Orioles för att främja Adley Rutschman

Orioles för att främja Adley Rutschman

The Orioles meddelade att de har valt kontraktet för toppprospekt Adley Rutschman. Anthony Bemboom har utsetts för uppdrag i motsvarande flytt.

Naturligtvis är detta en dag som basebollfans i Baltimore och på andra håll har sett fram emot ganska länge. Redan innan han var medlem i Orioles-organisationen, lockade Rutschman basebollvärlden med sitt framträdande i Oregon State, sköt upp draftboards och ansågs av många vara den bästa spelaren tillgänglig i 2019-draften. Baseball America, till exempel, gav honom nummer 1 plats det året, med deras rapport som noterade att switch-hitting catcher hade i princip alla färdigheter som krävs för att lyckas framåt. Genom att slå i medeltal, slå för kraft, ta promenader, stark arm, bra mottagande och blockering, han hade alla verktyg utom snabbhet, vilket knappast är förvånande för en catcher. “Han är den bästa fångstutsikten sedan Buster Posey 2008 och Matt Wieters 2007”, avslutades deras rapport.

Även om det fanns rapporter om att O:s övervägde andra spelare med det första totala urvalet i draften 2019, som Bobby Witt Jr., Andrew Vaughn och JJ Bleday, verkade det aldrig som om det fanns någon större chans att någon skulle tillskansa sig Rutschman. När den stora dagen äntligen rullade runt var Rutschman verkligen den första spelaren från spelplanen.

På grund av den stora ligaklubbens kamp blev Rutschman omedelbart ljuset i slutet av tunneln för Baltimore-fans. Orioles slutade sist i AL East både 2017 och 2018, och var i färd med att upprepa den bedriften när Rutschman draftades 2019. De gled på något sätt förbi Red Sox och in på fjärde plats under den förkortade säsongen 2020, men var tillbaka nere i källaren 2021, och postade även det sämsta rekordet i baseboll igen (jämnt med Diamondbacks). Det betyder att de har det första totala urvalet i draften ännu en gång i sommar. Eftersom inget inspirerande hände på den stora liganivån, sattes alla förhoppningar till stjärnorna i farmsystemet som skulle utgöra nästa stora Orioles-lag, med Rutschman som front och center.

Baseball America rankade Rutschman som den femte bästa möjligheten i hela basebollen 2021, och slog honom sedan upp till #2 förra året och #1 i år. Han anses också vara den bästa möjligheten inom baseboll av FanGraphs, Kiley McDaniels från ESPN och Keith Law från The Athletic.

Det har varit en atypisk uppgång bland minderåriga för 24-åringen. Det började normalt nog, med Rutschman som kom in i 37 matcher i den lägre nivån av Orioles system under månaderna efter draften. Men pandemin utplånade de mindre ligorna 2020, vilket innebar att han inte kunde spela i några officiella organiserade matcher. Men den missade säsongen bromsade honom inte, eftersom hans 2021 visade att hypen var på riktigt. I 123 matcher mellan Double-A och Triple-A slog han 23 homeruns och producerade en total slaglinje på .285/.397/.502, gick med en takt på 14.5% och slog ut endast 16.6% av gångerna. Allt detta ger en wRC+ på 144, eller 44 % bättre än ligans genomsnitt.

Orioles gjorde lite för att blockera hans väg till de stora ligorna den här lågsäsongen. Fångarna som fick speltid bakom tallriken 2021 blev alla bortkastade från spellistan. Pedro Severino, Austin Wynns och Nick Ciuffo var alla direkta i slutet av säsongen och Chance Sisco togs bort av Mets. Det fanns en tid under lågsäsongen att klubben faktiskt inte hade några fångar på 40-mannalistan, även om de så småningom tecknade Robinson Chirinos för att vara med i mixen.

När det nya kollektivavtalet väl var överens om och lockouten upphörde i mars, verkade det finnas en chans att Rutschman kunde knäcka invigningslistan. Den nya CBA innehöll incitament för att försöka avskräcka lag från att hålla sina bästa framtidsutsikter nere i de minderåriga i början av en säsong för att manipulera sin tjänstgöringstid och få ett extra år av kontroll över sina tjänster. Tyvärr drabbades Rutschman av en tricepsbräckning i mitten av mars som satte honom på hyllan i en vecka, vilket gjorde att han inte kunde bli redo för säsongsinledningen. Efter att ha återhämtat sig från den skadan gjorde han sin debut 2022 den 26 april och har ägnat de senaste fyra veckorna åt att komma tillbaka i spelform. I 19 matcher i år på tre olika nivåer, slår han .309/.427/.515, 159 wRC+, går i 13,4 % av sina plåtframträdanden samtidigt som han slår ut på bara 8,5 % av dem.

Det kommer mera.

.
#Orioles #för #att #främja #Adley #Rutschman

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *