Nvidias datacenterförsäljning kommer sannolikt att förmörka spelandet - det kanske inte är bra

Nvidias datacenterförsäljning kommer sannolikt att förmörka spelandet – det kanske inte är bra

Nvidia Corp.:s datacenterförsäljning förväntas öka sin spelförsäljning i finansresultaten för första kvartalet, eftersom efterfrågan från serverfarmar är fortsatt hög och spelintresset har avtagit från rabiata nivåer tidigare under covid-19-pandemin.

Nvidia NVDA,
-2,51 %
är planerad att redovisa ekonomiska resultat efter stängningsklockan på onsdag. Analytiker som undersökts av FactSet förväntar sig att Nvidias datacenterförsäljning kommer in på 3,58 miljarder dollar, en vinst på 75 % från kvartalet året innan, i vad som förväntas bli bara andra gången i företagets historia att datacenterförsäljningen toppade spelförsäljningen.

Analytiker förväntar sig en spelförsäljning på 3,46 miljarder dollar. Förra kvartalet förutspådde Colette Kress, Nvidias ekonomichef, en accelererad datacentertillväxt in i det första kvartalet, efter ett fjärde kvartal där datacenterförsäljningen ökade med 71 % jämfört med föregående år till rekordhöga 3,26 miljarder USD.

Läsa: Varför halvledaraktier är “nästan oinvesterbara” trots rekordvinster mitt i en global brist

Hittills har resultatsäsongen visat starka vinster för serverchips. Intel Corp. INTC,
-0,86 %
fördubblats på sin helårsutsikt, då datacenterintäkterna förbättrades med 22 % till 6 miljarder USD, och Advanced Micro Devices Inc. AMD,
-3,28 %
lade ut sin första $5 miljarder plus kvartalet och guidad för sin första $6 miljarder plus period.

Datacenter utgör “låga 20s-procent” av AMD:s företags-, inbäddade och semi-anpassade chipsenhet – som inkluderar datacenter- och spelkonsolintäkter. Den steg med 88% till 2,5 miljarder dollar från ett år sedan. Försäljningen kommer att bli mer transparent som företaget kommer äntligen att börja bryta ut datacenterförsäljning i sitt eget segment.

Medan AMD och Nvidia slåss om andelar i server-CPU:er dominerar Nvidia i sin roll som accelerator för datacenter. Jefferies analytiker Mark Lipacis, som har ett köpbetyg och ett prismål på $370 på Nvidia, säger att chiptillverkaren “dominerar Dedicated Accelerator-instanser med cirka 80% andel” av försäljningen av datacenter.

Läsa: Slutet på undrar med ett chip: Varför Nvidia, Intel och AMD:s värderingar har upplevt massiva omvälvningar

Efter resultat från Intel, AMD och andra sa Evercore-analytikern CJ Muse, som har en överviktsbetyg och ett prismål på 300 $ på Nvidia, att datacenterprodukter står inför “robusta efterfrågetrender som förväntas driva mycket stark tillväxt under nästa några kvarter.” Efterfrågan har dock knappast verkat vara ett problem; snarare är försörjningssvårigheter och ständigt ökande vägspärrar problemet.

Investerare kommer att leta efter problem som liknar Cisco Systems Inc. CSCO,
+2,92 %,
som redovisade sin vinst den senaste veckan. Cisco – som har ett kvartal i slutet av april som Nvidia – noterade att det var bredsida efter kinesiska myndigheter låste Shanghai med start den 27 mars, och kastade en apnyckel i Ciscos förmåga att få komponenter. Som ett resultat utfärdade Cisco en dålig utsikt och aktier såg sin värsta dag på mer än ett decennium.

Vad du kan förvänta

Förtjänst: Av 39 analytiker som undersökts av FactSet, förväntas Nvidia i genomsnitt publicera en justerad vinst på 1,30 USD per aktie, upp från 92 cent per aktie som rapporterades för ett år sedan och 1,19 USD per aktie som förväntades i början av kvartalet. Alla siffror är justerade för fjolårets 4-för-1 aktieuppdelning.

Inkomst: Wall Street förväntar sig intäkter på 8,12 miljarder dollar från Nvidia, enligt 36 analytiker tillfrågade av FactSet. Det är en ökning från 5,66 miljarder dollar som Nvidia rapporterade i kvartalet för ett år sedan och 7,28 miljarder dollar i prognosen i början av kvartalet. I sin senaste resultatrapport prognostiserade Nvidia 7,94 miljarder dollar till 8,26 miljarder dollar.

Lagerrörelse: Under Nvidias första kvartal, eller slutet av april, sjönk aktierna med 25 %, medan PHLX Semiconductor Index SOX,
-0,27 %
föll med 17 % under den perioden. Samtidigt har S&P 500-indexet SPX,
+0,01 %
minskade 8,5 %, medan Nasdaq Composite Index COMP,
-0,30 %
sjönk 13%. Den 29 november stängde Nvidias aktie på en rekordnivå på 333,76 $ och har sedan dess fallit 50%.

Nvidia har toppat analytikerskattningar för resultat konsekvent under de senaste fem åren och har slagit Street intäktsuppskattningar för 12 kvartal i rad. Aktien föll 7,6 % dagen efter förra kvartalets rapport, trots vinsttakten. Generellt sett har aktiens rörelse varit blandad bland strängen av beats.

Vad analytiker säger

Oppenheimer-analytikern Rick Schafer, som har ett bättre betyg och ett prismål på 300 $, sa att Nvidia sannolikt kommer att befästa sitt ledarskap i datacenter när dess nya H100-chip ökar under tredje kvartalet.

“Efterfrågan fortsätter att överträffa utbudet, även om begränsningarna borde lätta till 2H,” sa Shafer. “Nextgen Ada Lovelace prestanda gaming GPU förväntas i 3Q. Vår långsiktiga tes förblir intakt eftersom NVDA:s kärnledande spel- och AI-acceleratorfranchisar förblir positionerade för strukturell tillväxt i större storlek.”

Läsa: Marker kan vara slutsålda för 2022 tack vare brist, men investerare är oroliga för slutet på festen

Wedbush-analytikern Matt Bryson, som har ett neutralt betyg och ett prismål på 190 $, sa att alla nackdelar för Nvidia “nödvändigtvis är främst knutna till spelintäkter.”

“För spel är fallande andrahandsmarknadspriser och förbättrad tillgänglighet i detaljhandeln några av signalerna på att efterfrågan på GPU äntligen avtar”, sa Bryson. “Även om ett sådant resultat är vettigt, särskilt med hastigheten på Ethereum-hashing lägger till minskande, är den specifika effekten på Nvidia svår att kvantifiera med tanke på många variabler.”

Läsa: Nvidia försöker leda guldrushen in i metaversen med nya AI-verktyg

Susquehannas finansanalytiker Christopher Rolland, som har ett positivt betyg och ett prismål på $320, instämde i ett onsdagsmeddelande att “alla betydande beat and raises kan begränsas av spelmotvind.”

“För spel noterar vi att detaljhandelspremierna över MSRP för Nvidia-kort har sjunkit brant från en topp på +130% i mitten av 2021 till +78% i januari och bara 23% idag,” sa Rolland. “Tillsammans med dessa prisnedgångar har vi också sett en betydande lageruppbyggnad, med alla större kortfamiljer nu tillgängliga hos återförsäljare.”

Av de 45 analytiker som täcker Nvidia har 37 köpbetyg, sju har innehavsbetyg och en har ett säljbetyg, med aktiehandeln på 48% av det genomsnittliga kursmålet på 319,95 $.

.
#Nvidias #datacenterförsäljning #kommer #sannolikt #att #förmörka #spelandet #det #kanske #inte #är #bra

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *