Mets vinner efter en förlust för 14:e raka gången

Mets vinner efter en förlust för 14:e raka gången

DENVER — Sen på lördagskvällen var stämningen runt Mets relativt hård. Laget hade dela ett dubbelhuvud mot Klippiga bergen på precis fel sätt – en vinst, följt av en förlust – för att skapa goda känslor. De var alla ivriga, med Buck Showalters ord, att återvända till sina hotell, “packa, sova lite och kom tillbaka och gör det igen.”

Dessa Mets verkar unikt kvalificerade att göra just det: skaka på axlarna, borsta bort det och vänd blad. Basebollspelare talar i sådana klyschor hela tiden. The Mets faktiskt lever dem; när de återvände till Coors Field på söndagen till slå Klippiga bergen, 2-0, de vann sin 14:e match i rad efter en förlust – den längsta serien i Majors på nästan ett decennium.

“Vi kommer bara redo att spela varje dag,” sa starter Taijuan Walker, som blev den första pitchern att kasta minst sju shutoutinnings på Coors denna säsong. “[Saturday] var en riktigt lång dag. Att killarna dyker upp och spelar riktigt bra försvar och får de träffar och löpningar som vi behövde i rätt tid säger bara mycket om oss.

Hur Mets har återhämtat sig efter förluster säger kanske mer om dem än någon annan statistik. Inte sedan 2011 Phillies har ett lag vunnit 14 matcher i rad efter en förlust, enligt Elias Sports Bureau. Mets är totalt 14-1 i dessa situationer; de har inte förlorat två i rad sedan deras fjärde och femte matcher för säsongen.

Fråga spelarna i klubbhuset varför det har varit så, och svaren tenderar att skilja sig åt. Walker representerar en viktig del av ekvationen: att börja pitching. Medan skador på Jacob deGrom, Max Scherzer och Tylor Megill har försvagat rotationen, har Walker och andra fortfarande lyckats hålla den enheten i topp 10 i ERA i Majors hela säsongen. I söndags blev Walker ett av de mest sällsynta tricken av alla, och hindrade Rockies från att spela in en enda extra-bashit på deras hemmaplan – något som bara har hänt fem gånger under de senaste fem åren.

Men det här excellensloppet har inte bara handlat om att börja pitcha, eller slå, eller någon annan aspekt på planen. Showalter krediterade Mets mentala fördel och kallade dem “ett ganska stabilt mentalt team.”

“De kommer inte in på att ‘himlen faller’ [mentality]”, förklarade Showalter. ”Det är tufft, för det är inte bara sport. Det är typ [modern] samhälle som vi alla vill veta om något innan det händer, så vi säger alltid, “Det här hände, så det kan hända.” De lever inte i den världen. Jag hoppas att det fortsätter.”

Det är värt att notera att precis som Mets inte har skapat några förlustrader, har de inte heller satt ihop några betydande vinstrader. Trots sitt 28-15 rekord och första plats i NL East, klubben har ännu inte vunnit mer än tre matcher i rad – en bedrift som den har åstadkommit fem gånger. Men Mets har inte behövt göra det, eftersom de i princip aldrig följer en förlust med en ny förlust. Det har gjort det möjligt för New York att gå 11-1-1 i serien hittills den här säsongen.

I söndags tog Mets ännu en serieseger tack vare ett stort bidrag från Walker, såväl som mindre prestationer. Brandon Nimmos stress från första till tredje på ett fältfel satte upp spelets första åk, vilket Francisco Lindor körde hem på singel. Luis Guillorme, som har spelat sig in i startelvan oftare än inte, samlade på sig två fullträffar. Closer Edwin Díaz låste ner ytterligare en nionde inning utan problem, vilket fick Showalter att säga att “ingen tar för givet vad Edwin gör.”

Sådana är ingredienserna i en vinstserie, för att vara säker. De kan också vara de förebyggande åtgärder som behövs för att avvärja förlustränder innan de inträffar.

“Ingen bryr sig om det förflutna,” förklarade Lindor. “När vi dyker upp i San Francisco imorgon är det ingen som bryr sig om vad vi gjorde idag. Njut av idag, fira det, ha kul — lycklig flygning. När du kommer till San Francisco, vänd blad. Det är ungefär så vi har gjort det varje dag.”

.
#Mets #vinner #efter #förlust #för #14e #raka #gången

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *