Celtics vs. Heat-resultat, takeaways: Bam Adebayo leder Miami till avgörande match 3-vinst trots förlust av Jimmy Butler

Celtics vs. Heat-resultat, takeaways: Bam Adebayo leder Miami till avgörande match 3-vinst trots förlust av Jimmy Butler

Miami Heat stormade ut till en ledning på 26 poäng över Boston Celtics i match 3 på lördagskvällen bara för att hålla kvar för en 109-103-seger på TD Garden efter ett rasande rally från hemmalaget under andra halvlek efter att Jimmy Butler hade uteslutits ur spel med knäinflammation. I slutändan räckte inte Butlers frånvaro under de två sista kvartalen för att Boston skulle klara av comebacken då Bam Adebayo avslutade segern med 31 poäng kvar med 10 returer, sex assist och fyra steals.

I andra änden av spektrumet var Jaylen Brown fantastisk för att Boston avslutade matchen med 40 poäng och nio returer. Medan Al Horford och Marcus Smart kombinerade för 36 poäng, 18 returer och 10 assist, kunde Celtics inte övervinna en dålig skottnatt från Jayson Tatum när All-Star kämpade kraftigt från planen och slutade bara 3-mot-14 för natten .

Med segern tar Miami en ledning med 2-1 över Boston med match 4 på måndag kväll.

Här är fyra viktiga takeaways från spelet:

1. Skador tar återigen i centrum

Det har tyvärr varit omöjligt att prata om den här eftersäsongen, och den här serien i synnerhet, utan att diskutera skador. Marcus Smart, Al Horford, Derrick White och Robert Williams har allt missade en match i den här serien för Celticsmedan Kyle Lowry inte spelade i de två första matcherna för Heat.

Problemet blev bara värre på lördagen, eftersom Smart, Jayson Tatum och Jimmy Butler alla tog sig till omklädningsrummet vid olika tillfällen. Mest anmärkningsvärt var att Butler inte spelade i andra halvlek på grund av knäinflammation. Men han borde klara sig framåt. Heats huvudtränare Erik Spoelstra sa att han inte kommer att behöva en MRT, och enligt USA Today, Butler kommer inte att missa mer tid.

Smart och Tatum återvände faktiskt till matchen, trots att deras skador verkade allvarligare. Tidigt under andra kvartalet drabbades Smart av en otäck vristvrickning som förvärrades när Lowry oavsiktligt rullade över benet. Senare fick Tatum en stinger under en kamp efter en lös boll och låg nere i några minuter med allvarlig smärta. Efter matchen sa Celtics huvudtränare Ime Udoka att både Smart och Tatum borde vara bra för att gå vidare.

2. Adebayo dyker upp

Bam Adebayo gjorde sitt tredje raka All-Defensive-lag den här säsongen och skulle ha blivit en All-Star och potentiellt även Årets försvarsspelare om han inte missade en längre sträcka med en tumskada. I de två första matcherna i den här serien var han dock i stort sett osynlig och slutade med totalt 16 poäng, 13 returer och tre assist.

Allt förändrades i Game 3. Adebayo kom ut som en man på ett uppdrag. Han krävde bollen tidigt och ofta, och slog en mängd mellanregisterhoppare och skott runt sargen. Han matchade nästan sin totalsumma från de två första matcherna under den första kvarten av denna, eftersom han hade 12 poäng för att hjälpa Heat att bygga en tidig tvåsiffrig ledning.

Sent i spelet, med Butler ur spel, steg han upp igen. Han gjorde åtta poäng i fjärde kvartalet för att hålla tillbaka Celtics comebackförsök, inklusive en fantastisk bygel som slog skottklockan med 1:23 kvar. Det skottet tryckte upp Heats ledning tillbaka till sex och slutade som dolken.

Vid den sista summern hade Adebayo 31 poäng, 10 returer, sex assist och fyra steals på sin överlägset bästa prestation under hela eftersäsongen. The Heat kommer att behöva Adebayo som spelar så här om de vill avsluta jobbet mot Celtics – speciellt om Butler inte är 100 procent.

3. Lowry gör en inverkan i sin återkomst

Kyle Lowry hade inte spelat sedan match 4 i Heats andra omgångsserie med Philadelphia 76ers på grund av en hamstringsskada, och det fanns ingen tydlig tidslinje för när han kunde vara tillbaka. Det visade sig att han var redo för Game 3, och hans återkomst kom vid den perfekta tidpunkten för Heat.

Även om Lowry är långt ifrån sin topp, är han fortfarande en viktig del av detta Heat-team. Detta var en prototypisk Lowry-prestation, eftersom hans statistik inte var så imponerande – 11 poäng, en retur, sex assist, fyra steals på 4-av-11-skytte – men han slutade plus-10. kom med lägliga spelningar och fick värmen under kontroll.

Ett exempel var hans stöld med 48 sekunder kvar. Medan resten av Heat drog sig tillbaka efter ett gjort frikast kom Lowry inflygande för att stjäla en lat inkommande passning från Grant Williams, och hittade sedan Max Strus för ett upplägg som gjorde slut på allt hopp som Celtics fortfarande hade.

Värmen är bara bättre när Lowry ligger på golvet.

4. Celtics har bara sig själva att skylla

The Heat var fantastiskt att starta det här spelet och förtjänar mycket beröm för hur de började och sedan lyckades hänga kvar på sträckan utan Jimmy Butler. Som sagt, Celtics kunde ha, och borde förmodligen ha vunnit den här matchen. De sköt ytterligare 16 frikast, Butler spelade inte i andra halvlek och de hade underläge nere på ett, men de kunde inte få det gjort och de har bara sig själva att skylla.

Återigen var de största problemen omsättningar och slarvigt spel. De var inte fokuserade eller redo att matcha Heats intensitet för att starta matchen, vilket aldrig borde hända hemma i Eastern Conference-finalerna. Och även om de så småningom kom in i spelet igen, slog de sig aldrig riktigt till ro.

De hade hela 23 omsättningar, inklusive 13 från Jayson Tatum och Jaylen Brown – det mesta de två någonsin har kombinerat för i ett spel tillsammans. The Heat utnyttjade på ett stort sätt och fick 33 poäng – över 30 procent av deras totala brott – av dessa omsättningar. I en match som de förlorade med bara sex gav Celtics 33 poäng till Heat.

Utöver omsättningen fick Celtics ytterligare en dud från Tatum, som avslutade med bara 10 poäng för att göra sin match med lägst poäng efter säsongen. Han sköt 3-av-14 från fältet och hade dubbelt så många turnovers som gjorda korgar. Och det tar inte ens hänsyn till hans axelskada. Tatum har ibland varit spektakulär i slutspelet, men han är benägen till dessa mardrömsmatcher som Celtics inte har råd med. Om han har en jämn halvvägs hyfsad prestation vinner de den här matchen.


#Celtics #Heatresultat #takeaways #Bam #Adebayo #leder #Miami #avgörande #match #3vinst #trots #förlust #Jimmy #Butler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *