Vilken avslutning!  Phils tvingar extra, gå iväg på fel

Vilken avslutning! Phils tvingar extra, gå iväg på fel

PHILADELPHIA — Det är en 15-sekunders fördröjning på TV-apparaterna i Phillies klubbhus, så alla inuti visste att något speciellt hände i botten av den 10:e i söndagens 4-3 walk-off seger över Dodgers.

De visste bara inte exakt vad.

“Jag bedömer mina känslor från fansen som stampar och jublar,” sa högerhänt Zach Eflin. “Det var överallt för mig. Men så, så glad att vi vann. Den där behövde vi verkligen.”

“Det är en lättnad vinst,” sa Alec Bohm.

Det visade sig vara en av de vildaste avslutningarna på ett Phillies-spel i färskt minne. Dem hade Roman Quinn på andra och Garrett Stubbs på tredje med två outs i den 10:e. De kom efter en löpning. De behövde Bohm för att komma igenom, annars skulle de ha en 1-5 hemmaställning. Phillies frustrationer har redan börjat synas. Rhys Hoskins slog upp en papperskorg efter att ha hamnat i ett dubbelspel som avslutar inningen i åttondelen.

Bohm slog en mjuk grounder till Dodgers andra baseman Max Muncy. Det såg ut som slutet. Men det var slutet på en varm, fuktig eftermiddag och inmarken hade torkat ut. Muncy behövde ge sig själv mer utrymme för att hantera det svårare hoppet. Han gjorde inte.

Muncy startade bollen. Det gick bakom honom.

“Att flytta bollen, sätta bollen i spel,” sa Bohm. “Jag slår till där spelet är över, eller hur? Jag visste att jag slog den mjukt, så jag springer så hårt jag kan. Men när jag går fram till plattan vet jag att jag har en av de snabbaste killarna i ligan som tvåa, så jag försöker inte göra för mycket där.”

Stubbs gjorde mål från tredje och kvitterade.

“Jag tittade på hela pjäsen,” sa Stubbs. “Jag såg honom bobbla den. jag vet det [Quinn] skulle komma, så jag gjorde mig redo att tala om för honom åt vilket håll han skulle glida.”

Quinn är en av de snabbaste spelarna inom baseboll. När bollen nådde Muncy var han bara ett steg bort från tredje basen. En millisekund efter att Muncy startade den sa Phillies tredje bastränare Dusty Wathan till Quinn att fortsätta springa. Quinn saktade aldrig upp. När Muncy tog upp basebollen och vände sig för att kasta var Quinn redan en tredjedel av vägen hem.

Quinn gled med huvudet först in på hemmaplanen för att vinna den. Det var första gången Phillies gjorde två runs i ett walk-off-fel sedan den 17 maj 1994, mot Expos på Veterans Stadium.

“Det tog mig för lång tid att hitta bollen,” sa Muncy.

“Jag skulle bara på hans gunga,” sa Quinn. “Jag såg det på marken. Jag var inte säker på om det skulle gå igenom, så jag kikade på Dusty och tittade tillbaka. Jag såg Muncy bobbla bollen så jag bara lyfte därifrån. Det är precis som en av de där sakerna i ögonblicket. Jag litar på hans beslut, tittar på honom, tittar på bollen. Jag ser honom i ögonvrån. Det är bara ett av de där besluten på en del av en sekund som du fattar.”

Quinns snabbhet räddade dagen. Eflin slog ut en karriär-high 12 på sju innings, inklusive sju på curveballs. Han var fantastisk när Phillies rotation fortsätter att rulla. Stubbs hade en stor match. Han slog det första hemmaspelet i sin stora ligakarriär i den sjätte och minskade underläget till 2-1. Han singel för att starta den 1:e. Det ledde till JT Realmutos baserunning-gaffe som trea, men Stubbs tog upp slacket när han sprang från första till tredje på Quinns två-ut singel till höger.

Det var ett närspel. Mookie Betts kast fick honom nästan.

“Jag trodde att jag var lite snabbare än jag faktiskt var,” sa Stubbs. ”Mina ben var nog lite trötta. Jag trodde att jag skulle komma dit och det gjorde jag. Jag tänkte, ‘Om jag kan komma till tredje, då kan Ro komma till andra och vi kan ha två löpare i poängposition.

Stubbs sa att han inte tänkte på sin första homer förrän han rörde hemmaplattan.

“Fan, jag slog precis min första stora liga-homer”, sa Stubbs.

Han fick bollen också. Han planerar att ge den till sin mamma, Marti Jo.

Lagkamrater hyllade över Stubbs bidrag i söndags. Kyle Schwarber kallade honom eftermiddagens historia. Eflin sa att han var “definitionen av en ledare.”

“Sådana saker resonerar med människor,” sa Eflin. “Det inspirerar verkligen människor. Han spelade sin [butt] av och jag tror att alla har samlats kring det.

Så en osannolik seger raderade en annars frustrerande dag. Phillies hade löpare på ettan och tvåan när Hoskins slog in i det dubbelspelet i åttondelen. Han ville så gärna hålla igång inningen att han gled med huvudet in i väskan. När han återvände till dugout slog han en papperskorg och slog den sedan igen mot baksidan av bänken.

Hoskins frustrationer handlade om mer än bara en pjäs. Det handlade om hela spelet. Det handlade om allt som hänt på sistone.

“Vi förväntar oss bara att bli bättre,” sa Hoskins.

De hoppas återigen att en stor seger äntligen får dem igång.

.
#Vilken #avslutning #Phils #tvingar #extra #gå #iväg #på #fel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *