Pixel Buds Pro måste kompensera för Googles största misstag med hörlurar

Pixel Buds Pro måste kompensera för Googles största misstag med hörlurar

Googles arv i hörlurar är… komplicerat. Det har funnits mycket att älska med Pixel Buds-serien, men också några allvarliga misstag. Nu förbereder vi lanseringen av Pixel Buds Pro, och de måste lära sig av Googles misstag och problem hittills.

Googles Pixel Buds-problem

Hittills har Google släppt tre par öronsnäckor under varumärket “Pixel Buds”.

Under 2017 har företaget släppte det första paret Pixel Buds tillsammans med Pixel 2-serien, till ganska bred kritik. De trådlösa, men inte helt trådlösa öronsnäckorna har ett otympligt fodral, en sladd som förbinder de två hörsnäckorna och en prislapp som inte riktigt gjorde dem konkurrenskraftiga med Apples AirPods som hade satt standarden ett år tidigare.

De introducerade dock smarta funktioner och djup Google Assistant-integration som verkligen satte scenen för vad som komma skulle.

De ursprungliga Pixel Buds

2019 tillkännagav Google de första riktigt trådlösa Pixel Buds, som släpptes helt i början av 2020 – det känns som ett decennium sedan, av någon anledning.

Pixel Buds (2020) lanserades till mycket beröm. Vår egen recension sa att de var “så bra att vi kan glömma att originalen fanns.” Hörsnäckorna hade fantastiskt smarta funktioner, en bekväm design, kompakt fodral och smarta idéer. Även om de var dyra för $179, var de i slutändan en favorit för många. Än i dag uppskattar jag fortfarande de fantastiska gestkontrollerna och tryckavlastande ventilerna på Pixel Buds, och det håller dem som ett par hörsnäckor som jag använder regelbundet.

Men sedan började problem uppstå för Pixel Buds.

Det blev snabbt uppenbart efter en första våg av intryck från recensioner att Pixel Buds kämpade med Bluetooth-anslutningar under vissa förhållanden, som i trånga områden. En del av anledningen som man först missade kan räknas fram till lanseringen, precis i höjden av covid-19-låsningar över många delar av världen. Men dessa problem löstes aldrig helt. Google rullade ut några programuppdateringar för att försöka åtgärda avbrott i anslutningar, och även om de hjälpte vissa användare, var det tydligt att problemet låg på hårdvarunivå.

Ett annat problem som vissa användare tyckte var irriterande var ett “surrande” ljud när inget ljud spelades aktivt – det är inget jag personligen någonsin märkt i en meningsfull egenskap, men det är något som behövde fixas oavsett. Vidare tyckte vissa att “vingspetsen” på Pixel Buds var lite obekväm, vilket var ett problem för det enkla faktum att bihanget inte kunde tas bort.

Trots sina problem fortsatte Google att sälja Pixel Buds (2020) i över ett år innan de slutligen avvecklade hörlurarna till förmån för sin nyaste modell. I mitten av 2021 tillkännagav Google Pixel Buds A-Series, en nedskuren version av företagets öronsnäckor som kostar bara 99 $. För det priset hade de många av samma funktioner och saknade anslutningsproblem.

Pixel Buds A-Series var dock inte helt problemfri. Knopparna på 99 dollar saknade några av de gestkontroller som gjorde standardmodellen så bra, och trots Googles ansträngningar kvarstod vingspetsarna och “surrandet” som användarklagomål.

Kommer Pixel Buds Pro verkligen att leverera?

Med Pixel Buds Pro lägger Google mycket mer resurser på att lyckas där det tidigare misslyckats, och vi måste hoppas det betyder att vi kommer att få några meningsfulla förbättringar. Och det finns säkert några saker vi kan se som redan pekar i den riktningen.

För det första är det paketet Pixel Buds Pro ger till bordet. Aktiv brusreducering. Trådlös laddning. Fullständiga gestkontroller. 11 timmars batteritid. En anpassad ljudprocessor. Dess mycket, och det är mycket bra. Google har också byggt upp ett jävla team att backa upp dessa ansträngningar med flera förvärv över det senaste året eller två.

För det andra finns det förbättringar vi såg i Pixel Buds A-Series. Säkert, nu när Google redan har löst sina anslutningsproblem en gång, kommer vi inte att ta några steg bakåt. Rätt?

Och slutligen kan vi bara titta på insatserna. Verkligen trådlösa öronsnäckor är otroligt populära, med marknaden som helhet värda miljarder dollar. Egentligen är de också en tentpol för att skapa ett “ekosystem” för smartphoneägare, något Google har uttryckt ett starkt intresse för. Med Pixel Watch, Pixel 7 och Pixel Tablet på väg, hörsnäckorna som ansluter till dem alla måste ut på marknaden. Det står bara för mycket på spel.

google pixel familj pixel 6a pixel 7 pixel buds pro pixel klocka

Lustigt nog känns det verkligen som att Google tar en liknande väg som vad som har hänt med de vanliga Pixel-telefonerna. De första Pixel-smarttelefonerna var mindre träffar, väl mottagna men ibland plågade av problem. Men så småningom drog Google ut alla hållplatser med Pixel 6-serien och hade en release som verkligen gjorde skillnad.

Förhoppningsvis är det där Pixel Buds Pro kommer att hamna – en fantastisk release som vi alla kan älska, bara förhoppningsvis med färre egenheter än vad Pixel 6-serien har sett hittills.

google pixel buds pro färgalternativ korall citrongräs dimma kol

Mer om Pixel Buds Pro:

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:

#Pixel #Buds #Pro #måste #kompensera #för #Googles #största #misstag #med #hörlurar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *