Efter år av hype är Xbox Game Pass Burnout här

Efter år av hype är Xbox Game Pass Burnout här

Master Chief, Kate Diax, Fast Ferrari och andra populära Xbox-karaktärer står bakom nästa generations Xbox-konsoler.

Bild: Microsoft

Vanligtvis, när Game Pass börjar trendiga, är det antingen för att det fick ett mördarspel eller några influencers hittade på ett viralt “skämt” som i slutändan inte gör något annat än att ge ett företag på 2 biljoner dollar två dagars gratis marknadsföring. Under de senaste dagarna har dock Microsofts spel-on-demand-program börjat trendiga av en annan anledning: Spelare säger att de avslutar prenumerationen. För naj.

Utbrändheten beror till stor del på att prenumeranter säger att Game Pass inte levererar på sitt värdeförslag. För en månadsavgift, Game Pass grants får du tillgång till ett Netflix-liknande bibliotek med spel som du kan ladda ner till din Xbox eller PC (eller, i vissa fall, streama till en kompatibel enhet). Men det stora försäljningsargumentet är detta: Varje förstaparts Microsoft-spel kommer till biblioteket vid lanseringen, vilket innebär att prenumeranter får tillgång utan extra kostnad till Microsofts prestigefyllda förstapartsutgåvor, som Halo oändlig eller Forza Horizon 5.

Tidigare denna månad, Bethesda – nu officiellt en av Xboxs förstapartsstudior, efter ett branschskakande förvärv 2021 –försenat sina två största kommande matcher: rymd-RPG Starfield och vampyrskytt Redfall (utvecklat av Bethesdas dotterbolag Arkane). Båda förväntades lansera dag ett på Game Pass i år. Nu kommer de inte ut förrän första halvan av 2023, vilket lämnar Microsofts förstapartsportfölj ser mycket torrare ut än för en månad sedan.

Okej, dags för lite reduktiv matematik! Låt oss säga att du har registrerat dig för Xbox Game Pass Ultimate-nivån, som kostar $15 i månaden och inkluderar standardåtkomst till spelbiblioteket plus ett antal andra förmåner. Låt oss också anta att alla spel med stor budget, exklusiva eller inte, som träffar tjänsten kostar en branschstandard $60. Med den matematiken skulle du behöva spela två fullprisspel via Game Pass var fjärde månad för att motivera kostnaden.

En hjälm står på en hylla i Starfield, ett Xbox-spel som inte kommer ut förrän 2023.

Det där bandet på en Starfield hjälmen är tillfällig.
Skärmdump: Bethesda

“Tjänsten är utmärkt men det finns inga AAA-exklusiviteter som tvingar mig att stanna.” Toms guide författaren Tony Polanco sa i en tweet. “Jag återkommer när titlarna börjar tappa.” Washington Post reportern Gene Park delad en liknande känsla, som påpekade att det enda spelet från tjänsten han har använt sig av under de senaste månaderna är Vandring till Yomi, ett sidscrollande actionspel för samurai. (Vandring till Yomi kostar $20. Också sidoanteckning: Det härskar.) Andra framstående medlemmar av spelcognoscenti beklagade betala i förskott för månader om inte år av Game Pass, medan andra jämförde det ogynnsamt mot den kommande förnyelsen av PS Plus, Sonys konkurrerande prenumerationstjänst. (Sonys allmänt omtalade förstapartyspel kommer inte att starta på PS Plus.)

På baksidan, det råder ingen brist på folk kallar det hela för ett “inflytandekrig” eller säger att “ingen bryr sig.”

Det är oklart om det utökade samtalet har haft en påtaglig inverkan på Game Pass-prenumerationsnumren. Microsoft offentliggör inte sådana siffror och företrädare för företaget svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

En nedgång i intresset var till viss del oundviklig. Under de senaste åren har Xbox rullat på en flodvåg av goodwill genererad av Game Pass, som ständigt har gjort några av de största AAA-spelen – inte bara exklusiva utan även multiplattformshits som Galaxens väktare—tillgänglig på dess tjänst. Dessa kommer tillsammans med ett regelbundet flöde av mindre titlar som drar nytta av marknadsföringsboosten av att visas på Game Pass. En del av glädjen med att prenumerera är att du aldrig vet vad du kommer att få; du kanske provar en indie under radarn och studsar av den på några minuter, eller så kan den snabbt bli en av årets favoriter. (Alla, Säg hej till Tunika.)

Läs mer: De 24 bästa spelen på Xbox Game Pass

Denna blandning av stort och smått, gammalt och nytt, fick Game Pass-prenumerationerna att öka avsevärt under 2020. De ökade även förra året (om än i en långsammare takt än 2020), mitt i en absolut banger serie av laguppställningar under hösten och vintern. Det finns inget sätt Microsoft kunde ha bibehållit den kadensen för alltid; nästan sex månader in i 2022, även om det har lagts till en och annan pärla, har Game Pass ännu inte innehållet ett “OMG ta mina pengar!!!” uppställning av kommande matcher.

Som sagt, tjänsten kommer nästan säkert att förbättras igen. Nästa månad kommer Xbox att vara värd för sin inte-E3 presskonferens. Under sin konferens 2021, meddelade Xbox mer än 20 spel planerade för Game Pass. Några av dem har redan kommit ut. Men mycket — från Limbo-tycka om Somerville till Ramla ut-tycka om Atomic Heart till Yttre världar-tycka om Yttre världar 2– har ännu inte fått releasedatum.

.
#Efter #år #hype #är #Xbox #Game #Pass #Burnout #här

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *