Warriors vs. Mavericks poäng, takeaways: Golden State övervinner 19 poängs underläge för att bekvämt slå Dallas

Warriors vs. Mavericks poäng, takeaways: Golden State övervinner 19 poängs underläge för att bekvämt slå Dallas

Om du såg de första 24 minuterna av match 2 mellan Golden State Warriors och Dallas Mavericks på fredagskvällen men stängde av matchen i paus, skulle du förmodligen bli ganska förvånad över att veta att Warriors slutade med att vinna, 126-117. Mavericks ledde matchen med 72-58 i paus, och de verkade ha kontroll över tävlingen. Men matchen gjorde hela 180 i andra halvlek.

Golden State överträffade Dallas med 12 i tredje kvartalet, och sedan överträffade de Mavs med 11 i den sista ramen för att säkra segern. Med segern tog Warriors en ledning med 2-0 i serien, som nu kommer att flyttas till Dallas för spel 3 och 4.

Luka Doncic gjorde allt han kunde för Dallas, eftersom han ledde matchen i både poäng (42) och assist (åtta), men till slut räckte inte hans produktion. Steph Curry ledde vägen för Warriors med 32 poäng och fem assist, och Kevon Looney lade till karriärhöga 21 poäng och 12 returer.

Förlusten måste vara en deflaterande sådan för Dallas, särskilt efter hur bra de spelade i första halvlek. Dessutom vill inget lag hamna på efterkälken med två matcher i en slutspelsserie. Nu måste de hitta ett sätt att studsa tillbaka hemma. Innan vi går vidare i serien, men här är en titt på tre viktiga takeaways från Golden States Game 2-vinst.

1. Golden State dominerade färgen

Dallas brist på en legitim färgnärvaro, eller två, slutade verkligen med att skada dem i det här spelet. Warriors kunde konsekvent komma in i lacken, och väl där mötte de lite eller inget motstånd vid kanten. Du såg detta gång på gång under andra halvlek. Under loppet av tävlingen försökte Warriors 16 skott på kanten och konverterade 14 av dem, per Cleaning the Glass. Det är 87,5 procent. På andra sidan konverterade Mavericks inte ett enda skott på kanten.

Totalt sett blev Dallas överträffat med 32 poäng i målningen (62-30) och de fick tillbaka 43-30. Skillnaden i punkter i färgen var enorm och en viktig faktor i Game 2.

2. Dallas backplan kom till spel

Om det fanns en ljuspunkt för Dallas i match 2 så var det spelet på deras startbackplan. I match 1 kombinerade Doncic och Jalen Brunson för bara 34 poäng och åtta assist. På fredagskvällen blåste den duon de siffrorna ur vattnet. Doncic ensam gjorde 40 mål och hade åtta assist, och Brunson lade till 31 och fem egna assist. För dem som inte tycker om matematik är det sammanlagt 71 poäng och 12 assist – fantastisk produktion.

Tyvärr för Dallas fick den duon inte mycket hjälp från resten av spellistan, förutom Reggie Bullock som hade 21 poäng. Duon Doncic och Brunson kan bara göra så mycket tunga lyft för Mavs på offensiven, så de kommer att behöva mer från killar som Spencer Dinwiddie (fyra poäng på 22 minuter) och Maxi Kleber (tre poäng på 33 minuter) ) går vidare i serien.

3. Comeback-ungarna

Du kan aldrig räkna bort Warriors från ett spel. Även när Mavericks tog en stor ledning in i halvtidsomklädningsrummet kändes tävlingen fortfarande långt ifrån över, och det visade sig vara fallet. Efter att ha varit under med så många som 19 i första halvlek, stormade Warriors hela vägen tillbaka i andra halvlek för att vinna.

Det var 12:e gången som Warriors har kommit tillbaka från ett underläge på 15 eller större i slutspelet för att vinna matchen sedan Steve Kerr tog över som huvudtränare inför säsongen 2014-15. Det är det högsta antalet för något lag under de senaste 25 säsongerna, per ESPN. Den statistiken är ett bevis på tränaren Kerr och killarna han har i omklädningsrummet. Även om saker och ting inte går som de ska tidigt, får de ingen panik. Istället håller de kursen och litar på att bollen börjar studsa deras väg, och ofta gör den det.


#Warriors #Mavericks #poäng #takeaways #Golden #State #övervinner #poängs #underläge #för #att #bekvämt #slå #Dallas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *