Jordan Poole, Warriors birollsrollsinnehavare visar Mavericks vad mästerskapens balans är

Jordan Poole, Warriors birollsrollsinnehavare visar Mavericks vad mästerskapens balans är

SAN FRANCISCO — Det finns inget som heter Warriors magi, inget imaginärt nissedamm som stänks på spelare när de väl går in i Chase Centers väggar och laddar ner mästerskapsbalans i deras DNA.

Men det känns jävligt så, även om gammaldags sweat equity är det sanna svaret. Golden State Warriors har det, och Dallas Mavericks kan en dag förvärva det genom erfarenhet med Luka Doncic som leder franchisen.

Den processen kan dock inte påskyndas. Medan Steph Curry, Klay Thompson och Draymond Green väntade på sin tur, var det lagkamrater som i stort sett inte hade smakat junichampagnen som stod i centrum i match 2 i finalen i Western Conference.

Att innehålla Doncic för en andra match i rad var en dröm, men bikaraktärerna i Bay drev Warriors till en 2-0-ledning och raderade ett 19-poängsunderläge med en 126-117 vinst fredag ​​kväll på Chase Center.

Kevon Looney, Jordan Poole och Otto Porter Jr. var avgörande för att krigarna samlade sig efter en blixtkrig i första halvlek från Dallas, ett lag som har visat en anmärkningsvärd förmåga att vara mindre än oroliga efter avblåsningsförluster i dessa slutspel.

Men att ta en träff i spelet från dessa Warriors känns annorlunda än till och med det ligabästa Suns-laget Mavericks besegrade i den andra omgången. Kanske finns det något bara med att vara runt mästare som genomsyrar ett lag, kanske lagkultur eller helt enkelt är det individuellt självförtroende som smälts samman, utnyttjas och släpps lös vid rätt tidpunkt.

“Tränare [Steve Kerr] ger oss möjligheten att spela fritt, säger Poole. “Och den enhet vi har, killarna som vi har, är alla lagförsta spelare. Så när du går ut och är lika aggressiv mot dig själv, men vet att om någon är öppen är vi alla villiga att göra rätt spel.”

Självförtroende ser naturligt ut på Poole, som studsar runt på utsidan och glider genom små springor på insidan. Att se honom motionera för Chase Center-publiken att bli högljudd efter ett momentum-vändande tredje kvartal ger det utseende som han har varit på den här nivån i flera år i motsats till att vara en nybörjare i slutspelet.

Golden State Warriors guard Jordan Poole firar en korg mot Dallas Mavericks i Game 2 i Western Conference-finalerna på Chase Center i San Francisco den 20 maj 2022. (Harry How/Getty Images)

De Curry-lösa minuterna har alltid varit en bugaboo för Warriors genom hela den här titelrundan. Men Poole, kanske överkvalificerad i sin roll, verkar njuta av tiden som headliner samtidigt som han tillåter Curry att vara närmare än den som måste lägga så mycket energi på att gräva sitt lag från stora hål.

Och det är lätt att påpeka när oerfarenhet sätter in för Mavericks — även om de inte har panik, det finns helt enkelt inte den stora erfarenheten på den här nivån för att förhindra det kommande anfallet.

“Det är bara det högsta förtroendet för vad vi gör,” sa Curry. “Du vet inte riktigt vad de pratar om i kramningen och du känner inte riktigt vad som går igenom deras sinne. Det är bara du som har påtvingat din vilja.”

När man ser Looney tränga runt och sedan spränga för returer eller dunkningar – nästan som att spela possum – glömmer man att han är en bro från Warriors titel förflutna till den de hoppas kunna bygga nu.

“Steve pratar alltid om att du alltid kommer att få en möjlighet att spela i det här laget,” sa Looney. “Du måste dra full nytta av det, och ikväll var min kväll för att göra stor skillnad.”

Poole var andra efter Curry i poäng med 23 poäng, medan Looney var den första Warriors-centern sedan Robert Parish 1977 som hade en 20-10 slutspelsmatch, med 21 poäng och 12 returer på 32 minuter.

Kanske var Mavericks så förtjusta i alla andra delar av deras scoutrapport att en sida slets bort, en med titeln “Jag inte Looney.”

De försökte upprepade gånger byta ut sina vakter på den framåtvända centern, som skickligt navigerade isoleringar mot Doncic och Jalen Brunson. Det var i stort sett misslyckat, och spelade en roll i en en gång oöverstiglig ledning som förvandlades till mush under tredje kvartalet.

De unga turkarna slog 15 tripplar i första halvlek, och gick till och med så långt som att vinna minuterna som Doncic satt för att starta andra kvartalet. Reggie Bullock och Brunson klarade uppgiften, och att kombinera för att slå 11 treor känns vanligtvis som en vinst.

Men kvaliteten på utseendet minskade under andra halvlek, och Mavericks sköt bara 26 % i det spelvändande tredje kvartalet.

“Laget som förlorar Game 1, särskilt med stor marginal, det är så här det fungerar,” sa Kerr och nämnde Celtics’ Svar från spel 2 mot Miami i östra finalen. “De kommer att komma ut, och jag tyckte Dallas var fantastiskt. De spelade hårdare. De utförde bättre, och vi var utspridda.

“Jag sa till dem att om vi utvecklade lite balans i andra halvlek så skulle matchen komma till oss.”

Draymond Green fick till en början inte memot, han kämpade sig igenom foulproblem i första halvlek, plockade upp en teknisk och kom nära en annan innan han avvisades för sin femte foul med 6:01 kvar av den tredje.

Warriors var i närheten av en comeback, men började inte knacka på Dallas dörr förrän Looney återinträdde för Green. En 15-6 run följde, avbruten av Looneys buzzer-beating dunk för att få Warriors inom två.

Porter gav dem därefter sin första meningsfulla ledning med en trippel för att starta den fjärde, och de skulle inte släppa den, även när Doncic gjorde 14 av sina 42 poäng i matchen i försöket att hålla Dallas nära.

Medan Kerr hade Looney att vända sig till, eftersom han visste att han åtminstone hade en viss nivå av mästerskapserfarenhet, hade Mavericks tränare Jason Kidd inget verkligt alternativ till att se Maxi Kleber kämpa som den ensamma stora mannen från bänken.

Han kunde inte heller göra mycket med att Spencer Dinwiddie hade en off night, med fyra turnovers och ett par felaktiga beslut.

Han försöker ge dem erfarenhet på det bästa sättet han vet, låta dem gå genom elden av hänsynslös konkurrens, inte hålla deras händer eller ringa timeouts vid första tecken på problem.

De har visat förmågan att lära sig snabbt, och borde förmodligen lyssna på en ljudbok om dessa krigare på väg tillbaka till Dallas för att få fart.

“Det här är en fantastisk lärorik för ett ungt lag att gå igenom för att förstå vad det innebär att stoppa en löpning. Kan inte be tränaren att alltid ringa en timeout”, sa Kidd. “Men ibland måste man lägga bollen i korgen för att stoppa en löpning.”

Det låter hårt, men det är verklighet – särskilt med Doncic som ställer upp med ännu en fantastisk prestation och Curry kan noggrant förfölja och skapa en fjärde kvartals föreställning för att ångra allt den unge Jedis arbete.

Det var en lika konsekvent prestation från Curry som det har varit på ett tag. Inga långsamma starter under uppsving, men en mogen slutspelsuppvisning som möjliggjorts av lagkamrater som inte var med när han var en yngre man och arbetade med äkta slutspelsmagi.

“Det verkade bara som att vi återfick farten och sakta, metodiskt gick ner dem tills den punkten som att de första sex minuterna av fjärde kvartalet var typ det riktiga momentumskiftet,” sa Curry.

Det var då han satt på bänken, som en sångledare och uppmuntrare till detta nya band av banditer – vilket gav deras slogan “Styrka i siffror” en helt ny innebörd, men det är likadant.

När Curry slog sin vanliga dolktrippel med 1:04 kvar för att ge sitt lag en ledning på 10 poäng, sa han “natt, natt”, medan bollen var i flygning.

Natt, natt till Mavericks och mycket möjligt till ligan och dessa slutspel.

Golden State Warriors guard Stephen Curry firar med

Golden State Warriors-vakt Stephen Curry firar med “natt, natt”-gesten framför Dallas Mavericks bänk under match 2 i Western Conference-finalerna i Chase Center i San Francisco den 20 maj 2022. (Harry How/Getty Images)

#Jordan #Poole #Warriors #birollsrollsinnehavare #visar #Mavericks #vad #mästerskapens #balans #är

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *