Activision Blizzard Devs kräver amningsskydd och andra reformer

Overwatch 2-hjältar slåss om en plats vid bordet.

Bild: Activision Blizzard

10 månader efter en stämningsansökan i Kalifornien utbredda sexuella trakasserier och diskrimineringCall of Duty utgivare Activision Blizzard, anställda på företaget känner inte att det har gjort de nödvändiga förändringarna och har skapat en arbetskommitté för att kräva ytterligare reformer. De främsta bland dem är krav på oberoende utredningar, ett slut på repressalier, trans-inkluderande hälsovård och skydd för amning.

“Vi anser att det är absolut nödvändigt att arbetare har en röst i Activision Blizzards antidiskrimineringspolicy – ​​utan det kommer företagets kultur av trakasserier och övergrepp fortsätta att förbli okontrollerad,” senior motion graphic designer och medlem i Worker Committee Against Sex & Gender Diskriminering, Emily Knief, sa i ett uttalande idag. “Vi hoppas kunna ha ett produktivt samtal med ledarskapet där de erkänner dessa växande farhågor och ställer kraven från kommittén.”

Listan med krav, som först rapporterades av Washington Post, inkluderar saker som att kommittén har att säga till om hur policyer utvecklas, vittnen vid HR-möten och fler resurser för kundsupport och communitychefer som utsätts för trakasserier från kunder. Den efterlyser också, när det gäller fall av sexuella trakasserier eller diskriminering, mer tydliga slut på obligatoriska skiljeförfaranden och företagsvedergällning som går utöver företagets befintliga eftergifter inom dessa områden.

“Vi uppskattar att dessa anställda vill gå med oss ​​för att ytterligare bygga en bättre Activision Blizzard och fortsätta de framsteg vi redan har gjort,” sa Activision Blizzards talesperson Jessica Taylor i ett uttalande. “Vi har till exempel redan uppgraderat våra amningsanläggningar, avstått från skiljedom, anställt nya DEI- och EEO-ledare och samarbetat med anställda för att göra våra policyer och processer mer trans-inkluderande, bara för att nämna några frågor som brevet tar upp.”

Activision Blizzard har lovat att avstå obligatoriskt skiljedomsförfarande vid anspråk på sexuella trakasserier och diskriminering när anställda begär det, men kommittén kräver att praxisen upphör i sin helhet. På liknande sätt säger Activision Blizzard att de har en strikt policy mot vedergällning, men kommittén kräver att “repressalier” ska definieras mer specifikt.

“Inom 180 dagar efter att ha lämnat in ett krav, eller till dess att tvisten har lösts, om en anställd degraderas eller tas bort från sitt team eller om deras arbete förändras på annat sätt (t.ex. arbetet tas ifrån dem, eller de är disciplinerade) den åtgärden antas vara repressalier”, skriver man. Företaget är stäms för närvarande av en anställd som hävdar att hon förutom att ha utsatts för sexuella trakasserier och tjänstefel, represserades av chefer efter att ha rapporterat det i form av missade kampanjer och dåliga prestationsrecensioner.

Kommittén har också en detaljerad lista över krav specifikt kring amning, och citerar ett antal farhågor som delats av anställda under åren:

1. Stolarna i de privata rummen gungade bakåt och kunde inte låsas i läge för att kunna placera sig ordentligt för att pumpa. Många arbetare satt på golvet för att pumpa.

2. Borden var gjorda av trä, var porösa och strukturerade så även om de var rengjorda byggdes bröstmjölken upp och kakade sig på bordet, vilket missfärgade och lämnade kvar mjölk på bordet.

3. Utloppssituationen var en brandrisk. Det finns bara två pluggar per rum, en plugg används av en lampa med ett USB-uttag för telefoner och ett annat uttag var för pumpen. Det finns inga uttag för bärbara datorer eller extra utrymme för att placera en bärbar dator om arbetare skulle vilja arbeta från detta rum. Detta resulterade i att förlängningssladdar användes.

4. Otillräckligt lagringsutrymme: det fanns inga låsta kuber för arbetare att hålla sin pump säker. Många arbetare var tvungna att släpa dem över campus flera gånger om dagen eftersom de inte ville lämna dem bakom sig.

5. Kylskåp hade hänglås som inte var konsekvent låsta eller som kunde nås av andra arbetare. Arbetare använde också kylskåpen för att förvara sin öl i, men anledningen till att det fanns lås på dem i första hand var på grund av att arbetarnas bröstmjölk stulits.

6. Sanitetsnormerna hölls inte uppe. Det verkade inte som att hushållningen städade dessa rum konsekvent som resten av kontoren var.

Liknande frågor har rapporterats tidigareoch delades på sociala medier i december förra året när en tidigare Blizzard-utvecklare sa att deras bröstmjölk hade stulits från arbetskylen. Enligt Activision Blizzard finns det fler pumpplatser som är rätt utrustade, “Quiet Rooms” har nu pinkoder och kylskåpen har lås.

“Vi uppmuntrar alla anställda som bevittnar eller upplever olämpligt beteende att rapportera det så att det kan utredas”, sa företaget. Sådana svar är dock en del av frågan. Medan kommittén efterfrågar direkt engagemang i beslutsprocessen, har företaget slutat erbjuda det.

Ingenstans är det tydligare än i kommitténs begäran kring HR-interaktioner. Medarbetarna vill att alla ska dokumenteras och att de anställda ska ha möjlighet att ta med sig en annan medarbetare. Det är en praxis som inte är ovanlig bland fackligt organiserade arbetare. Istället föreslog Activision Blizzard anställda som är bekymrade att “vända sig till en senior ledare som de litar på.” Förra hösten ringde tusentals anställda på företaget sin högsta ledare, VD Bobby Kotick, att avgå.

Kommitténs krav kommer en dag efter att kvalitetssäkringsutvecklare vid en av Activisions Call of Duty-studior framgångsrikt bildade det första facket någonsin på ett stort amerikanskt spelbolag. Idag meddelade företaget det Modern Warfare 2 kommer ut den 28 oktober.

.
#Activision #Blizzard #Devs #kräver #amningsskydd #och #andra #reformer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *