Tennisturer tar bort rankingpoängen i Wimbledon efter beslutet att förbjuda ryska och vitryska spelare

Tennisturer tar bort rankingpoängen i Wimbledon efter beslutet att förbjuda ryska och vitryska spelare

I år har dock herr- och damtourerna, tillsammans med International Tennis Federation (ITF), valt att ta bort sina rankingpoäng för grand slam-evenemanget.

Tillkännagivandena om att ta bort rankingpoängen, som gjordes separat i fredags av Women’s Tennis Association (WTA), Association of Tennis Professionals (ATP) och ITF, kommer efter beslutet från turneringens arrangörer att förbjuda ryssar och vitryssar att spela i årets evenemang.

“Den hållning vi tar handlar om att skydda de lika möjligheter som WTA-spelare borde ha för att konkurrera som individer”, sa ett uttalande från WTA:s ordförande och vd Steve Simon. “Om vi ​​inte intar denna ståndpunkt, då överger vi vår grundläggande princip och låter WTA bli ett exempel för att stödja diskriminering på grund av nationalitet vid andra evenemang och i andra regioner runt om i världen. WTA kommer att fortsätta att tillämpa sina regler för att avvisa sådan diskriminering.”

“Diskriminering av individuella turneringar är helt enkelt inte lönsamt på en Tour som är verksam i mer än 30 länder”, heter det i ett uttalande från ATP.

“Vi värdesätter mycket våra långvariga relationer med Wimbledon och LTA och underskattar inte de svåra beslut som ställs inför när vi svarar på de senaste riktlinjerna från brittiska regeringen. Vi noterar dock att detta var informell vägledning, inte ett mandat, som erbjöd ett alternativt alternativ som skulle ha lämnat beslutet i händerna på enskilda spelare som tävlar som neutrala atleter genom en undertecknad deklaration. Våra interna diskussioner med berörda spelare ledde faktiskt till att vi drog slutsatsen att detta skulle ha varit ett mer angenämt alternativ för Touren.”

ITF, som meddelade att de drar tillbaka rankingpoäng för Wimbledon juniorer och rullstolsevenemang, sa: “Detta svåra beslut har tagits som en skyddsåtgärd som upprätthåller principen om öppet tillträde till internationell konkurrens baserat på meriter och skyddar ITFs internationella integritet. tennistävlingar. ITF:s ståndpunkt kvarstår att ryska och vitryska idrottare förblir kvalificerade att delta som neutrala idrottare.”

AELTC, som är ett dotterbolag till All England Lawn Tennis and Croquet Club, sa i ett uttalande på fredagen att de står fast vid sitt beslut. Wimbledons arrangörer sa i april att ryssar och vitryssar inte skulle få tävla i årets turnering.

“Som vi tidigare har sagt, efter noggrant övervägande mot en mängd olika faktorer, och skyldiga att agera i enlighet med direktivets vägledning från den brittiska regeringen, kom vi till två bestämda slutsatser som låg till grund för detta beslut”, heter det i AELTC:s uttalande. .

Det fortsatte: “Vi var inte beredda att vidta några åtgärder som kunde riskera spelarnas eller deras familjers personliga säkerhet. Vi anser att krav på skriftliga förklaringar från enskilda spelare – och det skulle gälla alla relevanta spelare – som ett villkor för inträde under Wimbledons uppmärksammade omständigheter skulle medföra betydande granskning och risk.

“Dessutom är vi fortfarande ovilliga att acceptera att framgång eller deltagande i Wimbledon används för att gynna propagandamaskinen för den ryska regimen, som genom sina nära kontrollerade statliga medier har en erkänd historia av att använda idrottsframgångar för att stödja en triumferande berättelse till den ryska regimen. ryska folket.

“Vi vill därför uttrycka vår djupa besvikelse över de beslut som tagits av ATP, WTA och ITF när det gäller att ta bort rankingpoäng för mästerskapen. Vi anser att dessa beslut är oproportionerliga mot bakgrund av de exceptionella och extrema omständigheterna i denna situation och positionen. vi befann oss i och skadade alla spelare som tävlar på Tour.

“Vi överväger våra alternativ, och vi reserverar oss i detta skede. Vi för också diskussion med våra Grand Slam-kollegor.”

.
#Tennisturer #tar #bort #rankingpoängen #Wimbledon #efter #beslutet #att #förbjuda #ryska #och #vitryska #spelare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *