Reggie reflekterar över Nintendos långsamma jakt på onlinespel

Reggie reflekterar över Nintendos långsamma jakt på onlinespel

Många inser att Nintendo har varit långsamma med att ta till sig onlinespel. Det var inte förrän Mario Kart DS med Nintendo Wi-Fi Connection som Big N försökte sig på multiplayer över internet, och även då var saker och ting ganska begränsade. Nintendo har tillhandahållit ökad funktionalitet sedan dess, även om man fortfarande kan hävda att det ligger bakom konkurrenterna.

Under ett avsnitt av GeekWire podcast främja hans ny bok, tillfrågades den tidigare Nintendo of America-presidenten Reggie Fils-Aime om han har några ånger/lärdomar när det gällde att företaget inte drev online multiplayer mer aggressivt. En intressant notering är att detta uppenbarligen var “ett område som Amerika och Europa ständigt försökte utbilda företaget i Japan om värdet av onlinespel och investerade i online-infrastrukturen som behövde göras för att upplevelsen skulle bli en positiv”.

Nedan är Reggies fullständiga kommentarer:

“Så jag ska svara på frågan från två synpunkter. För det första har Nintendos affärsfilosofi alltid varit att göra saker annorlunda, att förnya på ett sätt som spelade till företagets styrka kontra att spela till andras styrka. Och så till exempel, när det kom till multiplayer, utmärkte sig Nintendo verkligen i vad vi internt kallade “soffspel” – att sitta bredvid någon som spelar Mario Kart, sitta bredvid någon som spelar en mängd olika spel som Wii Sports. Den där personliga multiplayern var verkligen en plats som företaget utmärkte sig, och det var där det placerade ett enormt fokus.

För att kunna göra multiplayer online behövde företaget verkligen tänka på vad som är den nya typen av spel, vilka olika typer av upplevelser vi kommer att behöva skapa för att nu kunna briljera i den spelformen. Och ärligt talat tog det ett tag för företaget att tänka igenom det, att komma på något som de trodde skulle vara fundamentalt annorlunda och tillföra värde på ett nytt sätt. Jag skulle hävda att företagets kärnframgång började med att de tog Smash Bros. – en nyckelfranchise för dem – tog det online, vilket gjorde exceptionellt bra. Det födde ett, inte riktigt first-person shooter – typ mitt emellan en första- och tredjepersonsupplevelse – med en franchise som heter Splatoon, som har gjort det otroligt bra på marknaden. Så det är den första delen av svaret – företaget tänker alltid på hur de ska ta sig in på dessa marknader unikt, annorlunda och spela för sin egen styrka.

Det andra jag vill lyfta fram är – och det är här det kommer in på några av de kulturella skillnaderna. Kulturellt såg företaget inte en stor möjlighet på nätet. Det var ett område som Amerika och Europa ständigt försökte utbilda företaget i Japan om värdet av onlinespel, och investerade i online-infrastrukturen som behövde göras för att upplevelsen skulle bli positiv. Du har helt rätt i att av de tre huvudsakliga hårdvarukonkurrenterna i videospelsområdet, det var här Microsoft investerade så mycket, och det blev deras konkurrensfördel – det är det fortfarande idag skulle jag hävda när det gäller deras uppkopplade spel. Det var ett ständigt tryck från de västra delarna av företaget för att uppmuntra utvecklingen och investeringen i infrastrukturen, och jag är säker på att samtalet fortsätter idag.”

Reggie har haft mycket att säga den senaste tiden. Under de senaste veckorna har han talat om varför han tror att Nintendo inte har kommit ut med en ny F-Zerohur han trodde ursprungligen att Metroid: Other M skulle vara ett “killer moment” för serienhans hatad av Donka Kongaoch det faktum att Mother 3:s innehåll är inte varför spelet inte har lokaliserats.

#Reggie #reflekterar #över #Nintendos #långsamma #jakt #på #onlinespel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *