Johnny Davis: Intervju med Tom Thibodeau, Knicks "gick riktigt bra"

Johnny Davis: Intervju med Tom Thibodeau, Knicks “gick riktigt bra”

CHICAGO — Wisconsin andra skyttevakt Johnny Davis är en okomplicerad kille med ett okomplicerat spel.

Mycket bra försvarare. Solid målskytt. En dyk-till-golvet skratt. Ett dödligt skott från mellanregistret. Inget för flashigt.

Så när teamen ställde en offbeat fråga till honom om hans personliga liv under NBA Draft Combine-intervjuerna i Chicago, avvek inte Davis.

“De frågade mig vad som skulle vara mitt “vilda” ögonblick,” sa Davis. “Det är att inse att jag är i NBA. Och spela mot alla som har varit där. Jag såg bara till att jag gick igenom intervjuer med huvudet på rak arm.”

Den 20-årige Davis arrangerade sin proffsdag i lördags, även om han inte gjorde skytte eller övningar, som en del av agenten Jeff Schwartz Excel Management-stall. Knicks, som också intervjuade honom i torsdags, deltog. Davis är i Knicks räckvidd med nummer 11 i det totala draftvalet, men han har intervjuer med lag före dem, inklusive Spurs som nummer 9.

Davis sa att det var en ära att träffa tränaren Tom Thibodeau, som inte kan gå nerför Chicagos gator utan att bli stoppad som en före detta Bulls-tränarstjärna.

Johnny Davis
NBAE via Getty Images

“Det gick riktigt bra,” sa Davis. “Det var trevligt att se ett bekant ansikte [in Thibodeau] och någon som har varit med i spelet ett tag. Det var fantastiskt att prata med honom efter att ha sett vad han har gjort med många lag. Han är en mycket erkänd tränare i ligan.
“Jag hörde från folk han gillar att killar gillar [me],” tillade Davis. “Så förhoppningsvis kan jag passa in hos dem och de kommer att investeras tillräckligt mycket i mig för att dra in mig.”

Davis, vars pappa är före detta NBA-spelaren Mark Davis, träffade också Spurs. Men han såg inte tränaren Gregg Popovich, som är i Serbien och scoutar EuroLeague Final Four.
Spurs kan vara det största hotet mot att Davis faller mot Knicks, även om vissa skendrafter gör att Davis går till Pelicans som nummer 8 som den perfekta backupen till CJ McCollum.
“Självklart, att spela under tränaren Popovich, den mest kända tränaren i NBA-historien, är något jag verkligen skulle vilja ska hända,” sa Davis.

Även om försvar är ett visitkort, känner Davis att han också kan vara en explosiv målskytt i NBA, och försöker efterlikna Devin Booker i offensiven. För tillfället är han en fantastisk målskytt i mellanklassen som behöver förbättra sin räckvidd.

“Ja, Devin Booker. Jag känner honom inte personligen, sa Davis. “Hans styrka och förmåga att göra mål på en mängd olika sätt. Jag vet inte så mycket om honom som försvarare men han tävlar.”

Ingen såg Davis som ett potentiellt lotterival som nybörjare, när han hade en liten roll i ett seniordominerat lag och hade i genomsnitt 7 poäng per match 2020-21.

Men den senaste säsongen som tvåa blev han “Mr. Badger” — den utvalda killen och det ledde till att hans effektivitetsstatistik föll på grund av den uppmärksamhet som försvaret gav honom. Davis slutade med 19,7 poäng, 8,2 returer och 2,1 assist. Men han sköt 42,7 procent totalt – 30,3 från 3-poängsintervallet.

“Det representerar definitivt inte mig,” sa Davis. “Jag kunde ha skjutit bättre från frikastlinjen – från 3 speciellt. Jag trodde att jag senare under säsongen tog mycket mer omtvistade skott. Senare under säsongen slog lagen mer på mig på grund av framgångarna jag hade tidigare under säsongen.”

Det finns en immateriell anda hos Davis, som hjälpte Wisconsin att vinna en del av Big Ten-titeln för ordinarie säsong, som inte kan fångas med analyser.

“För Johnny börjar allt med hans konkurrenskraft, hans mördarinstinkt och hans vilja att vinna,” sa Wisconsins tränare Greg Gard nyligen. “Det är överst av hans motiverande faktorer. Men han hade också en hel lågsäsong i viktrummet, utanför ett par veckor med Team USA [Under-19 roster]. Det hjälpte honom att lägga till styrka och explosivitet.”

Davis är en tvilling, och hans tvillingbror, Jordan, lekte med honom i Wisconsin. Hans far, en före detta small forward, spelade professionellt i 13 säsonger efter att ha blivit draftad av Cavaliers i 1985 års NBA Draft.

“[He told me] Se bara till att ha kul, inte sätta för mycket press på mig själv och tänka för högt,” sa Davis. “Bara håll dig i ögonblicket.”

På frågan om vad han skulle tänka på den 23 juni, draft night i Brooklyn, när hans namn kallas, sa Davis: “Jag kommer att tänka på mina föräldrar. De kunde sätta mig i den här positionen. De uppfostrade mig till den man jag är idag. Allt jag gör är för dem.”

.
#Johnny #Davis #Intervju #med #Tom #Thibodeau #Knicks #gick #riktigt #bra

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *