Kommer iPhone 14 att bli en besvikelse?

Kommer iPhone 14 att bli en besvikelse?

Med cirka fyra månader kvar innan Apple förväntas avslöja iPhone 14 lineupen har den överväldigande majoriteten av rykten relaterade till de nya enheterna hittills fokuserat på iPhone 14 Prosnarare än standard iPhone 14 – leder till frågor om hur annorlunda ‌iPhone 14‌ faktiskt kommer att vara från sin föregångare, iPhone 13.


De iPhone 14 Pro och ‌iPhone 14 Pro‌ Max förväntas bli rubriken med funktioner som tunnare ramar och en TrueDepth-kamerauppsättningsdesign av “piller och hål” i stället för skåran, men standardmodellerna ‌iPhone 14‌ tros vara saknar dessa uppgraderingar. För första gången standarden iPhone modeller förväntas också gå miste om Apples senaste chip, med “A16” reserverad endast för iPhone 14 Pro. Enligt rykten hittills kommer standardmodellerna ‌iPhone 14‌ att avstå från en rad nya funktioner exklusiva för ‌iPhone 14 Pro‌-modellerna, inklusive:

Andra, mindre sannolika rykten om potentialen hos en titan chassi och a ångkammare termiskt system fokusera också på iPhone 14 Pro-modellerna. Som sådan ser det ut som att Apple planerar att fortsätta sin trend att alltmer differentiera sina Pro och icke-Pro ‌iPhone‌-modeller, där många nya, avancerade funktioner debuterar på Pro-modellerna, innan de droppar ner till icke-Pro-modellerna vid en senare datum. Till exempel standarden iPhone 15 Det ryktas att modellerna har ‌iPhone 14 Pro‌s piller och hålslagna TrueDepth-kamerauppsättningsdesign.

Med detta i åtanke, vilka uppgraderingar och funktioner förväntas standardmodellerna ‌iPhone 14‌ erbjuda senare i år?

Större storleksalternativ: “iPhone 14 Max”

Efter svag försäljning för iPhone 12 mini och ‌iPhone 13‌ mini, som båda har en 5,4-tumsskärm, enligt uppgift Apple planerar att lägga ner sin iPhone med liten formfaktor och introducera en större modell för att ta dess plats i lineupen.

iphone 13 pro max display bleen


“iPhone 14‌ Max” förväntas sitta ovanför ‌iPhone 14‌ i sortimentet och har en 6,7-tumsskärm som iPhone 12 Pro Max och iPhone 13 Pro Max. På samma sätt som “mini” iPhones de senaste åren har erbjudit alla samma funktioner som standarden iPhone 12 och ‌iPhone 13‌-modeller förväntas ‌iPhone 14‌ Max erbjuda alla samma funktioner som standard-‌iPhone 14‌ men med en betydligt större skärm.

Även om det enligt uppgift inte kommer att finnas någon “iPhone 14” mini, kommer “iPhone 14” Max att erbjuda ett alternativ för användare som vill ha en ny “iPhone” med en större skärm, men som inte behöver “Pro”-funktioner som en ProMotion-skärm och telekamera. Som en av de mest märkbara visuella förändringarna i ‌iPhone‌-sortimentet i år, kan ‌iPhone 14‌ Max inta centrala scenen i ‌iPhone 14‌s marknadsföring.

50 % mer minne

Apple-analytiker Ming-Chi Kuo tror att alla ‌iPhone 14‌-modeller kommer att ha 6 GB minnemed standardmodellerna ‌iPhone 14‌ som har LPDDR 4X-minne och ‌iPhone 14 Pro‌-modellerna med LPDDR 5-minne.

För närvarande är funktionen ‌iPhone 13‌ mini och ‌iPhone 13‌ 4GB minnemedan ‌iPhone 13 Pro‌ och ‌iPhone 13 Pro‌ Max redan har 6 GB minne. Dessa belopp är oförändrad från iPhone 12-sortimentet. Även om Kuo föreslog att alla ‌iPhone 14‌-modeller kommer att ha 6 GB minne, kommer ‌iPhone 14 Pro‌ och ‌iPhone 14 Pro‌ Max:s LPDDR 5-minne att vara upp till en och en halv gång snabbare och upp till 30 procent mer energieffektiv.

50 procent mer minne i ‌iPhone 14‌ och ‌iPhone 14‌ Max skulle kunna göra det möjligt för den att hålla fler appar och webbläsarflikar öppna i bakgrunden för snabbare återupptagande, ge utvecklare mer utrymme för att bygga kraftfulla, minneshungriga appar och göra enheterna mer framtida -bevis under kommande år.

Förbättrad batteritid

‌iPhone 14‌ och ‌iPhone 14‌ Max kan erbjuda förbättrad batteritid tack vare ett nytt, effektivare 5G-chip.

iphone 12 5g


‌iPhone 14‌s 5G RF-chip sägs vara tillverkat med TSMC:s 6nm-process, vilket ger ett fysiskt mindre chip med lägre strömförbrukning. 6nm RF-processen gör att chippet kan använda mindre ström på både sub-6GHz och mmWave 5G-band samtidigt som det ger en hög prestandanivå.

Förutom att vara mer effektiv förväntas krympning av den stora RF-transceiverkomponenten inuti ‌iPhone‌ att frigöra fysiskt utrymme. Varje ytterligare kvadratmillimeter volym som återvinns sägs skapa mer utrymme för ett större batteri. Tillsammans tros den förbättrade effektiviteten och miniatyriseringen av ‌iPhone 14‌s RF-chip resultera i bättre total batteritid.

Wi-Fi 6E-anslutning

Alla ‌iPhone 14‌-modeller förväntas stödja Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6E erbjuder funktionerna och kapaciteten hos Wi-Fi 6, inklusive högre prestanda, lägre latens och snabbare datahastigheter, utökade till 6 GHz-bandet. Det extra spektrumet ger mer luftutrymme utöver befintliga 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi, vilket resulterar i ökad bandbredd och mindre störningar.

Nödsatellitfunktioner

Med en funktion som var Inledningsvis ryktas det om iPhone 13-serienQualcomm Snapdragon X65-modemet i ‌iPhone 14‌-serien förväntas underlätta ett antal satellitbaserade nödfunktioner för att tillåta användare att skicka meddelanden i nödsituationer och rapportera större nödsituationer på platser där det inte finns någon mobiltäckning.

Närmare bestämt kommer nödmeddelanden via satellit att tillåta användare att skicka SMS till nödtjänster och kontakter med hjälp av ett satellitnätverk när det inte finns någon mobil eller WiFi-signal tillgänglig. Det ska påstås vara ett nytt kommunikationsprotokoll vid sidan av SMS och iMessage, kommer att visa gråa meddelandebubblor och meddelandelängden kommer att begränsas. En annan funktion låter användare rapportera större nödsituationer som flygkrascher och bränder med hjälp av satellitkommunikation.

Dessa funktioner är fortfarande under utveckling och det ryktas att de ska lanseras tidigast 2022, men andra uppskattningar har placerat funktionen fastare med ‌iPhone 14‌ och Apple Watch Series 8 rada upp.

Ultravida kameraförbättringar

Medan ‌iPhone 14‌-modellerna enligt uppgift kommer missa den nya 48 megapixel vidvinkelkamera och håll dig till ‌iPhone 13‌s 12-megapixel bredkamera istället, alla standard 2022 iPhones kunde se förbättringar av Ultra Wide-kameran.

iphone 13 ansikts-ID


‌iPhone 13 Pro‌ introducerade en ny ƒ/1.8, 6P (sex-element lins) Ultra Wide-kamera med autofokus. I år ryktas den här förbättrade ƒ/1.8 Ultra Wide-kameran trilla ner till båda standardmodellerna ‌iPhone 14‌.

Förbättringar av främre kameran

Vid sidan av förbättringar av det bakre kamerasystemet ryktas det att ‌iPhone 14‌s främre kamera har mer betydande förbättringar.

iPhone 13 Face ID


Specifikt kommer alla fyra ‌iPhone 14‌-modeller troligen har ett uppgraderat främre kamerasystem med autofokus och bredare ƒ/1,9 bländare. Som jämförelse har den främre kameran på alla ‌iPhone 13‌-modeller fast fokus och en bländare på ƒ/2.2.

Den bredare bländaren skulle tillåta mer ljus att passera genom linsen och nå sensorn. Kuo har sagt att dessa kamerauppgraderingar kan resultera i en förbättrad skärpedjupseffekt för foton och videor i porträttläge, medan autofokus kan stärka fokus under FaceTime och Zooma videosamtal.

Uppdaterade färgalternativ

‌iPhone 14‌ och ‌iPhone 14‌ Max ryktas komma i en rad färgalternativ, inklusive svart, vit, blå, röd och lila.

Förutsatt att rykten om de svartvita alternativen för iPhone 14 faktiskt hänvisar till Midnight och Starlight, skulle den nya färgutbudet innebära att iPhone 13:s rosa och gröna upphör. Exklusive färgtillägg i mitten av cykeln, som t.ex Green and Alpine Green för iPhone 13 och iPhone 13 Pro tidigare i år tyder informationen på att ‌iPhone 14‌ kommer att lanseras med samma antal färgalternativ som sina föregångare.

Liksom under de senaste åren där samma polykroma färger över generationer har uppdaterats, kommer ‌iPhone 14‌s blå och röda färgalternativ sannolikt att vara fräscha nyanser jämfört med ‌iPhone 13‌-modellerna. Ändå kan ‌iPhone 14‌ och ‌iPhone 14 Pro‌s urval av färgalternativ se ganska lika ut som de för ‌iPhone 12‌ och ‌iPhone 13‌, men kommer sannolikt att trumpetas ut med återinförandet av en lila nyans.

Ett lila färgalternativ för ‌iPhone 14‌ verkar rimligt med tanke på det Apple introducerade en lila ‌iPhone 12‌ och ‌iPhone 12 mini‌ i en halvcykeluppdatering i april förra året till en positiv respons från kundernaoch 24-tum iMacsjätte generationen iPad Minioch femte generationen Ipad Air finns alla i lila.

.
#Kommer #iPhone #att #bli #besvikelse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *