Better Call Saul EP Breaks Down Finale Shocker: "This Is a Giant, Giant Step ..."

Better Call Saul EP Breaks Down Finale Shocker: “This Is a Giant, Giant Step …”

Varning: Det här inlägget innehåller spoilers för måndagar Bäst att ringa Saul mellansäsongsfinal.

Vi trodde Bäst att ringa Saul kan avsluta den första halvan av sin sista säsong med en skräll – men vi visste inte att det bokstavligen skulle vara sant.

De sista minuterna av måndagens mellansäsongsfinal lämnade oss med käkarna i golvet, när en besegrad Howard konfronterade Jimmy och Kim efter att deras noggrant planerade plan för att förödmjuka honom och få Sandpiper-fallet avgjort fungerade som en charm. Howard kom till deras lägenhet för att gratulera dem och sedan för att förtala dem – men han avbröts av Lalo, som försökte prata med sina advokater medan han lugnt skruvade in en ljuddämpare i sin pistol. Innan någon hann reagera sköt han nonchalant Howard i huvudet och lämnade honom att dö på golvet innan han vände sig till Jimmy och Kim: “OK… låt oss prata.”

Ja, efter att ha sett det, vi definitivt gjorde behöver prata, så TVLine hörde av sig Saul exekutiv producent Thomas Schnauz – som skrev och regisserade det här avsnittet – för att packa upp det chockerande sista ögonblicket, vad Howards mord betyder för Jimmy och Kims framtid och vad som finns på gång för Sauls sista sex avsnitt (premiär 11 juli).

TVLINE | Peter Gould sa till mig att du och författarna inte visste att den sista säsongen skulle delas i två när ni skrev den. Men du kunde inte ha valt en bättre scen att avsluta på, eller hur?
Det är verkligen roligt… jag menar, i historien om Breaking Bad och Bäst att ringa Saulvi har haft mycket tur — och jag vill inte ringa Bob [Odenkirk] med sin hjärtincident och covid-“tur” – men när jag ställdes inför dessa hemska saker och gjorde vad det gjorde med säsongen, hände det bara så att Howards död kom precis i mitten av säsongen. Och det var en bra brytpunkt, mellansäsong, för AMC.

TVLINE | Visste du alltid att Howard inte skulle överleva?
Nej, det gjorde vi inte. Jag menar, i början av säsongen, om du hade frågat mig när vi började bryta den. Jag visste inte. Jag hade nog kunnat ana att han inte skulle klara det, men jag visste inte hur. Vi visste säkert att Jimmy och Kim som gick efter Howard skulle leda till något mycket dåligt för Jimmy och Kim. Vi visste inte att det innebar att han skulle bli skjuten mitt framför dem i deras lägenhet. Men vi visste att något dåligt resultat måste hända på grund av vad de gjorde. De kunde inte bara lyckas, och om det var Kim som blev gripen eller Howard blev misstänksam och fick Kim utestängd… Vilka olika scenarier vi än hade, visste vi inte säkert att Howard skulle dö. Men när vi gick kände vi bara, “Ja, det är dit det går.” Vi ville verkligen att de två separata berättelserna, kartellvärlden och den juridiska snedstreck-scam-världen, Howard, skulle komma samman, och det råkade bara gå ihop som det gjorde i det här avsnittet.

TVLINE | Ja, jag tänkte bara säga: Det känns som att nu Jimmy/Kim-historien och Gus/Mike-historien har kolliderat, våldsamt, och det finns ingen väg tillbaka härifrån.
Åh, absolut. När det gäller att få Jimmy McGill ner på vägen till Saul Goodman var det här ett jättestort steg.

TVLINE | Återkomsten av Lalo överskuggade liksom det faktum att Jimmy och Kims plan fungerade perfekt. Jimmy kommer att få sin del av Sandpiper-uppgörelsen, men spelar det någon roll nu?
Ja, det är ett mörkt moln som hänger över allt det där. Sandpiper-uppgörelsen, jag tror inte att de tänker på det just nu efter det som hände i slutet av avsnittet. Vi tillbringade mer tid på denna bluff än någon annan bluff i programmets historia, och visar varje steg. Och vi gjorde något som vi inte alltid gör, det är att hålla lite information från publiken, som att privatdetektiven är på Jimmys och Kims sida, i motsats till att vara Howards. Det var det största vi gömde för publiken.

TVLINE | Det var imponerande hur Howard härledde det hela och förklarade det ganska rationellt för Cliff, allt i beaktande. Men vid det laget var det för långt borta.
Ja, det var också en av de knepiga sakerna vi var tvungna att göra. Vi var tvungna att tänka: Hur gör de den här bluffen? Och vi vet att Howard kommer att ta reda på det, men resultaten måste vara på ett sätt så att det förstör Sandpiper-bosättningen. Även om Cliff tror på Howard och allt han säger, gör det för mycket skada på Sandpiper-fallet. Så det är bättre att slå sig ner nu, i motsats till att gå in igen och slå tillbaka. Schweikart visste att han hade de där killarna över en tunna, så han drog fördel.

Better Call Saul Säsong 6 Avsnitt 7 KimTVLINE | Jag älskade den där bilden av Jimmy och Kim när Cliff tillkännagav förlikningen. Den sortens bevisar att Howard hade rätt: de går av på det!
Åh ja, definitivt. Redan från avsnitt 1 den här säsongen, när Jimmy säger, “Så vi gjorde det här?” Och Kim säger: “Vänta, det är vi inte?” Kim drar sig liksom tillbaka, och Jimmy ser besvikelsen där. Det är som att om vi ska ha den där magiska gnistan, bör vi gå vidare. Det hänger ihop med vårt “Days of Wine and Roses”-koncept, att de här killarna är beroende, inte av alkohol, men de är beroende av bedrägeri, och rusningen av det.

TVLINE | En sak som förbryllade mig: Varför berättade inte Kim för Jimmy att Lalo fortfarande levde efter att hon hade det samtalet med Mike?
Tja, just av den anledningen vi just pratade om: bluffen är den viktigaste. Om hon berättade för Jimmy om Lalo, betyder det att de går tillbaka till hotellet, de gömmer sig, han skrämmer… Bedrägeriet försvinner i princip. Så hon gjorde det för att rädda handlingen mot Howard. Hon fick också Mike som sa till henne: “Vi har killar som tittar på dig, så om Lalo dyker upp så är vi här.” Vad hon inte vet är att Lalo hör telefonen knacka på Casa Tranquila. Så han vet att Gus vet, och han drar en liten växel och säger “Jag kommer efter honom ikväll.” De drar alla till Gus hus. Så den som tittade på Jimmy och Kim den kvällen gick för att gå till Gus hus.

TVLINE | Ja, jag tänkte fråga dig vad som ändrade Lalos uppfattning. Jag fattade inte att han hade insett att Hectors telefon avlyssnas.
Det är en väldigt knepig sak. Det är i avsnittet, och det är det enda som alltid har oroat mig. Det var i manuset som han hör ett klick på telefonen. Det är därför han slår sönder grässtolen i tunneln. Han hör detta klickljud. Han säger: “Åh skit, det avlyssnas, och ja, vem skulle avlyssna Hector Salamancas telefon?” Det är därför han säger, “Clever Chicken Man.” Han tänker: “Shit, den här killen vet. Han hörde precis min röst. Katten är ute ur påsen. Så jag ska ringa tillbaka till Hector och bara säga: ‘Jag kunde inte hitta bevis. Tillbaka till plan A. Jag ska hämta honom.” Och det är när han tittar genom kikaren och han ser Mike komma ut, Tyrus gå in. Han vet att den här platsen han skulle gå till och skjuta alla är mer tungt beväpnad. Om det inte var för Gus telefonavlyssning så hade han gått in där och dött, för det fanns inget sätt att han skulle komma in där och skjuta de par vakter som var där, när det är Mike och alla dessa andra killar inuti.

Better Call Saul Säsong 3 Finale ChuckTVLINE | Howard nämnde Chuck i det här avsnittet, och det är verkligen en av de första gångerna som Chucks namn har nämnts under de senaste säsongerna. Han var en så stor del av de tre första säsongerna. Kommer Chucks arv att spela en större roll i vad som i slutändan händer med Jimmy?
Jag tror att även om vi inte pratar om Chuck så hänger Chuck över allt. Jimmy är ansvarig för Chucks död. I säsong 3 gör han den här försäkringsbluffen som totalt bråkar med Chuck och faktiskt leder till att han släpps taget från HHM, vilket är det som får Howard att tro att Chucks självmord, som välter över lyktan, är hans fel, när i verkligheten, om Jimmy inte hade gjort detta barnsliga spratt, skulle Chuck fortfarande vara vid liv. Och jag tror att Jimmy bär det med sig hela tiden. All denna skuld som Howard har burit på och gått i terapi för, allt som Howard gör, är den sak som Jimmy borde ha gjort: att erkänna vad han har gjort, träna upp det med en terapeut och bli bättre. Istället blev han bara kär i Kim och bestämde sig för att göra alla dessa hemska bedrägerier mot Howard istället.

TVLINE | Så nu har vi bara sex avsnitt kvar, och en hel del lösa trådar kvar att knyta ihop och koppla tillbaka till Breaking Bad och Gene i Omaha. Vad kan du reta om det här sista avsnittet?
Äh, jag får i princip inte säga någonting. [Laughs] Men jag är väldigt, väldigt stolt över dem. Vi skriver inte så mycket för publiken, så förhoppningsvis hänger allt ihop på ett sätt som är tillfredsställande för publiken, så när vi kommer till slutet av [Season 6]den Breaking Bad/Bäst att ringa Saul av den och genvärlden är alla vettiga.

När du har återhämtat dig från det slutet, ge Bäst att ringa Saul mellansäsongsfinal ett betyg i vår omröstning, och tryck på kommentarerna för att dela dina tankar.


#Call #Saul #Breaks #Finale #Shocker #Giant #Giant #Step

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *