Nazem Kadri tar fart på Avalanche, frustrerar Blues i match 3-vinsten

Nazem Kadri tar fart på Avalanche, frustrerar Blues i match 3-vinsten

ST. LOUIS — Vattenflaskan, för det mesta tom, satt på det svarta gummigolvet i korridoren mellan Lavin och Blues omklädningsrum. Med en handvändning och ett ögonblick fångat live på nationell TV hade det blivit historien om hockeyvärlden.

Stående mot en TNT-bakgrund för sin tv-intervju efter matchen, Nazem Kadri började svara på en fråga om en första periods spel lördag som lämnade Blues målvakt Jordan Binnington skadade. I mitten av meningen tittade han över axeln när en vattenflaska av märket Eternal slog i marken. Han pausade i fem sekunder innan han fortsatte. Sedan, i slutet av sitt svar, förklarade han sin tystnad.

“Jag är inte säker på om han bara kastade en vattenflaska på mig,” sa han och skrattade sedan.

Kadri menade Binnington. Och enligt flera personer som såg utbytet som följde på Colorados vinst med 5-2 i Game 3, kom kastet faktiskt från Blues målvakt, som kan missa flera veckor med en möjlig knä stukning, per The Athleticär Jeremy Rutherford.

Binningtons skada kom mindre än sju minuter in i matchen. Pjäsen började när Avalanche fram Artturi Lehkonen flög nerför isen och kastade ett handledsskott på nätet. Binnington kom framför pucken men tillät en retur. Gummiskivan satt precis framför vecket och Kadri bultade efter den och kolliderade med Blues försvarare Calle Rosen. De två ramlade in i Binnington, med Rosen som tog första kontakten, och alla tre spelarna gick spretande in i nätet.

Det var svårt att säga om Kadri skulle ha eller kunde ha undvikit kontakt om det inte var för Rosen, även om han sa efter matchen att “Jag tror inte att jag skulle ha slagit honom alls” om försvararen – som Avalanche en gång förvärvade med Kadri i en affär för Tyson Barrie – hade inte varit där.

“Jag såg precis en lös puck,” sa Kadri efter Avalanche-vinsten, som gav dem en ledning med 2-1 i serien bäst av sju andra omgången. “Det var liksom bara att sitta bakom honom, och jag försökte bara peta i den med min käpp. Jag tror att deras försvarare typ kolliderade med mig och knuffade in mig i (Binnington).

Binnington testade sina ben i hopp om att stanna kvar i spelet, men han lämnade så småningom med St. Louis-tränaren och gav vika för backup Ville Husso, som släppte till fyra mål och tog förlusten. Och även om Kadri inte bedömdes med en straff, tog St. Louis-publiken undantag från spelet och buade honom varje gång han rörde pucken under resten av matchen.

Det verkade bara ge bränsle till centrum. Han tippade in en Cale Makar slapshot för att sätta Avalanche upp i den andra perioden, gå ner till ett knä och slå luften för att fira. Senare under perioden gjorde han en lång passning till Lehkonen längs brädorna och satte upp en uddamansrusning. Finländaren slog Husso med ett handledsskott och pekade omedelbart på Kadri när Colorado-spelarna samlades för en kuta efter målet.

“När du får hela arenan att bua på dig, ökar du ditt spel helt klart,” Logan O’Connor sa. “Det var kul att se honom spela en fantastisk match ikväll.”

Vinsten visade att Kadri var mest effektiv: spela med en spets, spela skickliga spel och ibland agitera, som när han och Jordan Kyrou trasslade in sig och han åkte iväg med 24-åringens pinne. Men Kadri gick inte över en gräns, åtminstone i Lavinens och tjänstemännens ögon.

Så har det inte alltid varit under eftersäsongen. Han avtjänade två slutspelsavstängningar medan han var med Lönnlövsedan ytterligare en med Avalanche 2021 efter en hög träff på St. Louis-försvararen Justin Faulk. Kadri satt ut de två sista matcherna i första omgången förra året, sedan alla sex andra omgångens matchups mot Vegas.

The Blues har uppenbarligen inte glömt bort Faulk-träffen, och St. Louis-tränaren Craig Berube tvekade inte att koppla den till Binningtons skada i lördags.

“Titta på Kadris rykte,” sa han. “Det är allt jag har att säga.”

När Avalanche-tränaren Jared Bednar, som just hade informerat reportrar om det Samuel Girard skulle vara borta för säsongen med ett brutet bröstben, hörde om Berubes kommentarer, han såg frustrerad ut.

“Antingen är det ett lagligt spel eller så är det inte,” sa tränaren. “Båda killarna går in där, de går båda efter pucken på samma sätt, och de kolliderar innan de går in. Återigen, olyckligt, samma som Girard för mig. Det är en laglig pjäs och det är olyckligt, men det är vad det är.”

Binnington-skadan och vattenflaskans kast är kulpunkter på en lång lista över Kadris historia med Blues under de senaste 12 månaderna. Han slogs mot Brayden Schenn och Faulk i säsongens första och andra ordinarie matchups för att svara på klockan för hans slutspelsträff på Faulk. I deras andra match för säsongen, redan i oktober, svängde Binnington sin käpp mot Kadris huvud.

Är det något personligt på gång mellan dem? Inte i Kadris ögon.

“Jag går bara ut dit för att försöka vinna och tävla, och om folk tar det personligt är det upp till dem,” sa han. “För mig stannar det som händer på isen på isen. Jag är en konkurrent. Jag vill vinna.”

Det var vad han gjorde i lördags och lämnade efter sig ett frustrerat Blues-lag och en mestadels tom vattenflaska på golvet.

Nyckelögonblick

• Tidigt i spelet åkte Girard bakom sitt eget nät för att ta en puck. Ivan Barbashev följde efter och körde in sig i Girards axel, vilket skickade försvararen att flyga in i glashuvudet först. Hans ansikte verkade glida längs brädorna innan hans bakhuvud landade på isen. Med blod i ansiktet fick Girard hjälpas åt att åka iväg och fördes till sjukhus.

Spelet lämnade Girard med ett brutet bröstben. Han kommer att missa resten av slutspelet.

“Du vet, jag älskade inte att se det live,” sa Bednar. “När jag ser tillbaka på det… trodde jag att det var en juridisk kontroll, för att vara ärlig mot dig. Han går liksom in på huvudet, men han fick mycket kropp där. Han vändes åt fel håll och han gick in obekvämt. Det var en tung kontroll. Tyvärr, men om jag ska vara ärlig tror jag att det var en juridisk kontroll.”

Darcy Kuemper tillät en dålig retur, vilket ledde till Ryan O’Reillys mål i andra perioden för att minska Avalanche-ledningen till 3-2. Men han gjorde också ett stort högerblockstopp på Robert Thomas, som hade ett partiellt utbrott tidigt i tredje. Det höll poängen oavgjord.

• Ville Husso började komma från isen för en extra anfallare med tiden som trängde ner i tredje, alltså Mikko Rantanen stal pucken från Scott Perunovich. Han fick det Nathan MacKinnonsom plötsligt hade en två-mot-en med Gabriel Landeskog. Med Husso som krånglade för att ta sig tillbaka fick MacKinnon pucken till Landeskog som sköt i ett tomt mål. Det gjorde ställningen 4-2 och eliminerade nästan chanserna till en Blues-comeback.

• Bednar repade O’Connor för de två första spelen i serien, men han satte in honom för Nico Sturm på lördag. Flytten gav utdelning under en första periods straffdöd.

Som Josh Mansonsom begick en hållstraff, kom ur boxen, lagkamrat Darren Helm vände honom pucken högt i luften. Manson knep den vid den blå linjen när han gick in i den offensiva zonen. Han skickade pucken över spåret till en laddande O’Connor, som slog Hussos vänstra pad för att göra mål. Berube övervägde att utmana för offside men beslutade sig emot det. Och precis som det, var den enda ledningen som St. Louis hade hela natten borta.

O’Connor sa: “Det var definitivt fantastiskt att få den efter att ha suttit ute de senaste matcherna.”

(Foto på Nazem Kadri och Nathan MacKinnon som firar ett mål: Dilip Vishwanat / Getty Images)

.
#Nazem #Kadri #tar #fart #på #Avalanche #frustrerar #Blues #match #3vinsten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *