Heat överleva Butlers exit, tjäna en modig vinst över C:n

Heat överleva Butlers exit, tjäna en modig vinst över C:n

BOSTON — Miami Heat tog sin match 2-förlust mot Boston Celtics personligen.

Det var budskapet som kom ut från ett stolt Heat-omklädningsrum efter en rejäl vinst med 109-103 på lördagskvällen som gav dem en serieledning med 2-1 i Eastern Conference-finalerna.

Efter att ha skämts under ett matt spel 2-framträdande där gruppen aldrig hittade sin rytm i någon ände av golvet, började Heat lördagens match med den typ av kant på båda sidor av golvet som har definierat deras säsong.

“De slog oss som om vi stal något i Game 2,” Heat center Bam Adebayo sa. “Så det väckte en eld i oss alla.”

Efter att ha kämpat för att hitta ett spår under de två första matcherna i serien, spelade Adebayo en av de bästa matcherna i sin karriär i match 3 samtidigt som han samlade på sig 31 poäng, 10 returer och sex assist och ett block på 42 minuter medan han sköt 15-för -22 från golvet.

Att Adebayo kunde leda Heat till vinst även efter star swingman Jimmy Butler var tvungen att lämna matchen i paus på grund av inflammation i höger knä gjorde det ännu mer imponerande.

Butler har tagit itu med samma problem sedan han först skadade knät i match 4 i Eastern Conferences kvartsfinal mot Atlanta Hawks och missade seriespel 5. Efter att ha suttit ute hela andra halvlek på lördagen sågs han hälsa på lagkamrater i omklädningsrummet när de tog sig bort från TD Garden-golvet.

Heat-tränaren Erik Spoelstra sa att Butler inte skulle behöva ytterligare en MRI på knäet, men hans status för match 4 på måndag kväll är fortfarande oklart.

“Han hade inte sin, typ, normala explosiva explosion,” sa Spoelstra om Butler. “Han har kunnat hantera det här. Jag tror att de kommande två dagarna kommer att bli riktigt viktiga, så klart.

“I halvtid ringde tränarna verkligen. Det känns bara som att vi har varit i den här situationen mycket med några av våra killar. Vi måste nästan hålla tillbaka dem. Vi förstår det och vi älskar det med dem, hur de är trådbundna. Men vi vill inte heller vara oansvariga.”

Som det har blivit sedvanligt under Spoelstras tid i Miami kunde resten av Heat-listan kliva upp och ta tag i det. Kyle Lowrysom inte hade spelat sedan han skadade sin vänstra hälsena igen i match 4 i Eastern Conference-semifinalen mot Philadelphia 76ers den 8 maj, kom in med 11 poäng och sex assist samtidigt som han gav en stadig veterannärvaro i defensiven.

“Något med det här laget är bara att vi har killar som är hårt arbetande,” sa Lowry. “Udonis [Haslem] säger alltid att vi alla fick det den svåra vägen, alla vi. Många outraftade killar, många lägre-omgång-plock killar, andra omgången killar. Vi hittade alla sätt att göra detta till vårt levebröd och hittade sätt att göra vårt jobb på hög nivå och att vara här och stanna. Det är stort för oss.”

En före detta G League-spelare som gjorde stor skillnad i lördags var Max Strus. Den 25-årige guarden slog nattens största skott när han spikade en 3-poängare med 2:16 kvar av matchen som gav Heat, som hade hållit fast vid en 93-92-ledning, den dolk de behövde för att stänga av Celtics.

Som Strus förklarade var det faktiskt Lowry som satte upp den sista sekvensen.

“I timeouten, sa Kyle, låt oss köra en pindown för Max,” sa Strus. “Låt oss öppna honom. Så när han sa det hade jag allt förtroende i världen att kliva upp och göra ett skott.”

The Heat har fortfarande allt förtroende att de kan hitta ett sätt att vinna den här serien, även som Butler och guard Tyler Herrosom har att göra med vad som verkar vara en quad-skada, försöker hitta tillbaka till golvet för Game 4.

The Heat gick ut ur TD Garden strålande eftersom de visste att de hade hittat en väg under ogynnsamma omständigheter och gav Celtics den typ av slag som många inte förväntade sig efter en sådan rivning av Boston i Game 2.

“De var precis som ett sårat djur,” Celtics storman Al Horford sa. “De kom ut och slogs. Av någon anledning hade vi bara inte samma känsla av brådska.”

Nu, medan Heat väntar på att se hur Butlers knä reagerar på behandlingen, gör de det med vetskapen om att de kommer att åka tillbaka till Miami med i värsta fall en 2-2 oavgjort i serien.

“Oavsett vad som händer, i slutet av dagen, om du lägger ditt hjärta där ute och spelar hårt, måste du vara lycklig och bara leva med resultaten,” sa Lowry. “Och det är vad vi gör.”

ESPNs Tim Bontemps bidrog till denna rapport

.
#Heat #överleva #Butlers #exit #tjäna #modig #vinst #över

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *