Amber Heards advokater vilar i målet medan rättegången fortsätter

Amber Heards advokater vilar i målet medan rättegången fortsätter

Redaktörens anmärkning: Vissa vittnesmål innehåller grafiskt språk och beskrivningar av sexuella och fysiska övergrepp.

Den civila rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard fortsatte på tisdagen när Heards juridiska team vilade sin sak. Rättegången i Depps stämningsansökan på 50 miljoner dollar och Heards motkrav på 100 miljoner dollar är inne på sin sjätte vecka.

Domare Penney Azcarate avslog en motion från Depps advokater om att kasta ut ett motkrav på 100 miljoner dollar som hon lämnade in mot Depp. Motkravet hävdar att Depps dåvarande advokat, Adam Waldman, förtalade Heard när han kallade hennes anklagelser om övergrepp för en bluff.

Azcarate sa att ribban för att kasta ut ett anspråk innan det går till juryn är extremt högt, och sa att det finns tillräckligt med bevis för att det ska gå vidare. Hon hade redan bestämt att Depp kunde hållas ansvarig för uttalanden från hans advokat, en princip som Depps team bestrider.

Depp stämmer Heard för förtal i Fairfax County Circuit Court under en kommentar från december 2018 som hon skrev i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet.” Hans advokater säger att han blev förtalad av artikeln trots att den aldrig nämnde hans namn.

CBS News har bekräftat att Depps team förväntas ringa supermodellen Kate Moss, som dejtade Depp på 1990-talet. Tidigare har Heard vittnat om att hon under ett slagsmål 2015 mindes en påstådd incident där Depp knuffade Moss nerför en trappa. Det öppnade dörren för Depps advokater att kalla Moss till montern.

Depp har nekad han har någonsin slagit Heard och säger att hon var förövaren i förhållandet. Hört har vittnade om mer än ett dussin separata fall av fysisk misshandel säger hon att hon utsattes för Depps händer.

På tisdag vittnade Walter Hamara, DC Films president, också om att Amber Heard saknade kemi med “Aquaman”-stjärnan Jason Momoa, och studion övervägde att ersätta henne för storfilmens uppföljare, “Aquaman and the Lost Kingdom”, som skulle släppas nästa gång. vår.

Hamara sa i rätten: “Det är som det som gör en filmstjärna till en filmstjärna? Du vet det när du ser den. Och kemin var inte där.”

Hamaras vittnesmål står i kontrast till Heards advokater hävdar att hennes roll minskades och nästan helt klipptes bort från uppföljaren på grund av offentliga motreaktioner till hennes anklagelser om övergrepp mot Depp.

Depps advokater kallade också skådespelarens handläkare Dr. David A. Kulber till montern. Heards advokater ringde en handkirurg som inte hade behandlat Depp som vittnade om stjärnans skada på hans finger var osannolikt att ha inträffat som han påstod.

Wayne Dennison, Depps advokat försökte också misskreditera experten Dr. David Spiegel, som ringdes upp av Heards juridiska team och sa under tidigare vittnesmål att han inte personligen hade pratat med eller utvärderat Depp, men att han hade granskat avsättningar, medicinska journaler, video och andra bevis.

Dennison ifrågasatte om Spiegel kunde bedöma Depp korrekt utan att någonsin ha pratat med honom. Han noterade också att läkaren hänvisade till Depp som en idiot under en tejpad avsättning.

“Så jag tänker tillbaka, var kom han in från Europa för en deposition, videodeposition som han gav och han tog en övernattning, kvällen innan,” sa Spiegel. “Och det jag tror att jag sa var att… om du ska göra en stor sak för en rättegång som du är inblandad i, tror jag att du skulle vara en idiot att komma in kvällen innan.”

Dennison ifrågasatte också varför Spiegel ansåg att Depps användning av en hörsnäcka på filmuppsättningar var ett tecken på kognitiva problem.

“Kanske Hollywoodstjärnor får linjer matade till dem genom hörlurar hela tiden. Och jag vet inte, det kan man säga,” sa Spiegel. “Det lät för mig som ovanligt, om du gör en film och inte kan replikerna. Men som du sa, jag dömer bara, du vet, vad jag gör med föreläsningar och det skulle aldrig hända. “

Även om det hade rapporterats att Heards advokater skulle kalla Depp som ett vittne på måndag, gjorde de inte det. Depps advokater planerar att återkalla stjärnan till läktaren inför avslutande argument på fredag.

Både Depp och Heard har redan vittnat utförligt om detaljer om deras giftiga förhållande.

.
#Amber #Heards #advokater #vilar #målet #medan #rättegången #fortsätter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *