Houston Texans v Chicago Bears

Deshaun Watsons advokat hävdar att storjuryns resultat borde avsluta NFL:s utredning – ProFootballTalk

Getty bilder

Browns quarterback Deshaun Watson har valt att inte samarbeta med HBO:s behandling av de 22 tvistemål som pågår mot honom. Hans advokat, Rusty Hardin, har talat med utvalda mediamedlemmar de senaste dagarna i ett försök att göra det som Hardin hävdar att han inte försöker göra – vinna striden i den allmänna opinionens domstol.

Senast Hardin dök upp i en podcast med Tulane juridikprofessor Gabe Feldman. Under intervjun hävdade Hardin att de beslut som fattades av ett par stora juryer i Texas borde räcka för att få NFL att inte vidta några åtgärder mot Watson.

”Om vi ​​ska säga, som alla i systemet gör, att en åklagare kan få en skinksmörgås åtalad om de vill . . . det skulle innebära att när de väljer att inte ta extra hänsyn till det, säger Hardin.

Det argumentet är dock felaktigt. En åklagare kan både få en skinksmörgås åtalad — och kan få en skinksmörgås inte anklagad. Eftersom det är en ensidig bevisföring har åklagaren ett stort utrymme för att knuffa den stora juryn i vilken riktning än åklagaren vill att den ska knuffas. Åklagaren kan alltså driva mot ett åtal. Åklagaren kan också driva mot något åtal.

Varför skulle åklagaren inte vilja ha något åtal? För att åklagaren kanske inte vill behöva försöka vinna ett eller flera av de fallen under den löjligt höga bevisnivån bortom rimligt tvivel.

Åklagare gillar inte att förlora. Åklagare kanske i vissa situationer inte vill ha sin hand tvingad och/eller sina händer knutna av en stor jury som finner “sannolik orsak” i ett fall där bevisningen ändå är full av rimliga tvivel, vilket lätt kan hända i en fall av motstridiga versioner av händelser berättade av två personer utan någon tredje part närvarande för att bryta bandet.

I Watsons fall är det inte känt (eftersom processen skedde i hemlighet) om och i vilken utsträckning åklagaren försökte aggressivt få fram ett eller flera åtal.

Trots Hardins argument inser han ändå att anklagelsernas karaktär kan leda till att NFL vidtar åtgärder.

“Det kommer att bli väldigt svårt för NFL att ha modet att göra det jag tycker borde göras, vilket inte är något resultat,” sa Hardin. “Det återstår att se, någon gång i sommar.”

Policyn för personligt uppförande ger ligan ett brett utrymme för att identifiera potentiella missförhållanden. Trots anklagelserna som Watson står inför i civil domstol och bevisen som presenteras för den stora juryn i brottmålen, förhindrar ligans policy inte bara “övergrepp och/eller misshandel, inklusive sexuella övergrepp eller andra sexbrott” utan också “beteende som utgör en verklig fara för en annan persons säkerhet och välbefinnande” och “uppförande som undergräver eller äventyrar integriteten för NFL, NFL-klubbar eller NFL-personal.”

Således är det möjligt att ligan kommer att välja att straffa Watson enligt samma resonemang som gällde 2010 för Steelers quarterback Ben Roethlisberger. Som Goodell sa till Roethlisberger angående påstådda tjänstefel i Milledgeville, Georgia som resulterade i en avstängning på sex matcher (reducerad till fyra): “Jag inser att anklagelserna i Georgia var omtvistade och att de ledde inte till att brottsanklagelser väcktes mot dig, Mitt beslut idag är inte baserat på ett konstaterande att du brutit mot Georgias lag, eller på en slutsats som skiljer sig från den lokala åklagaren. Som sagt, du hålls till en högre standard som en NFL-spelare, och det finns inget med ditt uppförande i Milledgeville som på avstånd kan beskrivas som beundransvärt, ansvarsfullt eller förenligt med varken ligans värderingar eller våra fans förväntningar. . . . Ditt beteende väcker tillräcklig oro för att jag tror att ett effektivt ingripande nu är det bästa steget för din personliga och professionella välfärd.”

I den mån Goodell följer prejudikatet som skapats av Roethlisberger-fallet, kan Watson stå i kö för en avstängning även om, som Hardin vill, storjuryns beslut på något sätt betraktas som dispositiva vad gäller de 22 anspråken mot Watson.

#Deshaun #Watsons #advokat #hävdar #att #storjuryns #resultat #borde #avsluta #NFLs #utredning #ProFootballTalk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *