Crypto's Barren Wasteland: A Look at What's Left of Terra's Defi and Token Ruins

Crypto’s Barren Wasteland: A Look at What’s Left of Terra’s Defi and Token Ruins – Bitcoin News

Efter Terra blockchain-nedfallet och den stora UST-de-pegging-händelsen är Terra-nätverkets ekosystem nu en ödemark av nästan värdelösa tokens och protokoll. Medan både UST och LUNA var de tio bästa utmanare på kryptomarknaden, var Terras decentraliserade finansnärvaro (defi) näst efter Ethereum när det gäller totalt värdelåst. Idag verkar de återstående Terra-baserade token-innehavarna och defi-protokolloperatörerna vänta på ett mirakel.

Terras tokenekonomi har tappat 96 % av sitt värde

Det har funnits ett överflöd av nyheter kring Terra blockchain-fiaskot och hur teamet hanterade terrausd-implosionen (UST). Många vet att UST och Terras infödda token LUNA har tappat avsevärt i värde under de senaste två veckorna. UST har haft ett 24-timmarsprisintervall mellan $0,068 till $0,054 per enhet, vilket är mycket mindre än $1-pariteten den hade före nedfallet.

Även LUNA har gått ner en hel del eftersom det handlades för 72 USD per mynt den 7 maj och är nu nere med 99,999849 % till 0,00010853 USD per LUNA. Men Terra hade också ett helt ekosystem av tokens som ANC, MIR, ASTRO, MARS och mer.

Crypto's Barren Wasteland: A Look at What's Left of Terra's Defi and Token Ruins
Terras hela ekosystem har utplånats ner till en karg ödemark. De flesta tokens har förlorat mycket i värde, handelsvolymen minskar och det defi-ekosystem som är knutet till Terra har utrotats.

Anchor (ANC) styrningstoken för defi-protokollet har minskat med 96 % under de senaste två veckorna, och Astroports ASTRO-token har minskat med 98 %. Mirror Protocols MIR tappade 80,4 % medan Pylon Protocols MINE har tappat 96,9 % under de senaste 14 dagarna.

På samma sätt har Mars Protocol (MARS) tappat 97,6 % och Loop Finance-token LOOP har minskat med 98,3 % under de senaste två veckorna. Statistiken visar den 7 mars 2022 att Terra-ekosystemet av tokens var värt 44 miljarder dollar och idag minskade det med 96,70 % till 1,45 miljarder dollar.

Crypto's Barren Wasteland: A Look at What's Left of Terra's Defi and Token Ruins
Hela Terra-ekosystemet av mynt har tappat 96,70 % i USD-värde under de senaste 75 dagarna. Skärmdump tagen den 21 maj 2022.

Från den 2:a största i Defi till den 33:e — Terras Defi-närvaro har utrotats

Terras närvaro inom decentraliserad finans var en gång mycket stor eftersom den hade det näst största totala värdet låst (TVL) av alla blockkedjor som existerade. Den 5 april 2022 var Terras TVL i defi 31,21 miljarder dollar och idag är den nere på 118,81 miljoner dollar.

Varje enskilt Terra defi-protokoll har lidit av 90-99% förluster i form av TVL per protokoll. Applikationerna är spökstäder och blockupptäckare som hitta.terra.pengar visa extremt låg aktivitet för varje Terra defi-protokoll.

Crypto's Barren Wasteland: A Look at What's Left of Terra's Defi and Token Ruins
Terras TVL sjönk från 31,21 miljarder dollar till dagens 118,81 miljoner dollar. Skärmdump tagen den 21 maj 2022.

Detsamma kan sägas för applikationer som Terra Name Service (TNS) och icke-fungibla token (NFT) marknadsplatser som Random Earth, Knowhere, Talis, Luart, Curio och One Planet. Medan namntjänstdomäner på TNS en gång kostade $16 per namn, kostar de nu $0,91 för att registrera ett namn.

När det gäller NFT-marknadsplatser byggda på Terra, säljer vissa marknader fortfarande NFT:er som en gång var ganska dyra, men nu säljs tokens för bottenpriser. Vissa NFT-samlare tog bort sina listor och väntar möjligen på en Terra-återfödelse. De flesta Terra NFT-marknadsplatser är spökstäder när det gäller aktivitet.

Hoppet om Terras återfödelse

En väckelse är sannolikt hoppet för många Terra-gemenskapsmedlemmar, eftersom projektets grundare Do Kwon och många andra Terra-anhängare har lagt fram en väckelseplan för att återuppliva Terra ur askan. Planen är att dela kedjan vid en ögonblicksbild före UST-de-pegging-händelsen och luftsläppa nya tokens till UST- och LUNA-innehavare.

Crypto's Barren Wasteland: A Look at What's Left of Terra's Defi and Token Ruins
Terras förslag om återfödelse den 21 maj 2022.

För närvarande är omröstning om återfödelseförslag har fyra dagar till men antalet “ja”-röster har passerat tröskeln på 62%. 21,10% har avstått från att rösta, 0,42% har röstat “nej” och 16,48% röstade “nej med veto”.

Taggar i denna berättelse

Airdrop, ANC, ASTRO, Krypto, Kryptovaluta, decentraliserad finans, DeFi, gör kwon, Gaffel, spökstäder, LUNA, Mars, Mir, NFT-marknadsplatser, Terra Blockchain, Terra defi-protokoll, Terra supportrar, terraform labb, UST, Ödemark

Vad tycker du om det som finns kvar av Terra blockchain-ekosystemet? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarsfältet nedan.

Jamie Redman

Jamie Redman är nyhetsledare på Bitcoin.com News och en finansteknisk journalist som bor i Florida. Redman har varit en aktiv medlem i kryptovalutagemenskapen sedan 2011. Han har en passion för Bitcoin, öppen källkod och decentraliserade applikationer. Sedan september 2015 har Redman skrivit mer än 5 000 artiklar för Bitcoin.com News om de störande protokoll som dyker upp idag.
Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast i informationssyfte. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridisk- eller redovisningsrådgivning. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för någon skada eller förlust som orsakas eller påstås vara orsakad av eller i samband med användningen av eller tilliten till innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.


#Cryptos #Barren #Wasteland #Whats #Left #Terras #Defi #Token #Ruins #Bitcoin #News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *