2022 PGA Championships topplista: Will Zalatoris leder med Justin Thomas, Rory McIlroy hotande

2022 PGA Championships topplista: Will Zalatoris leder med Justin Thomas, Rory McIlroy hotande

De hårda Oklahoma-vindarna avtog fredag ​​eftermiddag och gav spelarna en möjlighet att sätta sin prägel på det 104:e PGA-mästerskapet. Will Zalatoris var mannen som tog sig an utmaningen när den regerande PGA Tour Rookie of the Year kastade pil efter pil på Southern Hills och drev hans namn till toppen av resultattavlan i årets andra major.

Zalatoris har kortat rundor på 66-65 och befinner sig på 9 under och har återigen spelat sig själv i en major. Fortfarande på jakt efter sin första seger i karriären, kommer 25-åringen att få sitt jobb borta för honom eftersom många stora namn, stora mästare och listiga veteraner väntar i grunden för ögonblicket han glider upp. De goda nyheterna? Alla sju stora vinnarna på Southern Hills har haft ledningen eller medledningen efter 36 hål, precis som Zalatoris i år.

Bland dem som vill köra ner honom är Justin Thomas, som satte ihop morgonens prestation i andra omgången. Ett av två namn bland de 10 bästa som har spelat ur den svårare starttidsdelningen, 2017 års PGA Championship-vinnare ser ut att höja en trofé för första gången på över ett år. Thomas spel har varit trendigt i mer än tre månader, och detsamma kan sägas om första omgångens ledare Rory McIlroy. 33-åringen kan inte följa upp sina inledande 5-under 65 och befinner sig nu fem slag från Zalatoris ledning men inte utan chans att ta sin femte major-titel i karriären.

Det finns fortfarande massor av åtgärder att beröra och det är precis vad vi planerar att göra. Nedan är en sammanfattning av resultattavlan som den ser ut efter omgång 2.

1. Will Zalatoris (-9): Ärtor och morötter. Jordnötssmör och sylt. Kommer Zalatoris och stora mästerskapsförhållanden. Wake Forest-produkten har varit fantastisk på golfens största scen i sin unga karriär, med fyra topp-10-placeringar på bara sju starter. Han verkar på god väg att lägga till denna summa och göra det på ett seriöst sätt. Zalatoris slår alltid bollen, ja och den här veckan har puttern bestämt sig för att samarbeta lika bra eftersom han leder fältet i slagvunnen puttning. Han är 18 för 18 på puttar inom 10 fot hittills i den här turneringen. Helger på majors är helt olika djur, så om nerverna smyger sig in kommer det sannolikt att dyka upp på greenerna.

2. Mito Pereira (-8): Det finns ett antal paralleller mellan Zalatoris och Pereira. Deras statistiska profiler är kusligt lika, och ingen av dem har vunnit på PGA Tour trots ett antal nära samtal för att nämna ett par. Chilenaren var en Battlefield Promotion från Korn Ferry Tour förra sommaren och ser lugn ut i sin PGA Championship-debut. I sin andra stora mästerskapsstart sköt Pereira en 6-under 64 och kommer att ha den sista tee-tiden på lördag tillsammans med Zalatoris.

3. Justin Thomas (-6): Det har varit imponerande två första dagar för Thomas, som har kardat nio birdies mot bara tre bogeys. Hans andra omgång 67 kommer att få all hype, och det med rätta, men jag kan inte låta bli att gå tillbaka till hans 18:e hål på torsdag. Thomas stjäl ett slag på fältet med en birdie på det svåra par 4:an, red Thomas denna sena fart in i en av morgonens omgångar på fredagen. Han har varit frispråkig det senaste halvt decenniet om att vilja lägga till ytterligare ett stort mästerskap till sitt CV, och nu arbetade han sig själv inom räckhåll för sin andra Wanamaker Trophy.

4. Bubba Watson (-5): Omgången av mästerskapet tillhör den tvåfaldiga Masters-mästaren då Watson kom ut på fredag ​​eftermiddag med en karriärs bästa nio birdies i en majorrunda. Efter att ha skrivit på för en 7-under 63, knöt Watson inte bara banrekordet som innehas av Tiger Woods och Raymond Floyd, utan ännu viktigare spelade han sig själv tillbaka i strid efter en nedslående första omgång 2 över. På en bana där kreativitet och skottframställning krävs, borde vi verkligen bli förvånade över att Watson hittar sitt namn på första sidan på topplistan?

T5. Rory McIlroy, Abraham Ancer och Davis Riley (-4): McIlroy var i den bättre delen av väderlottningen, så hans andra omgång av 1 över är mycket mer nedslående. Ändå är den fyrfaldige majormästaren mitt i botten trots sina problem på fredagen. Han fortsatte att driva bollen som en hingst, men järnspelet och puttern övergav honom eftersom han inte kunde få någon fart.

T8. Matt Fitzpatrick och Stewart Cink (-3): Cink missade ökänt en kort bogeyputt på det 72:a hålet i 2001 US Open för att hamna ur ett slutspel med Retief Goosen och Mark Brooks. Nu, 21 år senare, är 49-åringen tillbaka i jakten på Southern Hills och är den mest sannolika kandidaten att följa i Phil Mickelsons osannolika fotspår från ett år sedan.

T10. Cameron Smith, Sam Burns och fem andra (-2): Detta är förmodligen det längsta tillbaka jag skulle gå för att hitta en potentiell vinnare eftersom detta är en grupp som besitter massor av eldkraft. Burns gjorde en stark push upp på topplistan i fredags med en omgång på 3 under tillsammans med Cameron Young, som har vänt i identiska omgångar med 71-67.

T30. Jordan Spieth och 10 andra (+1): Grand slam-drömmen lever tekniskt sett fortfarande hur svagt hjärtslaget än må vara. Spieth kommer att se tillbaka på sin inledande runda med förakt eftersom han helt enkelt inte kunde göra något på greenerna. Han slog tappert tillbaka på fredagen, men om inte något katastrofalt händer ledarna måste han vänta till nästa års PGA-mästerskap för en ny chans att ansluta sig till golfeliten.

T53. Tiger Woods och 10 andra (+3): Det är något med en 46-årig 15-faldig major-mästare som slipar för att göra snittet sent på en fredag ​​som är tillfredsställande att se. Utanför par-3 11:e, såg Woods stark ut på vägen till sin 1-under 69 och fick till och med överträffen av sin spelande konkurrent McIlroy. Hans kropp måste göra ont, men jag tror att han kommer att göra en bättre helginsats jämfört med 2022 Masters.


#PGA #Championships #topplista #Zalatoris #leder #med #Justin #Thomas #Rory #McIlroy #hotande

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *