Kendrick Lamars "Mr.  Morale & The Big Steppers debuterar som nummer 1 på Billboard 200 Albums Chart

Kendrick Lamars “Mr. Morale & The Big Steppers debuterar som nummer 1 på Billboard 200 Albums Chart

Kendrick Lamar landar sitt fjärde nummer 1 album på Billboard 200 diagram som hans senaste släpp, Mr. Morale & The Big Steppers, lanseras överst på listan (daterad 28 maj). Han har debuterat som nummer 1 med vart och ett av sina fyra senaste album.

Mr. Morale & The Big Steppers laddar in med 295 500 ekvivalenta albumenheter intjänade i USA under veckan som slutade den 19 maj, enligt Luminate – årets största vecka för något album. Det är tredje veckan i rad som det riktmärket har krossats. En vecka sedan, Dålig kanins Un Verano Sin Ti gjorde susen med sin första debut på 274 000, och veckan innan dess, Framtidas Jag har aldrig gillat dig bugade på nr 1 med 222 000.

Utforska

Se senaste videor, diagram och nyheter

Se senaste videor, diagram och nyheter

Mr. Morale & The Big Steppers var meddelat den 18 april och släpptes den 13 maj. Det är Lamars första album på drygt fem år. Hans sista projekt var ATTANS.släpptes i april 2017. ATTANS. tillbringade fyra veckor på toppen av Billboard 200 (hans längsta lopp som nummer 1), var 2017 års årsskiftet nr 1 album på listan och belönades med 2018 års Pulitzerpris i musik.

Mr. Morale & The Big Steppers18 spår är jämnt fördelade på albumet i två delar, var och en med nio spår. Den första halvan är namngiven Stora steppers och andra halvan är namngiven Herr Moral. Albumet föregicks inte av några pre-releasesinglar (även om det gjorde Lamar släppa icke-albumspåret “The Heart Part 5” den 8 maj, tillsammans med en iögonfallande musikvideo). Efter albumets ankomst släppte Lamar den officiella musiken video- för “N95”, en låt som finns på albumet.

Även i Billboard 200:s nya topp 10, I MORGON X TILLSAMMANS noterar sitt bästa album hittills med debut nummer 4 av Minisod 2: Torsdagens barn, Florence + The Machine fångar sitt fjärde topp 10 album med nr 7 ankomsten av Dansfeber och De svarta nycklarna landa sin sjätte topp 10-insats med nr 8-starten Dropout Boogie.

Billboard 200-listan rankar veckans mest populära album i USA baserat på multimetrisk förbrukning mätt i motsvarande albumenheter, sammanställd av Luminate. Enheterna omfattar albumförsäljning, spårekvivalenta album (TEA) och strömmande motsvarande album (SEA). Varje enhet motsvarar en albumförsäljning, eller 10 enskilda låtar sålda från ett album, eller 3 750 reklamstödda eller 1 250 betalda/prenumererade på begäran officiella ljud- och videoströmmar som genereras av låtar från ett album. Det nya diagrammet daterat den 28 maj 2022 kommer att publiceras i sin helhet på Anslagstavlas hemsida den 24 maj. För alla diagramnyheter, följ @billboard och @billboardcharts på både Twitter och Instagram.

Av Mr. Morale & The Big Steppers‘ 295 500 ekvivalenta albumenheter intjänade, SEA-enheter omfattar 258 500 (motsvarande 343,02 miljoner on-demand officiella streams av setets 18 spår), albumförsäljningen omfattar 35 500 och TEA-enheter omfattar 1 500.

Mr. Morale & The Big Steppers hävdar den största veckan, med motsvarande albumenheter, för alla album sedan dess Adeles 30 debuterade med 839 000 enheter under veckan som slutade 25 november 2021 (diagram daterat 4 december 2021).

Mr. Morale & The Big Steppers loggar 2022:s största streamingvecka för en R&B/hiphop album och den näst största streamingveckan 2022 för alla album. Årets största streamingvecka ägs för närvarande av debutramen till Bad Bunnys 23-spår Un Verano Sin Ti: 261 000 SEA-enheter; motsvarande 356,55 miljoner on-demand officiella strömmar av dess spår.

I synnerhet, Mr. Morale & The Big Steppers hävdar årets högsta veckolikvärdiga albumenheter totalt över Bad Bunny’s Un Verano Sin Ti, trots att de har fem färre spår (18 mot 23) för att bidra till sin SEA-enhetssumma. (Mr. Morale & The Big Steppers‘ totala antalet enheter hoppade förbi Un Verano Sin Ti till stor del tack vare dess traditionella albumförsäljning.)

Mr. Morale & The Big SteppersStartförsäljningssiffran på 35 000 kom enbart från försäljning av digitala album, eftersom uppsättningen inte kommer att ges ut på CD förrän den 27 maj. Den försäljningssumman markerar den största försäljningsveckan för ett digitalt album 2022, och den största för något album sedan Adeles 30 bugade med 205 000 sålda digitala album under sin första vecka (diagram daterat 4 december 2021).

Som nummer 2 på nya Billboard 200, Bad Bunny’s Un Verano Sin Ti faller från nummer 1 under sin andra vecka (182 000 motsvarande albumenheter intjänade; en minskning med 34%). Futures tidigare nr 1 Jag har aldrig gillat dig halkar från nr 2 till nr 3 med 89 500 enheter (ned 23%).

TOMORROW X TOGETHER tar sitt andra topp 10-album och den högsta hitlistan hittills på Billboard 200, som Minisod 2: Torsdagens barn bugar på nr 4. Det överträffar nr 5 debuten och toppen av Kaoskapitlet: Frysi juni 2021. (Totalt, Minisod 2: Torsdagens barn är den sjätte kartsatsningen på Billboard 200 för den sydkoreanska popkvintetten.)

Minisod 2: Torsdagens barn börjar med 68 500 motsvarande albumenheter. Av den summan omfattar albumförsäljningen 65 500; SEA-enheter omfattar 3 000 (motsvarande 4,37 miljoner on-demand officiella strömmar av setets fem spår) och TEA-enheter utgör en försumbar summa.

Minisod 2: Torsdagens barn går in på nr 1 på Toppalbumförsäljning lista med den tredje största försäljningsveckan av alla album 2022 — 65 500 sålda. I praktiken såldes hela den summan via CD-skivor medan endast cirka 500 såldes via digital nedladdning. Albumet var inte tillgängligt på någon annan konfiguration (som vinyl-LP eller kassett).

Liksom många K-pop-utgåvor gavs albumets CD-konfiguration ut i samlarpaket (totalt åtta, inklusive exklusiva versioner för Target och Barnes & Noble), var och en med en standarduppsättning interna pappersföremål och slumpmässiga element (som fotokort och vykort).

Morgan Wallens topplista Dangerous: The Double Album trycks ned en plats till nr 5 trots en vinst på 5 % (55 500 motsvarande albumenheter intjänade). Jack Harlows Kom hem barnen saknar dig faller tre steg till nr 6 under sin andra vecka med 55 000 enheter (ned 51%).

Florence + The Machine samlar sitt fjärde topp 10-album på Billboard 200 as Dansfeber debuterar som nummer 7 med 54 000 motsvarande albumenheter intjänade. Av den summan omfattar albumförsäljningen 42 500, SEA-enheter omfattar 11 000 (motsvarande 14,5 miljoner on-demand officiella streams av setets 14 spår) och TEA-enheter omfattar 500 enheter.

Dansfeber inleddes av singeln “My Love”, som tillbringade två veckor på nr 1 på Alternativt Airplay för vuxna diagrammet (gruppens sjätte nr 1) och klättrade in i topp 10 på Alternativt Airplay stämma på det senast publicerade diagrammet (daterat 21 maj). På den sistnämnda tabellen är “My Love” aktens fjärde topp 10 och första sedan 2015:s “Ship to Wreck”.

The Black Keys avslutar veckans debutkvartett på Billboard 200:s topp 10, som Dropout Boogie bugar på nr 8. Setet börjar med 33 000 motsvarande albumenheter intjänade. Av den summan omfattar albumförsäljningen 27 500; SEA-enheter omfattar 5 000 (motsvarande 6,5 miljoner on-demand officiella strömmar av setets 10 spår) och TEA-enheter omfattar 500 enheter. Totalt, Dropout Boogie är duons sjätte topp 10-album på Billboard 200 och kommer bara ett år efter dess senaste release, Delta Kreamsom debuterade och nådde sin topp som nr 6 på den 29 maj 2021 daterade diagrammet.

Dropout Boogie föregicks av singeln “Wild Child”, som toppade både Alternativt Airplay för vuxna och Alternativt Airplay och nådde topp 15 på Mainstream Rock Airplay stämma.

Två före detta nummer 1 stängs av den nya topp 10 på Billboard 200: Olivia Rodrigos Sur faller 5-9 med 32 000 motsvarande albumenheter intjänade (men upp mindre än 1%) och Lil Durks 7220 halkar 7-10 med 29 000 enheter (ned 7%).

Luminate, den oberoende dataleverantör till Billboard-listorna, slutför en uttömmande och grundlig genomgång av alla datainlämningar som används för att sammanställa den veckovisa diagramrankingen. Lyssna på recensioner och autentiserar data, ta bort alla misstänkta eller overifierbara aktiviteter med hjälp av fastställda kriterier innan slutliga diagramberäkningar görs och publiceras. I samarbete med Billboard diskvalificeras uppgifter som anses misstänkta och okontrollerbara före den slutliga beräkningen.


#Kendrick #Lamars #Morale #Big #Steppers #debuterar #som #nummer #på #Billboard #Albums #Chart

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *