iPhone 14 ska bli iPhone 13S: Steve Jobs mästerverk når toppen, men Apple gör det maximalt av det

iPhone 14 ska bli iPhone 13S: Steve Jobs mästerverk når toppen, men Apple gör det maximalt av det

Det verkar som att Apples iPhone har nått sin topp. Åtminstone vad gäller standardmodellen. Ja, du hörde det här först. Breaking news!

Nu seriöst… Jag vet att det kan tyckas som “Jag kommer in het”, men innan du börjar få panik är den goda nyheten att Tim Cook & Co är briljanta på marknadsföring, och Apple åtnjuter ett oöverträffat varumärkeskännedom, så miljontals människor kommer fortfarande att köpa de iPhone 14. Men nu, till de inte så bra nyheterna (läckor och rykten)..

Apples sista (officiella) “S”-modell var iPhone XS, som såg ut exakt som en iPhone X. Sedan dess verkar företaget ha lärt sig en viktig varumärkesläxa, så vi fick iPhone 11, iPhone 12 och iPhone 13 – Trots de små visuella skillnaderna mellan de två sistnämnda, var “S”-modellen pensionerad. Visst, vi har haft det här samtalet tidigare. Men 2022 verkar verkligen vara det ett “S-år” i förklädnad för vanilj iPhone 14 och iPhone 14 Max. Återigen, det skulle inte vara Apple om företaget inte hade några knep i rockärmen, menade att locka köpare.

Så låt oss ta en titt på vad som tyder på att iPhone 14 kommer att vara mer av en “iPhone 13S”-modell, men också vilka förväntade uppgraderingar som faktiskt kan göra det till ett hållbart alternativ för personer med äldre iPhones. Kanske skulle du ha det bättre med en billigare iPhone 13 eller till och med vänta på iPhone 15?

iPhone 14 blir den första flaggskepps-iPhonen som återanvänder en gammal processor, men Apple kommer undan med det

  • iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max för att få ett helt nytt A16 Bionic-chip
  • iPhone 14 och iPhone 14 Max kommer att återanvända samma A15 Bionic-processor som finns i iPhone 13-serien

Det är stor nyheter, och för all del, det är också det dålig nyheter för dig som vill ha den billigaste nya iPhone. Men! Inte av samma anledningar som du förväntar dig…Till att börja med är A15 Bionic fortfarande det snabbaste chippet på marknaden, även efter ett antal nyare Qualcomm- och MediaTek-släpp sedan september 2021. Så vi vet att det “långsamma chipet” argument är inte nyckeln till denna kista.

Och det är där jag ser Apple redo att vrida saker till sin fördel. Även om detta är obekräftat, förväntar jag mig att Cupertino faktiskt använder iPhone 13 Pros chip för iPhone 14 och 14 Max istället för det från iPhone 13 och iPhone 13 mini.

Om du inte visste, tekniskt sett är SoC på iPhone 13 Pro annorlunda och bättre än den som finns på iPhone 13 eftersom den använder en extra GPU-kärna (inaktiverad på standardversionen). Även om detta praktiskt taget inte gör någon skillnad i verklig användning, även när det kommer till tunga uppgifter, räcker det för Apple att säga att chippet på iPhone 14 inte är detsamma som det i iPhone 13, och detta skulle inte vara fel.

iPhone 14: Steve Jobs 15-åriga skapelse når toppprestanda: Är detta ett verkligt problem?

Ja och nej.

Även om vi hittills aldrig har sett en ny flaggskepps-iPhone med ett gammalt chip, är i verkligheten vinster från år till år inte så meningsfulla som du kanske trodde ändå. Till exempel är A15 Bionic-chippet som finns i iPhone 13-serien bara 7-10 % snabbare än A14 Bionic som finns i iPhone 12-serien, som i sig bara är 7-10 % snabbare än sin föregångare, A13 Bionic, som driver iPhone 11.

De större skillnaderna syns i tillverkningsprocessen (lägre är bättre) där iPhone 11-iPhone 12-cykeln levererade ett hopp från 7nm till 5nm, vilket gjorde iPhone 12 mer effektiv. Men förmodligen på grund av den globala chipbristen var iPhone 13 tvungen att hålla sig till samma 5nm-behandling. Men det blir ännu mer förvirrande, eftersom iPhone 13 fortfarande klarade avsevärda effektivitetsvinster jämfört med sin föregångare tack vare större batterier och ProMotion på iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max (den senare krossade alla batterilivsrekord vad gäller flaggskeppstelefoner) .

Med detta sagt, om det finns något att oroa sig för när det kommer till iPhone 14s processor, är det om detta chip/telefon kommer att kunna njuta av samma antal iOS-uppdateringar som iPhone 14 Pro, som kommer att köras på en nyare 4nm SoC, jämfört med 5nm SoC som finns i iPhone 13.

Vi kommer att veta det definitiva svaret på den här frågan om cirka fem år när Apple så småningom slutar skicka uppdateringar till iPhone 13 och iPhone 14. Men min välutbildade gissning är att Apple absolut kommer att förse iPhone 14 och iPhone 14 Max med samma antal iOS uppdateras som iPhone 14 Pro eftersom de kommer från samma serie av telefoner, trots skillnaderna i hårdvara.

Hur som helst, den viktiga takeaway är:

  • Den gamla SoC på iPhone 14 och iPhone 14 Max kommer fortfarande att vara kraftfullare än något annat (icke-Apple)-chip där ute och tillräckligt kapabel för att ge dig jämn prestanda under de kommande fyra-fem åren.
  • Standard iPhone (iPhone 14 och iPhone 14 Max) eller iPhone som de flesta köper når sin topp och bokstavligen topprestation – det beror på att Apple försöker skilja det från sina Pro-syskon, som företaget måste sälja i mer.

iPhone 14: Samma design som tidigare men ny iPhone 14 Max-modell till räddningen

Den andra uppenbara faktorn som gör iPhone 14 till en iPhone 13S, enligt min mening, är att den nya 2022-modellen förväntas återanvända samma gamla design som vi har sett sedan iPhone 12. Ja, till skillnad från sina Pro-motsvarigheter, den blygsamma iPhone 14 förväntas behålla det ökända hacket, som, även om det är ikoniskt, sakta håller på att gå ur modet…Naturligtvis är räddningen för Apple här den helt nya iPhone 14 Max-modellen, som förväntas börja på $900. Även om det vid första anblicken inte är meningsfullt, den här ersätter iPhone 13 mini, vilket sätter stopp för Apples små små telefonförsök.

iPhone 14 Max kommer att ha en större 6,7-tumsskärm och ett märkbart större batteri än den vanliga iPhone 14, som förväntas behålla sin 6,1-tumsskärm. Även om 14 Max inte är ett helt nytt koncept för Apple (de har redan en Pro Max iPhone), kommer det att kännas som något helt nytt för dem som vill betala mindre och få mer.

Apple inser efterfrågan på telefoner med större skärmar och större batterier, som gör att du kan njuta av innehåll på ett mer uppslukande sätt och längre. Därför tvivlar jag inte på att kunderna kommer att reagera positivt med sina dollar. Det kommer faktiskt inte att vara en överraskning om iPhone 14 Max blir den mest sålda iPhone 14-modellen (speciellt om Pro-modellerna går upp i pris).

iPhone 14 och iPhone 14 Max kommer att få ny gammal bakkamerahårdvara men en helt ny 12MP selfie shooter

Som jag vill påpeka, gillar Apple att “återvinna” Pro iPhone-hårdvara genom att anpassa den till den nya vanilj-iPhonen, och jag förväntar mig inte att det här året kommer att bli annorlunda. När det kommer till kamerahårdvara lånade iPhone 13 exakt samma sensorer från 2020 iPhone 12 Pro Max, och det är bara vettigt att iPhone 14 och iPhone 14 Max kommer att låna de primära och ultravidvinkelkamerorna i iPhone 13 Pro .

Det stämmer – inte iPhone 13, utan iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. För all del, det är goda nyheter för dem som kanske funderar på att köpa en iPhone 14-modell med vanilj – den här kommer att njuta av kamerahårdvara av flaggskeppskvalitet. Visst, 2021 flaggskeppsklass, men ändå…Anledningen till att Apple kan vara mer generösa mot sina budgetorienterade användare eftersom iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max får helt nya 48MP-kameror, vilket kommer att räcka för att skilja de billigare från de dyrare modellerna tack vare funktioner som inbyggd 8K-videoinspelning , större primär sensor och mer detaljerade bilder överlag. Alla vinner. Förment.

Ett undantag från Apples regel för hårdvaruåtervinning kommer att vara iPhone 14 och iPhone 14 Maxs selfiekameror, som sägs få en välbehövlig uppgradering till en helt ny 12MP-sensor med bredare f/1.9-bländare med autofokus. Detta kommer att hjälpa dig och dina vänner att hålla fokus när du tar foton och filmar dig själv, och ger förbättrad kvalitet i svagt ljus.

Till slut: Ska du skaffa en iPhone 14… iPhone 13, eller… vänta på iPhone 15?

Visst, iPhone 14 och iPhone 14 Max håller sig till samma gamla skåra, och de förväntas till och med använda samma A15 Bionic-chip som finns i iPhone 13. Återigen kommer skåran att innehålla samma Face ID som på iPhone 14 Pro (älska det eller hatar det), och som vi etablerade kommer det 8-kärniga GPU A15 Bionic-chipet från iPhone 13 Pro att hålla dig igång i många år framöver.

Dessutom är kamerorna i iPhone 13 Pro fortfarande otroliga och kommer att passa bra med Apples iPhone 14 för $800. Dessutom får du en helt ny selfie-shooter – samma som på iPhone 14 Pro.

Budget iPhone batteritid förväntas också sätta nya rekord, tack vare iPhone 14 Max, och jag är säker på att miljontals iPhone-kunder kommer att uppskatta detta och rösta med sina kreditkort.

Skaffa en iPhone 13 istället för en iPhone 14?

För dem som gillar att handla iPhones på platser som eBay, kommer 2022 att bli ditt lyckoår eftersom du inte kommer att missa mycket alls genom att välja fjolårets iPhone.

Om en ny selfie-shooter och en större iPhone 14 Max (med ett större batteri) inte lockar dig, finns det ingen anledning att inte skaffa en iPhone 13 för $200-400 mindre, beroende på vilket erbjudande du skulle kunna hitta . Samma chip, nästan samma kameror, samma design… det är enkelt för dem som har en budget.

Hoppa över iPhone 14 och vänta på iPhone 15 (med USB-C)?

Oh Jösses. Den stora. Åtminstone i min bok.

Efter åldrar av “läckor” och rykten förväntas iPhone 15 nu byta till USB-C tack vare ny europeisk lagstiftning (ännu inte färdig), och detta är den överlägset största anledningen att vänta på 2023-modellen. Men det blir bättre…

Enligt en pålitlig tipsare, Ross Young, kommer iPhone 15 att byta till den nya designen med dubbla hål (samma som iPhone 14 Pro), en ny processor (kan vara A16 Bionic från iPhone 14 Pro), och naturligtvis ge ytterligare tweaks som ännu inte har avslöjats av läckor och rykten. Låt oss vänta och se iPhone 14 först, men om läckorna och ryktena blir verklighet vet jag att jag inte skulle ha något emot en begagnad iPhone 13 om jag skulle behöva en brådskande uppgradering. Om inte… iPhone 15 håller på att bli ett helt annat odjur. Jag menar… USB-C?! Kom igen!


#iPhone #ska #bli #iPhone #13S #Steve #Jobs #mästerverk #når #toppen #men #Apple #gör #det #maximalt #det

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *