Kan Trey Lance ta ansvaret?  Säkerhetsstartare?  10 frågor när 49ers börjar OTA

Kan Trey Lance ta ansvaret? Säkerhetsstartare? 10 frågor när 49ers börjar OTA

Jimmy Garoppolo kommer att vara utom synhåll för 49ers‘ OTA-övningar, som börjar på måndag. Han kommer inte att gå ur sinnet.

Eftersom Garoppolo är kvar på listan, finns det en uppfattning – vare sig den är sann eller inte – att detta inte är riktigt Trey Lances team. Eller att 49ers är osäkra på Lance. Eller att de åtminstone säkrar sina insatser. Vilket leder till den första och viktigaste frågan när 49ers börjar OTA: Kan Lance försäkra alla att han verkligen är redo att ta över?

Det är som ett palatsdrama där en ung prins är redo att ta tronen men först måste navigera efter andra anspråkare och viskkampanjerna som är utformade för att underminera honom. Det bästa sättet att göra det är att agera som den legitima arvtagaren — att visa styrka och ledarskap och på annat sätt signalera att du klarar av jobbet.

Hittills har Lance gjort det på rätt sätt.

Innan han anlände till Santa Clara förra månaden för starten av offseason-programmet, tillbringade han de föregående två månaderna på 3DQB i Orange County, Kalifornien, där han arbetade med quarterback-tränaren Adam Dedeaux.

Trots knapp speltid som rookie, hanterade Lance ett antal skador, inklusive ett böjt finger (försäsong) och knäskada (vecka 5). Dedeaux sa att dåliga vanor oundvikligen kommer att smyga sig på när en quarterback kompenserar för skador – det händer varje passningsspelare – och att Lances tid i Orange County främst gick åt till att jämna ut eventuella svåra ställen i hans kaströrelse och göra honom redo för 49ers offseason-program , som började den 19 april.

“Det handlade mest om att få honom frisk, stark, att må bra av sin stroke igen,” sa Dedeaux. “Inga större justeringar eller något – bara att komma in i det igen.”

Dedeaux och hans grupp har arbetat med Kyle Shanahan-coachade quarterbacks sedan 2016 då Matt Ryansedan med falkar, var kund. Före detta NFL quarterback John Beck, som spelade under Shanahan i Washington, är också instruktör på 3DQB och gruppen vet exakt vad Shanahan letar efter och tränar 49ers quarterbacks därefter.

“Vi känner till brottet, vi vet vad han vill”, sa Dedeaux. “Vi använder samma träningspass, samma ordspråk. Allt är skräddarsytt för (Lance). När han tränar med oss ​​jobbar han solo. Så det finns ingen distraktion från andra quarterbacks eller andra system. Det är mycket specifikt Kyles 49ers-anfall.”

Dedeaux sa att Lance var en av de första NFL-quarterbackarna som anlände när säsongen tog slut och att han kommer att vara tillbaka i Orange County för att arbeta med mer specifika justeringar av sin motion när 49ers vårsession avslutas i juni.

“Jag kan inte säga något mer om hur han närmar sig det – han jobbar bort sig och vill lära sig, är helt coachbar,” sa Dedeaux. “Han har gjort allt vi har bett honom.”

49ers första OTA-träning är idag. Media kommer att få se tisdagens session. Här är nio andra frågor när sessionerna börjar…

2. Vem finns till hands?

Vilken som helst av dessa spelare kan komma denna vecka, men 49ers har gått igenom det frivilliga offseason-programmet hittills utan: Garoppolo, som rehabiliterar från sin axeloperation i mars, Deebo Samuel, Nick Bosa, Alex Mack, Dee Ford och Trent Williams.

Teamet är naturligtvis mitt uppe i en svår kontraktsförhandling med Samuel, vars frånvaro från OTAs telegraferades i april. Bosa, som också är en kandidat för ett nytt avtal, har tränat i sitt hemland södra Florida med sin äldre bror, Joey, vilket han troligen skulle göra om han hade ett långtidskontrakt eller inte.

49ers planerar att skära Ford nästa månad. Mack överväger fortfarande att gå i pension medan Williams, en 12-årig veteran, helt enkelt inte behöver träningen vid denna tidpunkt av lågsäsongen. I själva verket kan du hävda att 49ers är bättre av att utvärdera yngre spelare på Williams position. Vilket leder oss till nästa fråga…

3. Hur kommer den offensiva linjen att se ut?

49ers har många linjemän som kan spela guard eller tackla. Eller center eller vakt. Eller i fallet med Daniel Brunskill, center, guard eller tackling. Det kommer oundvikligen att blandas lite när lågsäsongen fortsätter och positionstränaren Chris Foerster hittar rätt passform på varje plats, men det borde finnas en avslöjande tisdag – som 49ers ser som de främsta för swing tackling.

Förutsatt att Williams inte är där, kommer 49ers att ha backup vid vänster och höger tackling, där Mike McGlinchey fortsätter att återhämta sig från förra årets quadriceps-rivning. (Han siktar på att vara tillbaka med träningsläger.)

En av toppkandidaterna är Justin Skule, som övar igen efter att ha slitit en ACL i juni. Andra inkluderar Jaylon Moore, Colton McKivitzval i fjärde omgången Spencer Burford och sjätte omgången Nick Zakelj. Den gruppen har också diskuterats på vakten, varför sammansättningen av linjen fortfarande är grumlig.

4. Vilka är centra?

Jake Brendel fyller 30 i september, han har inte haft någon riktig speltid sedan säsongen 2018 och han kan bli 49ers startcenter för vecka 1.

“Han är inte ett känt namn, men vi har mycket förtroende för hans förmåga,” sa general manager John Lynch förra månaden.

Med Mack som tvekar om pensionering kommer Brendel troligen att vara förstalagets center under OTAs. Vem mer kommer att få en chans där? Bland kandidaterna finns Brunskill, som också är den sittande högergarden, Zakelj och undraftade rookies Dohnovan West och Jason Poe.

Hur Brendel sköter positionen under våren kan avgöra om 49:orna tar in en mer erfaren center till sommaren.

5. Vem är säkerhetsstartaren?

När OTA började förra året, Jaquiski Tartt hade att göra med ett kvardröjande tåproblem. När de börjar på måndag kommer inte Tartt att finnas med på listan och vi får en känsla av hur 49ers planerar att ersätta den långvariga startern.

De ledande kandidaterna är förra årets femte val, Talanoa Hufangaoch Tarvarius Moorevars juniakillesriv utplånade hans säsong 2021 men som är tillbaka i full styrka.

De är olika spelare. Moore är snabb och lång, tillbringade ett år på cornerback och har inte alltid varit den bästa tacklaren. Hufanga är utmärkt runt scrimmagelinjen, men har linebacker-liknande hastighet och är inte känd för att täcka mycket mark i sekundären.

På grund av deras olika kompetens, kanske frågan – vem börjar? — är omtvistad. Det kan vara så att 49ers roterar Hufanga och Moore beroende på situationen.

Veteran nykomling George Odum och undraftade rookies Leon O’Neal och Taylor Hawkins också räkna in i mixen på säkerhet.

6. Kan Brandon Aiyuk bryta ut 2022?

Vid den här tiden för ett år sedan var Samuel en man på ett uppdrag. Han var fokuserad på att återhämta sig från en nedslående säsong 2020 och han använde en stark offseason som en språngbräda till en ordinarie säsong.

Med Samuel frånvarande för tillfället blir Aiyuk lagets mest framstående mottagare. Precis som Samuel för ett år sedan har han satt sig själv i en bra position när vårens träningar börjar. Han avslutade 2021 på en hög nivå (han fick i genomsnitt 71,3 yards under de senaste åtta matcherna), han gick in i lågsäsongen frisk, han tränade med Lance i Orange County och han har tränat i Santa Clara i flera månader.

När han tillfrågades om Samuel förra året sa Garoppolo rutinmässigt att han var imponerad av hur Samuel tog en ledarroll i mottagningsrummet, och noterade flera gånger att Samuel var först i kön för varje övning. Aiyuk, omvänt, var ofta sist i kön för dessa övningar, åtminstone tidigt på säsongen. Han har ett gyllene tillfälle att ta ansvaret i årskurs 3.

7. Vem är nickel-cornerbacken?

49ers har en fin lista med kandidater att ersätta K’Waun Williams på nickel cornerback, men det är svårt att peka ut en vecka 1-favorit för positionen.

Det är möjligt att veteranen i gruppen, Darqueze Dennard, springer med de första lagspelarna den här veckan. Andra alternativ inkluderar Deommodore Lenoir och ett par nybörjare: val i femte omgången Samuel Womack och outarbetade Qwuantrezz Knight.

8. Dre Greenlaw eller Azeez Al-Shaair på en svag linjeback?

Greenlaw eller Al-Shaair? Det är en fråga vi skulle kunna ställa i slutet av säsongen också.

Båda linjebackarna är planerade att bli obegränsade fria agenter i mars och det är svårt att se 49ers hänga på båda.

Greenlaw missade förstås större delen av 2021 med en ljumskskada, vilket gav Al-Shaair en möjlighet att glänsa på en svag linjeback, som, till skillnad från en stark linjeback, är en roll i alla fall. När Al-Shaair slogs upp i slutet av säsongen, återvände Greenlaw till sin tidigare roll och startade varje match från vecka 18 till slutspelet.

Haken här: Den som slutar med att spela mest på linebacker i svag sida kan vara den mer eftertraktade gratisagenten och kan därför vara den som ska gå.

9. Hur gör Javon Kinlaw se?

Nej, Kinlaw kommer inte att träna efter att han hade en ACL-procedure mitt under säsongen. Men han har enligt uppgift rehabiliterat sig bra på teamanläggningen, verkade smalare när han tittade från sidlinjen under en nyligen lokal proffsdag, och det ska bli intressant att se hur han rör sig på ett sidofält.

Kinlaw är inte i närheten av Lances nivå när det kommer till granskning. Ändå har han ännu inte levat upp till löftet som kommer med att vara ett första val, och 49ers tror att hans knäoperation borde frigöra hans potential. Han kommer att vara under mikroskopet 2022.

Det ska också bli intressant att se vem som ställer upp i hans plats vid defensiv tackling i vår. Förra året, DJ Jones fyllde rollen med stor fanfar, men han är medlem i Denver Broncos nu. Listan över kandidater inkluderar Kevin Givens, Maurice Hurst, Kerry Hyder Jr. och Hassan Ridgeway.

10. Vad betyder en ny uppsättning ögon i RB-rummet?

Det var klart Trey predikan klarade inte precis Bobby Turner-testet förra säsongen.

Den mångårige running backs-tränaren är den svårbehagliga grindvakten när det kommer till en tailbacks speltid och bär. Och även om Sermon startade två första säsongsmatcher som nybörjare, berodde det på det barbenta tillståndet i running backs-rummet vid den tiden. När positionen blev ännu marginellt stabilare försvann Sermons speltid nästan.

Nu har Sermon en ny chans att göra ett första intryck. Turner återhämtar sig från operationen den här säsongen och Anthony Lynn har tagit hans plats. Det är viktigt att notera att Lynn är en lärjunge till Turner – han spelade för Turner och var på samma Broncos tränarstab som Turner – och troligen ser positionen på ett liknande sätt.

Ändå kommer det att vara upp till Lynn att bestämma hackordningen på backen den här säsongen, vilket innebär en möjlighet för Sermon och de andra.

(Foto: Brian Rothmuller / Icon Sportswire via Getty Images)

.
#Kan #Trey #Lance #ansvaret #Säkerhetsstartare #frågor #när #49ers #börjar #OTA

Leave a Comment

Your email address will not be published.