i dag och vi sänder våra böner till denna person och deras familj”, skrev Osbourne.

Myndigheterna har inte släppt namnet på personen som dog, men personer som arbetade i byggnaden identifierade honom som 26-årige Nathan Avery Edwards. Edwards spelade in, producerade och mixade musik under namnet Avery Drift, enligt hans vän Jonathan Wellman, som hyrde en inspelningsplats nere i korridoren i samma byggnad.

“En begåvad ung artist, producent, ingenjör”, sa Wellman i en intervju med The Times på fredagsmorgonen. “Han var en mycket lovande talang.”

Det är oklart exakt var branden startade, men Wellman sa att det såg ut som om lågorna kom från taket när han sprang ut ur byggnaden.

Jamal Davis sa att han först kände röklukt runt klockan 16 på torsdagen när han arbetade i sin UaintUS inspelningsstudio. Han sa att han frågade sin fru om hon hade bränt rökelse tidigare eftersom lukten var så stark. Efter att han började se rök sväva i luften sa han att han gick ner i korridoren för att knacka på sina grannars dörrar.

“Det var då jag kom till dörren där röken kom ut, ungefär tre eller fyra dörrar från mitt utrymme,” sa Davis på fredagsmorgonen. “Personen som arbetar utanför det kontoret började försöka öppna dörren från utsidan. Han satte sin axel i den och när han slog den kom djävulens fingrar ut. Lågorna slog bara ut.”

Wellman, 34, som driver inspelningsstudion Gift Entertainment, sa att enheten där branden uppenbarligen startade var helt övertänd när dörren öppnades och att ingen kunde komma tillräckligt nära för att försöka släcka den.

Både Davis och Wellman sa att inga rökdetektorer, brandlarm eller sprinklers gick av i byggnaden på torsdagen.

“Jag var min egen rökdetektor,” sa Davis. “Jag sprang till mitt rum och tog mina grejer och lämnade min dörr öppen och försökte kalla ut mina katter för att följa efter mig.”

Davis sa att han försökte täcka sitt ansikte med ett tyg för att gå tillbaka och rädda sina fyra katter, men röken var för tjock och någon drog ut honom ur byggnaden. Alla katterna omkom.

Byggnadens layout och interiörkonstruktion gjorde det möjligt för en utmanande brandbekämpning, sa LA brandkapten Erik Scott, eftersom studiorna hade betydande mängder isolering och dubbla lager av gipsskivor, som koncentrerade värmen.

“Våra brandmän fick stryk”, sa han.

Det är oklart om det förekom några brott mot byggnaden eller brandkoden, och orsaken till branden är fortfarande under utredning, sa tjänstemän.

Davis sa att han aldrig känt sig osäker i byggnaden förrän på torsdagen när han sprang för sitt liv. Han sa att han ropade efter sina katter vid ingången till byggnaden när han hörde en kvinna ropa på hjälp från andra våningen. Det var Aimee Osbourne, som var med sin producent, sa han.

“Jag försökte mitt bästa för att berätta för dem var jag kunde se branden, var den rörde sig och berättade för dem var de kunde hitta trapphuset,” sa Davis. “Jag ropade efter mina katter och Aimee sa att hon hittade utgången genom att lyssna på min röst.”

I sitt Instagram-inlägg kallade Sharon Osbourne upplevelsen “hemsk”.

“Jag hoppas verkligen framåt att byggnader som denna är bättre reglerade för brandsäkerhet,” sa hon. “Den här byggnaden var ett kreativt nav för musik i Hollywood, ett utrymme som borde ha reglerats för brandkod.”

Flera inspelningsstudior är listade som ockuperar byggnaden. Sharon Osbourne sa att många av artisterna som arbetar utanför utrymmet förlorade sin utrustning.

“Än en gång går våra böner till familjen och vännerna till den person som miste livet i denna meningslösa brand”, sa Sharon Osbourne i Instagram-inlägget.


#Ozzy #Osbournes #dotter #bland #överlevande #efter #dödsbrand #Hollywoods #inspelningsstudior

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *