Tiger Woods hade en brutal dag på PGA Championship och här är hur det gick till

Tiger Woods hade en brutal dag på PGA Championship och här är hur det gick till

Tiger Woods sa att han ville gå lågt på helgen på PGA Championship. Det blev väldigt snabbt klart under lördagens tredje omgång att det inte hände. Istället hade Woods, i kalla, blåsiga och regniga förhållanden, den värsta omgången i sin karriär vid detta stora mästerskap, med 9 över 79.

Skaffa ESPN+ här | Ladda ner appen

Under en sträcka gjorde han fem bogeys i rad, något han aldrig hade gjort i ett stort mästerskap som proffs. Hans promenad var återigen ansträngd, och hans spel påminde om när han haltade sig runt två dåliga rundor på helgen vid förra månadens Masters.

Så här gick Woods brutala dag på Southern Hills ut:

Nr 1: Par 4, 451 yards

Han inledde sin dag med ett perfekt drive. Det gick utför därifrån. Från en besvärlig lögn missade Woods den gröna korten. Sedan slog han en dålig, dålig första putt från green och lämnade den 15 fot kort. Men, precis som han gjorde över de sista nio i fredags för att klara cutten, gick Woods till ett par.

Poäng: Par

Totalt för dagen: Jämnt

Där han står för turneringen: 3 över

Nr 2: Par 4, 480 yards

Woods stirrade länge på sin tee medan den var i luften vid den andra. Det är aldrig ett gott tecken. Det gick i vattnet. Ett starkt järn efter strafffallet räddade allt från att bli värre.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 1 över

Där han står för turneringen: 4 över

Nr 3: Par 4, 444 yards

Woods gick med en annan hög cut off tee. Det har varit hans drag hela veckan. Förutom den felbedömda vinden vid tvåan som resulterade i en vattenboll har det fungerat. Därifrån konverterade han ett lätt par.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 1 över

Där han står för turneringen: 4 över

Nr 4: Par 4, 377 yards

Ännu en perfekt tee-bild. Följt av en perfekt kontrollerad, en-hoppa-och-stopp-wedge. Men för en av de få gångerna den här veckan svikit Woods putter honom. Han slog ut birdieputten från 6 fot. Men hur konstigt är golf? Hans spelpartner, Shaun Norris, slog sitt utslag i risken, men valde att spela det därifrån istället för att ta ett strafffall. Med en omöjlig lögn fick Norris på något sätt bollen på baksidan av green tre. Sedan rullade han förstås in en 50-fotare för birdie.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 1 över

Där han står för turneringen: 4 över

Nr 5: Par 5, 656 yards

En dålig körning krävde en flykt-artist återhämtning från träden. Och Woods gjorde just det, med en låg, slungkrok ur träden. Tillbaka på fairway, inför ett mycket lättare skott än det han precis slog, slog Woods ett sådär järn som avslutade varje chans för birdie.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 1 över

Där han står för turneringen: 4 över

Nr 6: Par 3, 226 yards

Tja, det var en enda röra. Woods kom upp 30 yards mindre på par-3 och bollen hittade vattnet. Saker och ting blev inte bättre. Från droppzonen slog Woods en skakig wedge som inte nådde green. Hans greenside-chip hittade inte puttytan. Det sjätte är inte ett lätt hål, men Woods trodde verkligen inte att han skulle gå därifrån med en 6:a.

Poäng: Trippel bogey

Totalt för dagen: 4 över

Där han står för turneringen: 7 över

Nr 7: Par 4, 443 yards

Ett dåligt utslag satte Woods tillbaka i scramble-läge. Roughen var för djup, lögnen var för dålig för att han skulle gå för green. Han lade sig. Slå ett bra pitchslag, men en inte så bra putt. Så han följde trippeln på den sjätte med ytterligare ett tappat skott vid den sjunde.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 5 över

Där han står för turneringen: 8 över

Nr 8: Par 3, 220 yards

Woods slog ett annat svagt järn som satte sig mil från stiftet. Han slog dock en enorm putt från 60 fot, en som nästan hittade en väg in för en osannolik birdie. Men med tanke på hur det hade gått de föregående hålen var ett par bara bra.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 5 över

Där han står för turneringen: 8 över

Nr 9: Par 4, 395 yards

En ful dag blev värre den nionde. Hans förare, som hade varit så stabil så länge vid detta PGA-mästerskap, började svika honom. Han hittade en bunker utanför tee. I sanden misslyckades han med att ta sig ut, istället sköt han en boll i ansiktet på fairwayfällan, en märkbar grimas så fort han gjorde ett slag. Lyckligtvis för honom låg bollen inbäddad i gräset istället för bunkern, vilket tillät Woods ett fritt fall. Ändå, efter att allt var klart, var det ytterligare ett grovt hål för att stänga en 6-över 41 på framsidan.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 6 över

Där han står för turneringen: 9 över

Nr 10: Par 4, 376 yards

Ännu en missad fairway. Roughen var så tjock och blöt att Woods inte ens kunde komma i närheten av att nå green trots att han bara hade 163 yards kvar. Det var den åttonde green han missade på 10 hål. Ännu ett skott.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 7 över

Var han står för turneringen: 10 över

Nr 11: Par 3, 173 yards

Ännu ett bedrövligt kort järnskott. Sedan en hemsk pitch som gick över green. Woods kämpar och vill vid det här laget bara komma till klubbhuset.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 8 över

Där han står för turneringen: 11 över

Nr 12: Par 4, 461 yards

Woods log bara när hans andra skott landade i bunkern. Verkligen, en dag som denna, vad mer kunde han göra?

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 9 över

Där han står för turneringen: 12 över

Nr 13: Par 5, 632 yards

Woods sköt ytterligare ett chipskott. Det är klart att hans kropp inte tillåter honom att komma ner på bollen på korta skott. En sällsynt chans till en birdie förvandlades till ytterligare en bogey.

Betyg: Bogey

Totalt för dagen: 10 över

Där han står för turneringen: 13 över

Nr 14: Par 3, 230 yards

Slutligen ett par. Det gick inte lätt; Woods gjorde en 6-fotare för att undvika en treputts bogey. Men det var hans första par sedan åttonde hålet.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 10 över

Där han står för turneringen: 13 över

Nr 15: Par 4, 417 yards

Äntligen hände något bra för Woods. Han rullade in en 35-fotare för birdie. Varför spelar det någon roll, förutom att det var hans första birdie för omgången och gav honom en anledning att le utan att det var ett sarkastiskt leende? Det flyttade honom till 9 över, vilket betyder att bryta 80 för hans omgång är tillbaka i spel.

Betyg: Birdie

Totalt för dagen: 9 över

Där han står för turneringen: 12 över

Nr 16: Par 4, 522 yards

Woods hade 233 yards för sitt andra skott … in i ett par-4. Han tittade tillbaka på caddien Joe LaCava när LaCava gav honom längden. Han var i misstro. Ändå slog Woods green och fick sig ett par.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 9 över

Där han står för turneringen: 12 över

Nr 17: Par 4, 371 yards

En chans till ännu en birdie försvann tack vare ännu ett dåligt bunkerskott. Woods slog sin utslagsboll på den körbara par-4 i greensidefällan, men sprängde sedan sin strategi 20 fot lång och utanför green. En par på 18 och han kommer att undvika att skjuta 80.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 9 över

Där han står för turneringen: 12 över

Nr 18: Par 4, 491 yards

Woods var 10 över genom 13 hål. En poäng på 80-talet verkade oundviklig. Men Woods ger sig inte, och han spelade sina fem sista hål på 1 under för att undvika sin tredje runda på 80-talet som proffs. Ändå var hans tredje omgång 79 den sämsta poäng han någonsin har gjort vid PGA Championship.

Poäng: Par

Totalt för dagen: 9-över 79

Där han står för turneringen: 12 över

.
#Tiger #Woods #hade #brutal #dag #på #PGA #Championship #och #här #är #hur #det #gick

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *