Hela sagan om Apples oroliga mixed reality-headset har avslöjats

Hela sagan om Apples oroliga mixed reality-headset har avslöjats

Förstora / Jony Ive talar på scenen under 2017 års New Yorker TechFest i New York City.

En serie av rapporterar i Informationen måla upp en detaljerad bild av utvecklingen, politiken och problem som Apples plan att utveckla ett virtuellt, augmented eller mixed reality-headset står inför sedan initiativet tog fart 2015.

Med hänvisning till flera personer som är bekanta med produkten, inklusive några som arbetade direkt med den, beskriver rapporterna en testamentetävling om enhetens riktning. Striden stod mellan Apples produktteam för blandad verklighet (kallad “Technology Development Group”) och den berömda Apple-designern Jony Ive och hans industridesignteam. Rapporten belyser Apples riktning för enheten, som Bloomberg nyligen rapporterad närmar sig lanseringen.

De hävdar också att Apples vd Tim Cook har varit relativt avkopplad från produkten jämfört med andra som iPhone, och att Technology Development Groups placering i ett separat kontor från Apples huvudkontor har varit en källa till problem och frustration.

Informationens källor säger att Apples mixed reality-insatser började nästan av misstag när företaget köpte en tysk AR-startup som heter Metaio för att använda en del av sin teknologi på Project Titan, dess självkörande bilprojekt. Ett annat viktigt ögonblick var när Apple anställde AR/VR-projektledaren, Mike Rockwell, bort från Dolby Laboratories. Från och med 2015 byggde Rockwell ett team som inkluderade Metaios medgrundare Peter Meier och Apple Watch-chefen Fletcher Rothkopf.

Under 2016 visades flera AR-demos för medlemmar i Apples styrelse. I den ena växte en liten triceratops till naturlig storlek framför styrelseledamöternas ögon. I ett annat förvandlades ett rum till en uppslukande, lummig miljö. Men styrelsen var inte Rockwell och företagets viktigaste barriär. Enligt The Information var det Ive, som övervakade både teamen för industriell design och mänskliga gränssnitt hos Apple.

Ive och hans besättning argumenterade mot ett VR-headset eftersom de tror att VR skiljer användare från människorna och världen omkring dem, och att VR-headset ser omodernt ut. Men Technology Development Group fick industridesignteamets stöd genom att presentera ett koncept: en utåtvänd skärm på framsidan av headsetet som visade bilder på bärarens ansiktsuttryck och ögon för människor runt omkring dem. Bäraren kunde se människorna omkring dem genom en extern kameraström.

Rockwell och hans kollegor utvecklades och släppte ARKit 2017, en applikationsutvecklingssvit som gjorde det möjligt för utvecklare att göra AR-appar för iPhone och iPad med hjälp av teknologier och tekniker som kunde anpassas till ett headset senare.

Till en början ville Rockwell och resten av mixed reality-teamet att headsetet skulle kopplas till en basstation för att ge maximalt imponerande grafik och prestanda, och några i teamet föreställde sig att det i första hand var ett verktyg för proffs och kreativa att använda vid sina skrivbord . Men jag gillade inte någon av dessa idéer och ville att det skulle vara en livsstilsprodukt på massmarknaden som konsumenterna kunde ta på språng. Apples högsta ledarskap stödde Ives plan, och Ive har fortfarande en aktiv roll i headsetets utveckling, även om han nu arbetar med Apple som konsult.

Beslutet att göra headsetet till en fristående enhet orsakade enligt uppgift betydande huvudvärk. Till exempel ansåg vissa att det mest optimala sättet att få det att fungera bra på egen hand skulle ha varit att lägga fler funktioner på ett enda chip. Men eftersom kiselarbetet redan var gjort, var de tvungna att hitta sätt att bekämpa latensen som är inneboende i att ha flera chips i enheten som kommunicerar med varandra. De hade också tillverkat mjukvara förutsatt att basstationsplanen skulle genomföras.

Ändå går enheten in i de sista faserna av utvecklingen. Bloomberg hävdade förra veckan att en avancerad version av produkten nyligen visades till Apples styrelse, och att Apple har “rampat upp” utvecklingen av headsetets mjukvara, som är en iOS-utsprång som kallas rOS. (R:et står för “verkligheten.”)

Informationens rapportering avslöjar många detaljer om det kommande headsetet. Den skulle ha en upplösning på minst 4K för varje öga, vilket teamet trodde var det absoluta minimum för att användare inte skulle uppfatta bilden som pixlad, i motsats till de flesta nuvarande konsument-VR-headset. Dess inbyggda processor skulle vara nära relaterad till M2-processorn som förväntas nå Mac och iPad under de kommande månaderna.

Headsetet skulle också ha 14 kameror, några vända utåt och några vända inåt. Det skulle tillåta användare att se omvärlden och göra det möjligt för människor i närheten att se en videorepresentation av användarens ögon. Den skulle live spåra bärarens ansikts- och kroppsrörelser för att mappa till en 3D-avatar (troligen liknar iPhones Memoji) som skulle kunna användas för att ha fjärrmöten och sociala sammankomster med andra headsetbärare som är långt borta.

På grund av de begränsade bearbetningsmöjligheterna hos M2-chippet i ett headset utan en tjudrad basstation (den avbrutna basstationen sades ha ultrahögpresterande M1 Ultra), skulle avatarerna vara tecknade. Informationens källor säger också att mer fotorealistiska avatarer försöktes när basstationen var en del av planen, men den kusliga dalen var ett problem.

Apple planerade initialt att lansera headsetet 2019, men det ser nu ut som att det istället kan tillkännages antingen senare i år eller 2023. Dessutom planerar Apple att introducera mer naturliga AR-glasögon som en uppföljningsprodukt, men den enheten kan fortfarande vara år borta från leverans.

#Hela #sagan #Apples #oroliga #mixed #realityheadset #har #avslöjats

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *